Buďte cool v culottes: Trend, ktorý ani cez jeseň nie je OUT

Čo sú to vlastne tie culottes a kde sa tu vzali? Kto to len dopustil, že tieto široké nohavice nápadne pripomínajúce sukňu sa vrátili a pripomínajú nám tak časy minulé a mnohým dokonca detstvo? Aj napriek tomu, že „kulotky“   sa pripomínajú už zopár sezón väčšina Slovenska zostáva skeptická. Ale prečo? Veď kulotky rozhodne nie sú iba výstrelkom high-fashion a zaručene neboli vymyslené iba pre dlhonohé modelky. Práve naopak lichotia aj silnejším dámam a dokážu pôsobiť neskutočne cool.

Tak sa teda pozrime bližšie na tieto skutočne zaujímavé nohavice. Asi ste ani netušili, že kulotky boli pôvodne pánskym módnym doplnkom a ich dĺžka siahala po kolená. Práve v oblasti kolien boli zviazané a boli typické pre vyššiu vrstvu. Dokonca to boli nohavice prvých piatich amerických prezidentov od Georga Washingtona po Jamesa Monroea.
 

Asi si aj vy rovnako ako aj ja poviete, že keď boli dobré pre prezidenta, budú dobré aj pre mňa. Kedy sa teda dostali kulotky z pánskych zadkov na tie naše? Bolo to niekedy v období Viktoriánskej éry a môžu za to kone. Aby mohli ženy pokojne jazdiť v pánskom sedle a stále pôsobili elegantne, začali využívať práve kulotky, ktoré vlastne pripomínajú sukňu až na to, že majú všetky výhody nohavíc.
 

V súčasnosti sa dĺžky kulotiek pohybujú od mini (nazývané tiež skort) až po midi siahajúce do polky lýtka. Ich variabilnosť nepozná hranice. Ak ste doposiaľ váhali s ich zakúpením, som si takmer 100% istá, že po tomto inšpiráciou nabitom článku si minimálne jedny kúpite.

Ako ladiť topy?


Nie je nič jednoduchšie ako zladiť vaše nové kulotky s rôznymi topmi a stále vyzerať chic. Ak ste sa práve zobudili v jarné sobotné ráno a chcete iba tak vybehnúť na trh s vašim slameným košíkom, zlaďte svoje kulotky s pásikavým tričkom a ak nechcete byť príliš naširoko, tak nezabudnite zapraviť prednú časť trička ledabolo do nohavíc. V horúce letné ráno na dovolenke si k svojim obľúbeným kulotkám pokojne oblečte crop top a ak je ešte aj off-shoulder, tak si gratulujte, pretože perfektne vynikne vaše opálenie.
 

Leto sa už pomaly končí a vy sa stále nechcete rozlúčiť so svojimi kulotkami? Ani netreba, cez tričko či blúzku si prehoďte denimovú alebo koženú bundu a šup do ulíc. A aby som nezabudla pre tieto nohavice ani zima neznamená žiadnu prekážku, roláky, svetre či vrstvenie a dlhý kabát sú pre ne to pravé orechové.

Čo dotiahne finálny look?

 

Samozrejme topánky a tu sa stretávam s rozporuplnými názormi. Sú totiž dva hlavné tábory. Jeden kričí sandále a ten druhý tenisky. Mohlo by sa zdať, že topánky sú pri kulotkách ťažkým orieškom, ale podľa mňa to tak nie. V skutočnosti si myslím, že oba tábory sa mýlia, pretože kulotky znesú všetko. Pokojne ich môžete kombinovať k sandálom, lodičkám, čižmám, teniskám, mokoškám či šľapkám. 

Je to taký malý módny chameleón a ak mi neveríte, tak si poriadne pretrite oči a sledujte tie fantastické inšpiračné fotky. Ešte stále váhate? Tak počkajte na moje tipy ako okoreniť túto šťavnatú módnu delikatesu.
 

S doplnkami veselo.

 

Kulotky priťahujú dostatok pozornosti, ale ja v outfitoch oceňujem moment prekvapenia. Ak zvolíte jednoduché kulotky v jednej farbe, tak sa pokojne vybláznite na doplnkoch. Hravé kabelky, statement tričká, hromada bižutérie či odvážne topánky v podobe mules. Toto všetko okorení Váš finálny výzor. Nebojte sa experimentovať, veď móda je hravá a fantázii sa medze nekladú. Ak predsa len nestojíte o to, aby ste boli ovešané od hlavy po päty, tak aj pre Vás mám riešenie milé dámy.

Vyblázniť sa totiž môžete aj s farbami či vzormi. No a kedy už len bude lepšia príležitosť ako v lete? Tak ak chcete na najbližšom letnom festivale zaujať, tak šup do kulotiek.
 
LOVELY inšpirácie:


VIAC LOVELY inšpirácie:



Vidíme sa pri ďalšom zaujímavom módnom výstrelku a inšpiráciou nabitom článku. Móde zdar a smelo na nákupy. Koniec koncov sezóna výpredajov už začala. Som zvedavá koľko krásnych žien uvidím behať v kulotkách.
(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Romilikes

Volám sa Romi a moja láska k fotografii, jedlu a móde sa naplno prejavuje v mojom blogerskom ja, ktoré ostro kontrastuje s mojou prácou. Milujem oversized a vrstvenie. Už zopár rokov som posadnutá sukňami a to v každom ročnom období. Romilikes - www.romilikes.com

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy