Blogerka radí: 10 tipov ako oživiť jesenný outfit od Accessories for beauty

Jeseň je už dávno tu a s ňou aj toto sychravé, daždivé počasie. Toto ročné obdobie som kedysi veľmi v obľube nemala, ale ako som sa začala zaujímať viac o módu, jeseň mi učarovala. Vrstvenie, klobúky, šály, horčicová, bordová, sivá farba,  pletené svetre, kabáty..no to je proste moje. Možno nemáte náladu na experimentovanie, hodiny státie pred šatníkom vymýšľaním kombinácii a už vôbec nie premýšľať nad tým, ako z jednoduchého (možno tmavého) outfitu vyčariť niečo šmrncovné. V mojom šatníku preferujem v oblečení predovšetkým jednoduchosť avšak snažím sa “vyšantiť“ na detailoch, doplnkoch,  ktoré outfit oživia. Pripravila som si pre vás pár tipov ako z jednoduchého, tmavého možno na prvý pohľad nezaujímavého outfitu vyčariť outfit, ktorý oku neunikne.

Vzorovaný kabát, blejzer alebo bunda

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Som milovníčka búnd, kabátikov a blejzerov. V skrini ich mám hneď niekoľko na každú príležitosť. Každé dievča, žena by mala mať v šatníku aspoň pár takýchto kúskov. Nie len, že sa bez nich počas jesene nezaobídete, ale zároveň vám práve tie pomôžu oživiť jednoduchý outfit. Ak ste milovníčka extravagancie, k napr. džínsom a bielej blúzke skombinujte kabátik či bundu s výraznými vzory a farbami. Naopak ak preferujete skôr jednoduchosť zamerajte sa na minimalistické vzory alebo zaujímavý strih kabátika či bundy. Športové typy si tiež prídu na svoje. Dnes už v obchodoch nájdete bundy akýchkoľvek vzorov a farieb. Treba si už len vybrať.

Farebný klobúk

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Klobúky mi túto jeseň učarovali. Je pravda, že v našich uliciach tak často klobúky neuvidíte, ale ak sa predsa len pár klobúkov nájde, určite neuniknú oku. Sú zaujímavé a dodávajú ten správny šmrnc jednoduchému, jesennému outfitu. Nebojte sa aj vy si aspoň jeden zaobstarať. Zaručujem vám, že ak si vyberiete ten správny strih a farbu, určite sa do klobúkov zamilujete. Pre začiatok si zaobstarajte hnedý/krémový, bordový alebo sivý klobúk. Ľahko ich skombinujete ku každému outfitu. Čiernym klobúkom sa ja osobne snažím vyhýbať, pretože ak sa oblečiete do tmavých farieb, čiernym klobúkom outfit ešte viac zanikne. Ak sa však farieb nebojíte určite červený, modrý, horčicový klobúk sa do vášho šatníka bude hodiť.
-62%
Simple - Klobúk
Simple - Klobúk
Vypredané
-62%
Simple - Klobúk
Simple - Klobúk
Vypredané
-45%
Simple - Klobúk
Simple - Klobúk
Vypredané
-45%
Simple - Klobúk
Simple - Klobúk
Vypredané
0,00 €
0,00 €

Čiapka, čelenka alebo šiltovka

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Samozrejme, že sa nájde aj pár výnimiek, ktoré ešte klobúkom nepodľahli. Elegantnejšie typy určite ocenia baretku, ktorú osobne ja zbožňujem. Parížska móda je pre mňa srdcovka. Keď som sa prechádzala parížskymi ulicami počas takéhoto jesenného počasia pred pár rokmi, baretky mi jednoducho učarovali natoľko, že ich mám v mojom šatníku hneď niekoľko. Určite nezabudnite aj na čiapky s brmbolcom či s výrazným vzorom. Také sa vám v šatníku vždy zídu. Ak chcete oživiť outfit niečím originálnym, vyskúšajte výraznú čelenku. Vo výbere sa medze nekladú. Športové typy si taktiež prídu na svoje. Šiltovky predsa nikdy nebudú out!

Vzorovaný šál alebo šatka

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Ak chcete oživiť outfit niečím originálnym určite nezabudnite na šatku či šál. Vzorov, farieb, jednoduchých aj extravagantných v obchodoch nájdete veľa. Menším tipom, ktorý vám môže pomôcť k oživeniu outfitu je vytvoriť z vašej šatky/šálu pončo, ktoré previažete opaskom na teplejší sveter. Uvidíte, že v uliciach zaujmete.

Výrazná kabelka

(zdroj:pinterest.com)
 
Nebojte sa ani počas jesene kombinovať farby. Nie je pravidlom, že cez chladné počasie sa musia nosiť len tie tmavé. Outfit určite oživíte aj zaujímavou, farebnou kabelkou. Pre tých, ktorí sa boja experimentovať, ak už volíte jednofarebnú krémovú, hnedú.., skúste si vybrať netradičný strih kabelky, ktorá bude zaujímavým kúskom vo vašom outfite.

Sukňa aj na jeseň

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Priznám sa, že sukne som veľmi nenosila, ale po zmene šatníka som sukniam dala šancu. Možno to príde s vekom, že sa vám zmení štýl a začnete nosiť to, čomu ste sa pred pár rokmi vyhýbali. Dala som šancu sukniam a šatom. Cítim sa v nich ženskejšie. Je pravda, že v bežný deň do školy si dávam hlavne nohavice, ale na rande, oslavu či nejakú výnimočnú príležitosť stavím na ženskosť a dávam prednosť šatom alebo sukni. Nezabudnite aj na tento kúsok vo vašom šatníku. Určite v zaujímavej sukni neujdete mužskému oku.

Vzorované nohavice

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Ak ste nohavicový typ a vyhýbate sa sukniam nezabúdajte, že okrem skvele padnúcich džínsoch by vo vašom šatníku nemali chýbať aj nejaké originálne, vzorované nohavice. Ak ich skombinujete k jednoduchej košeli alebo tričku určite tým nič nepokazíte. V mojom šatníku by ste našli aj jednofarebné, jednoduché nohavice avšak oživené drobným detailom v podobe napr. mašličky. Chýbajú vám nejaké jednoduché nohavice s menším detailom ? Nohavice môžete oživiť detailom v podobe saténovej či farebnej stužky. Fantázie sa medze nekladú.

Vesta

 
(zdroj:pinterest.com)
 
Neviem ako vy, ale mne vesty tak učarovali, že ich v mojom šatníku mám hneď v niekoľkých farbách a strihoch. Najradšej by som ich nosila stále. Nájdete ich v rôznych štýloch, farbách a materiáloch. Na jeseň sú ako stvorené tak aj vy si určite z toho množstva výberu vyberte tú svoju, ktorou oživíte jednoduchý, jesenný outfit na každý deň.
0,00 €
0,00 €
-10%
Broadway - Vesta
Broadway - Vesta
Vypredané
-10%
Broadway - Vesta
Broadway - Vesta
Vypredané
0,00 €
0,00 €

Výrazný doplnok

 
(zdroj:pinterest.com)

Nezabúdajte ani na doplnky. Výrazné náhrdelníky sú stále in. Ak však preferujete jednoduché doplnky, stavte na originálny vzor, tvar alebo farbu. Ani s nimi určite nič nepokazíte.
 

Zaostrené na topánky

(zdroj:pinterest.com)

Na záver prichádzajú “na scénu“ topánky. Nemusím vám hádam písať ódy o červených lodičkách, v ktorých určite zažiarite, však ? V botníku vám nesmú chýbať ani čižmy nad kolená, ktoré aj túto jeseň/zimu budú určite hitom. Zaujímavými, farebnými teniskami taktiež nič nepokazíte. Predsa už nie je pravidlo, že k sukni, šatom sa musia nosiť len lodičky či čižmy.

 
Pri kombináciách výrazných doplnkov či kúskoch nezabúdajte, že menej je niekedy viac. Dúfam, že vám pár mojich rád pomohlo a už sa nebudete báť experimentovať a kombinovať výrazné kúsky. Buďte sami sebou a nezabúdajte ku každému outfitu pripojiť úsmev. To je predsa najlepší doplnok do každého počasia.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Accessories for beauty

Som blogerka milujúca svet módy a farieb. Môj blog je zameraný na módu, kozmetiku obohatený o cestovateľské zážitky či radosti “obyčajných“ dní.Preferujem jednoduchosť a potrpím si na detaily. Snažím sa ísť si za svojim cieľom a držať sa citátu “Nikdy nedovoľ, aby Ťa strach z prehry, vyradil z hry!“

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy