Athleisure – z fitka do ulíc

Uplynul už viac ako mesiac od toho, ako sme si veľavravne sľubovali, že sa opäť dáme do formy. Dýchacie cesty fitness centier sa po novom roku konečne začali uvoľňovať, takže nastal ten správny čas využiť darovanú permanentku. No žena uzavretá v pracovnom kolobehu si predsa len láme hlavu nad tým, ako naprace všetky povinnosti do dňa, ktorý má „len“ dvadsaťštyri hodín. Nevraviac o tom, že sa snaží vymyslieť systém, ktorý jej uľahčí polhodinové „stajlovanie“ sa v šatni fitka. Slovenské ulice ešte nie sú celkom stotožnené s okoloidúcimi ženami v cvičebných súpravách. Na druhej strane, svetové celebrity zavádzajú do ulíc nový athleisure trend.

Čo je vlastne athleisure?


Athleisure je módny trend, kde je fitness oblečenie určené nielen na cvičenie, ale aj na bežné nosenie do ulíc. Je navrhnuté tak, aby bolo pohodlné, eliminovalo zaneprázdneným ľuďom čas strávený prezliekaním v šatniach fitness centra a v neposlednom rade sa prispôsobuje módnym trendom. Cieľom dizajnérov je poukázať na to, že tento typ oblečenia nepatrí striktne iba do fitka. Athleisure kombinuje množstvo kúskov odevu a výsledkom je look, v ktorom môžete vyjsť sebavedomo na ulicu.

Stará dobrá klasika

 
(Photo:pinterest.com)
 
Unavené po práci milujeme pocit, keď si doma môžeme obliecť znova tú súpravu, v ktorej sa cítime svoje, nestrojené, spontánne a hlavne bez akejkoľvek povinnosti niekomu dokazovať, že formálne oblečenie z nás robí iného človeka. Ak máte radi túto klasiku, pokojne ju vezmite na prechádzku. Skvele sa hodí nielen na cvičenie, ale aj do ulíc mesta. Súpravy sú vyrábané v takých rôznych kombináciách materiálov a vzorov, až je niekedy ťažko uveriť, že ide len o obyčajnú teplákovinu. Nie sme povinné sa nikomu ospravedlňovať ak ich nosíme tam, kde si to nevyžaduje prísne dodržiavanie etikety. Dizajnéri chcú predsa docieliť, aby sme sa necítili pohodlne len doma pri telke či pri cvičení.

Vyhraj sa s legínami

 
(Photo:pinterest.com)
 
To, že sú nepremokavé, sú z kvalitnej tkaniny a spĺňajú parametre navyše neznamená, že musia byť nenápadné. Vyskúšaj si obliecť napríklad metalické legíny alebo legíny s bohatou vzorovou potlačou a rozžiar svoju osobnosť.

Pre odvážnejšie typy

 
(Photo:pinterest.com)
 
Ak ti nerobí problém nosenie crop topov, máme tu za ne slušnú náhradu. K legínam s vyšším pásom si vyskúšaj cropped hoody, ktorá ti zaručí pozornosť okolia. Odhaľuje presne to, čo má. Na trhu sú dostupné aj súpravy s priliehavými športovými crop topmi. Previazaná mikina okolo pása a snapback vytvorí prirodzene vyzerajúci street look, pri ktorom mnohí ani nespoznajú, odkiaľ ste práve vyšli.

Investícia do topánok sa ti vráti stonásobne


Ak rozmýšľaš, na ktorej časti fitness oblečenia by si mohla ušetriť, topánky nie sú vhodným adeptom. V dnešnom svete nemá človek zvyšný čas na rozdávanie a ak si nestíha pravidelne dopriať starostlivosť o chodidlá, je potrebné ju zabezpečiť inou alternatívou. Kúpou kvalitných sneakers investujete nielen do ich výdrže, ale aj do vášho zdravia. Túžby náročnejších zákazníčok, ktoré si potrpia aj na vzhľad topánok, sú v týchto dňoch zahojené. Ak nepostačuje bohatý výber obchodov, je tu možnosť navrhnúť si vlastný dizajn. Túto možnosť ponúka už viacero celosvetových lídrov v oblasti značiek ako sú Puma, Nike alebo Adidas. V takom prípade váš athleisure look dostane naozaj originálny nádych.

Zabi to kabátom alebo parkou!

 
(Photo:pinterest.com)
 
Ak chceš do athleisure outfitu vdýchnuť trochu nekonvenčnosti, prehoď si cez športový top dlhý kabát alebo vzdušnú parku. Prípustný je dokonca aj doplnok vo forme veľkej shopper tašky. Dávaj si však pozor, aby si namiesto vkusnej kombinácie nevytvorila zo seba nevkusnú karikatúru.


Malé štýlové doplnky


Keď doplnky, tak hravé, štýlové a praktické! Na záver sa inšpiruj sa našim athleisure výberom.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy