Blogerka radí: Ako sa obliecť keď som postava Hrušky od DonnaIveh?

Určite ste si všimli, že každá žena, každý človek má inú postavu. Aj napriek rozdielnosti postáv, sú však určité črty, ktoré sú rovnaké a opakujú sa. Na základe týchto špecifík vznikli typy postáv, ktoré dnes poznáme pod slovami hruška, pravítko, obrátený trojuholník, jablko a presýpacie hodiny. Názvy vám možno prídu trochu zvláštne ale verte, že majú svoje opodstatnenie. V dnešnom článku si preberieme prvý typ postavy – HRUŠKA.

Aká je hruška?

 
(zdroj: pinterest.com)
 

Tak ako všetko, aj tento typ postavy má svoje kladné a záporné stránky. Keď si predstavíte tvar ovocia hrušky, zistíte, že sa v dolnej časti rozširuje a naopak na vrchnej časti je skôr úzka. Takto presne vyzerá aj postava. Ramená a hrudník nie sú moc výrazne a sú skôr užšie. V časti bokov, zadočku a stehien sa postava rozširuje a práve tento typ postavy vidíte aj medzi celebritami ako napríklad Jennifer Lopez alebo Jennifer L. Hewit.

Ak by ste si radi pozreli aj video s názornými ukážkami, máte ho tu k dispozícií.


Čo chcem zvýrazniť / potlačiť pri tomto type postavy?


Hruška má tú výhodu, že poväčšine má vytvarovaný pás a nepriberá do bruška. Toto sa dá veľmi pekne využiť a práve s pásom je dobré pracovať. Snažíme sa voliť oblečenie tak, aby sme pútali na hornú časť tela a spodnú časť „utlačili“ do úzadia. Tým pádom vytvoríme pomyselnú súmernosť, kedy je vrchná časť v rovnakej línií ako je spodná časť tela.

Ako docielime výraznú vrchnú časť?

 

(zdroj: pinterest.com)
 
Vec sa má tak, že niekedy aj málo postačí. Ak pútame pozornosť od pása vyššie, výborne nám poslúžia veľké účesy, veľké výrazné doplnky ako masívne náhrdelníky alebo veľké náušnice. Tiež veľmi pekne ukážu rôzne potlače a výrazne farby. Netreba sa báť vrstvenia alebo oblečenia, ktoré vytvára objem. To je presne to čo chceme. Upútať oči okoloidúcich na tú časť, ktorú chceme zvýrazniť. Samozrejme ak ste skôr typ, ktorý rád zvýrazní plné boky a guľatý zadok, platí všetko presne opačne.

Ako potlačíme spodnú časť?

 

(zdroj: pinterest.com)

Veľmi dobre sedia nohavice rovného strihu, ktoré môžu mať aj vysoký pás, ktorý ako bonus, pekne predĺži nohy. Vyberáme si skôr farby, ktoré sú neutrálnejšie ako čierna, sivá alebo napríklad khaki. Vyhýbajte sa všetkému čo môže pridať objem na bokoch a zadočku. Môžu to byť rôzne nášivky, aplikácie, lesklé materiály, ktoré opticky zväčšujú a pútajú pozornosť. Ak budete náhodou v obchodoch skúšať slim jeansy a nohavice rovného strihu, určite vyberte druhú možnosť. Úzke nohavice zvýrazňujú boky vďaka tomu, že obopínajú celú dĺžku nôh. Tento typ nohavíc sa hodí k inému typu postavy aj napriek tomu, že sú dnes veľmi populárne.

Aké sukne, šaty a topy zvoliť?

 

(zdroj: pinterest.com)

Tak ako v predchádzajúcich odstavcoch, aj v kategórií šaty a sukne patrí rovnaké pravidlo, pútať pozornosť tým správnym smerom. Veľmi vhodné sú áčkové sukne, ktoré sedia skutočne skoro každej postave a sú veľmi ženské. Určite je na zvážení, čí je vhodná mini sukňa alebo mini šortky, ktoré poznáte pod názvom hot pants. Ja radím určite nie, ale je to každého slobodná voľba. Medzi šatami hľadajte tie ktoré sú napríklad bez rukávov a so srdiečkovým výstrihom a majú širokú sukňu. Tento typ šiat rozhodne oceníte počas sezóny svadieb alebo stužkových. Kľudne si môžete dovoliť lesklé materiály, vrstvenie a rôzne volány na košeliach a topoch. Platí tu, že ak budete mať dilemu medzi tielkom na špagetových ramienkach a volánovou košelou, určite zvoľte volány. Vytvárajú vo vrchnej časti objem a to je presne to čo chceme.

Ako sa obliecť na zimu?

 

Zima nás núti vrstviť a nosiť objemnejšie a hrubšie oblečenie. Ako využiť toto ročné obdobie v náš prospech? Keďže chceme vytvoriť objem od pása hore, kľudne si môžete vybrať hrubé roláky alebo vzorované svetre. Kľudne siahnite aj po kardigánových svetroch, ktoré viete pekne doladiť s jednoduchými kúskami. Trend „Šaty na roláku“ využite vo  svoj prospech a hneď budete vedieť čo si obliecť v pondelok do práce. Ak si idete vybrať zimný kabát, majte na pamäti, že dĺžka by mala byť nad kolená a veľmi dobre bude s vašou postavou pracovať kabát s viazaním na páse a rôznymi prekladmi a vrstvením na hrudníku. Milujete klobúky a čapice? Výborne! Pokrievky hlavy určite krásne zapadnú do jesenných alebo zimných outfitov.

Tak milé hrušky, verím, že tento článok vám pomohol a už nebudete zbytočne chodiť a tápať v obchodoch a rozmýšľať, či tento kúsok vynosím alebo nie. Myslím si, že ak vieme čo k nám ladí po fyzickej a duševnej stránke, náš šatník bude viac sofistikovaný a hlavne budete mať pri sebe iba tie veci, ktoré skutočne obnosíte. A to je základ. Nosiť, kombinovať oblečenie, ktoré máme v skrini.



 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

DonnaIveh

Blogerka a stylistka v jednom, ktorá sa hrá s módou so srdcom a podľa jej vlastných trendov. Farby, textúry, materiály a strihy sú na móde najkrajšie tak prečo s nimi nepracovať!

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy