Blogerka radí: Ako sa pripraviť fyzicky aj psychicky do školy od Bari Bircak?

Nechcem byť tá, čo vám skazí radosť, ale pravdepodobne ste si už všimli, že k nám prichádza nové ročné obdobie a nový mesiac ruka v ruke spolu s ním. Viem, leto je úžasné. Milujem leto a tiež aj tie nevydržateľné horúčavy, ktoré ma nútia chodiť v plavkách a vyhľadávať jazerá a kúpaliská, kde by som sa mohla aspoň trocha schladiť.

September je však už tu, úprimne ani neviem kedy sa toto všetko stalo. Teplomer totižto už neukazuje vysnených 30 stupňov, plavky sú už na spodku skrine, na crop topy už len smutne pozerám a neviem sa dočkať, kedy bude zase počasie na ne. Lenže teraz, 10 mesiacov nás čaká niečo úplné iné, aspoň tie mladšie ročníky. Škola volá.

Súcitím so všetkými študentmi, keďže aj ja som jednou z nich. Stredoškoláci, vysokoškoláci či deti zo základnej školy. Všetci sa pripravujeme, kupujeme nové pomôcky, peračníky, ceruzky, perá, zvýrazňovače a iné nepotrebné veci, ktoré za celý školský rok asi nepoužijeme alebo ich stratíme. Ešte stále si neuvedomujem, že som o ročník staršia. Myslím, že mnohí z vás si to tiež neuvedomujú. Keďže jediné, na čo myslím pri pomyslení na školu je všetko to učenie, nedostatok spánku a smútok, rozhodla som sa, že všetci študenti si zaslúžime psychické a fyzické odreagovanie, ktoré nám pomôže pripraviť sa poriadne na vyučovanie. 

Vyrazte dych tým, ako ste sa zmenili



Cez leto ste určite nevideli kopu vašich známych a kamarátov zo školy. Dokonca aj od nich potrebujeme oddych, lebo známe tváre zo školy nám ju cez leto pripomínajú. Na niektorých sa tešíme viac, na iných zas menej. Určite každý chce vyzerať čo najlepšie v prvý školský deň. Je to záležitosť aj chlapcov, aj dievčat. Opálená pokožka, možno nové vlasy, upravená tvár alebo nový štýl a outfit. S výberom outfitu si dávame viac záležať, najmä ten prvý deň. Cítime sa akoby sme schádzali po červenom koberci, preto chceme vyzerať ako bohovia. Ak neviete, čo si obliecť, pridávam pár inšpirácií. 

Motivujte sa kúpou pomôcok


Toto robím určite najradšej. Vždy prvý týždeň školy vyrazím sama alebo s kamarátkami na nákup týchto vecí. Spoločne sa rozprávame, spomíname, hovoríme si rôzne zážitky a tak trocha sa snažíme pripomenúť si, že musíme byť najmä pozitívne. Pozitívny prístup veciam prináša pozitívne výsledky a o tie sa v škole predsa (takmer) každý snaží. 


Okrem toho, že si nakupujem obsah svojej školskej tašky, kupujem si každoročne aj novú školskú tašku. Keď som bola menšia, rozhodne to bol nejaký batoh, výrazný a farebný, najlepšie ružový alebo červený. Musel byť dostatočne veľký, aby sa mi tam všetky knižky zmestili, tiež peračník, desiata a voda. Vekom však neubúdalo z učebníc, ale pribúdalo. Do mojej školskej tašky tiež pribudla kozmetická taštička obsahujúca korektor, púder, riasenku, deodorant, mini voňavku,... A nesmiem zabudnúť, že dnes zjem omnoho viacej ako som zjedla pred 10 rokmi. Takisto je to aj s tekutinami, ktoré sú najviac dôležité. Ako malá som chodila do školy s 250 ml fľaškou, ktorú som niekedy ani nevypila. Dnes chodím do školy s litrovou a už cez veľkú prestávku je prázdna. Samozrejme, spolužiaci sú ako rodina, čiže sa veľakrát delíme. Preto mi radi pomáhajú s vyprázdnením desiatovníčka a fľaše (tej s vodou, samozrejme).  Ak by som sa mala teda zbaliť dnes do tašky, ktorú som nosila v prvej triede, nedokázala by som to. Potrebovala by som aspoň tri. 

Pred pár rokmi som začala nosiť kabelku. Pre baby v puberte je to jasná voľba. Takáto kabelka má jednu nevýhodu – ničí držanie tela. A fakt hrozne veľmi. Lenže obchodné reťazce teraz predávajú aj tzv. „pekné batohy“, ktoré sú aj funkčné. Nezabúdajte, že chrbticu máte iba jednu! 

Oddýchnite si
 

Leto sa len teraz skončilo a ja vám už radím, aby ste si oddýchli. Trocha zvrátené, že? Ale naozaj, pravidelný oddych a relax je jednou zo základných potrieb človeka.  Pamätajte, že známky nie sú tie najdôležitejšie, aj keď vám to možno profesori a učiteľky pripomínajú. Snažte sa spať aspoň 7 hodín, pretože stále sme v určitom vývine. Snažte sa vždy po príchode domov zo školy si aspoň na pár minút sadnúť a vydýchnuť si. Nemusíte sa prehnane stresovať, škola je iba škola. Je to časť života, ktorou si každý prejde. Zvládli to milióny študentov pred nami, tak to zvládneme aj my!

Prajem vám príjemný štart, s ktorým budete maximálne spokojní.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Bari Bircak

Študentka,módna blogerka na www.baribircak.com . Veľká milovníčka topánok a svojho chlpatého maznáka - psíka Oskara, ktorému sa snažím venovať všetku pozornosť. Mimo toho milovníčka dobrého jedla, tiež ružovej, bielej a levanduľovej farby.

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy