Blogerky okolo päťdesiatky: Slovenská milovníčka farieb ti nesmie újsť

Vek je v ženskom svete prísne stráženou veličinou. Ostáva v tajnosti nie len kvôli nepísanému pravidlu etiky, ale taktiež zahaľuje dámy v spoločnosti akýmsi rúškom tajomstva. My vám dnes chceme predstaviť dámy, ktorých vek je verejne prezentovaný a spolu s ich energiou a chuťou prijať všakovaké výzvy robí našu planétu krajšou.

Všetkých päť dám už oslávilo krásnu päťdesiatku a ich elán by nakopol mnohých mladých, ktorí nevedia čo so životom. Dámy a páni, toto sú blogerky v tom najlepšom veku a v tej najlepšej forme. Spája ich posolstvo, ktoré šíria webom ženám po päťdesiatke. (A nielen im.)


#NOT DEAD YET STYLE – profesionálna milovníčka života

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Vlastným menom Patti Gibbons. Už na prvý pohľad demonštruje svoju lásku k móde a k životu ako takému webovým pseudonymom. Táto dáma, ktorá má niečo po šesťdesiatke vás na prvý pohľad upúta nielen vkusnými outfitmi, ale aj vyrovnanosťou vyžarujúcou z jej fotografií. Okoliu vie naservírovať decentnú módu, ktorá vás však nudiť nebude.

V roku 2011 založila Visible Day. Ide o formu blogerského týždenníka, ktorý na webe spája blogerské inšpirácie od odevov, cez doplnky až po účesy.

Do Visible Day môžu blogeri zapojiť každý pondelok v mesiaci svoj autorský príspevok a vyskladať tak styling prezentujúci ich módne duše. Patti zastáva názor, že ženy by sa nemali nechať zviazať okovami pravidiel len preto, lebo prekročia hranicu istého veku.
 


#ACCIDENTAL ICON – monochrónna romantička

 

 
Za týmto druhotným menom sa skrýva šesťdesiatdvaročná akademička Lyn Slater. Jej životná filozofia je monochrónna. Pýtate sa prečo? Lyn svoje estetické cítenie zaodieva do čiernobielej. Pre všetkých, ktorí sú zástancovia jednoduchosti, all black a all white outfitov, je Lyn studnica inšpirácie . Štyridsať rokov kariéry v oblasti sociálnej práce ju posunulo do New Yorku, kde v súčasnosti vedie lekcie sociálneho práva. Práve jej študenti sú pre ňu hnacím motorom a dôvodom im každý deň dokazovať, že rebélia nemá vekové ohraničenie.
 
(Zdroj: pinterest.com)
 

#THAT´S NOT MY AGE - „Nejde o vek, ale o štýl.“

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Alyson Walsh, nezávislá žurnalistka, editorka a autorka titulu Style Forever, v ktorom sa prihovára ženám aj po päťdesiatke . S myšlienkou vytvoriť fashion blog prišla Alyson v roku 2008, kedy chcela s ľuďmi zdieľať online priestor, ktorého príspevky by oslavovali ženy i mužov každého veku. Svoje povolanie a sociálny status dokonale prezentuje originálnym štýlom obliekania. Nie sú jej cudzie ani kostýmy, ani tenisky.

Ďalšia žena, ktorej obavy z vrstvenia, kombinovania, extravagancie, ale aj z jednoduchosti, nie sú známe.

#UNE FEMME – zážitky počíta radšej ako čísla

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Susan nedávno ukončila svoju pracovnú púť a začala si užívať dôchodok. Mnohí možno pri slove dôchodok urobia pri čítaní menšiu pauzu a predstavia si nejakú šedú myšku, ktorá odložila svoju fyzickú silu na klinec. No práve naopak. Susan sa teší na ďalšiu kapitolu svojho života, kedy si plánuje skutočne užívať. Une femme odštartoval svoju webovú kariéru v roku 2007.

Suzie si uvedomuje, že od tej doby vzniklo množstvo blogov s podobnou tematikou a je rada, že aj ona prispela svojou osobnosťou k vytvoreniu toho, čo spája ženy bez ohľadu na čísla, miery a výšky. Pri pohľade na Susan vám isto neunikne, že basic kúsky dokonale šperkuje eleganciou. Jednoducho dokonalé.
 


# LADYCARISMA – kráľovná kolorovania

 
Na záver vám predstavujeme slovenský poklad v sekcii blogeriek 50+. Mama Andrea je kvitnúcim pozitívnym vyžarovaním ulíc Slovenska. Ak máte strach z kombinovania kontrastných farieb, načrite do Andreinho sveta a naberte odvahu i inšpiráciu. Jednotlivé kúsky reprezentuje tak, že sa od nej môžu učiť všetky vekovky. I tie „pubertálne“. 

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy