Čipkovaný top – základ úspechu každej oslavy

Zdá sa, že v poslednom období sme tu dosť točili o výbere perfektných nohavíc, dnes prišiel čas predstaviť vám vec, ktorá sa stáva nosným prvkom akýchkoľvek príležitostných chvíľ s prívlastkom oslavné. Priliehavé, s nádychom nadčasu i akejsi inej noblesy. Aj také môžu byť čipkované pútače pozornosti v podobe dámskych topov budujúcich dokonalý výsledok. Ak chcete teda budovať správne, máme pre vás zopár tipov a trikov, ktoré vám budú pri výbere nového topu určite nápomocné. Hor sa do scrollovania!
 

Grace and lace

 
 
Hneď v úvode článku vám chceme pripomenúť, že čipka je radená do inej kolónky než ostatné materiály. Preto k nej treba pristupovať s rozvahou a kombinovať ju tak, aby výsledok nepôsobil lacno a gýčovo. Ak z nej chcete robiť statement element, vždy na ňu nazerajte komplexne v kooperácii so zvyšnými súčasťami vyberaného outfitu.
 

#čipka + sukňa

 
 
Táto kombinácia môže byť spojením, ktorým si zaručíte stálu pozornosť okolia. Dávajte si však pozor na dĺžku sukne. Pokiaľ prekročíte limit požadovanej dĺžky, môže vaše snaženie nadobudnúť  pokus o nevydarenú eleganciu.  Ak sa môžete pochváliť peknými nohami, nemusíte to striktne praktizovať cez mini dĺžku.

 

#nohavice na viacero spôsobov

 
 
Ďalším spôsobom, ako nechať zažiariť čipkovaný top alebo body a zároveň vytvoriť príjemnú kolaboráciu, sú voľnejšie nohavice. Do tejto kategórie spadajú chino, cullotes, kostýmové nohavice a samozrejme aj milované džínsy. Tie by ale mali obsahovať vyšší pás, ktorý patrí v tejto sezóne k najviac skloňovaným pojmom. Skinny verzie nohavíc nechajte tento rok oddychovať. Aj v prípade džínsov siahajte radšej po straight leg variante, alebo po zvonových alternatívach. Určite sa vyhýbajte akýmkoľvek typom kožených nohavíc a legín.

 

#niečo na vrch

 

Saká sa postarajú o skvelý krycí manéver i štýlový doplnok. Ak máte kratší trup, vymeňte sako za predĺžený trenčkot alebo kimono. V ponuke je aj milovaná kožená bunda. Ako sa vyhnúť tomu, aby ste jej zaradením do vášho vonkajšieho vzhľadu nespôsobili trash katastrofu? Zjemnite líčenie aj kombinovanie zvyšných kúskov. Ku koženej bunde vyberajte jednoduché čierne nohavice. Môžete takisto použiť rifľovú bundu.

 

Módny guide pre ďalšie elementy

 
 
Opatrne s červenou farbou. Čipka je osobitá kapitola, ktorá si pri skladaní zvyšného looku vyžaduje istú módnu logiku. Pri hromadení viacerých výrazných častí by ste mohli opäť dospieť k lacnému výsledku. Siahnite radšej po neutrálnych odtieňoch – béžovej, sivej či khaki.

Nepodceňujte all black a all white look. Vyzerajú sofistikovane.
Aj napriek tomu, že čipka predstavuje „príležitostnú textúru“, nebojte sa ju kombinovať s nízkym typom obuvi. Dovolené sú mokasíny, zaujímavé kontrastovanie môžete vytvoriť zaradením tenisiek.

 
Ktorá kombinácia z uvedených sa vám pozdáva najviac? Dajte nám vedieť v komentároch na FB pod článkom.
(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy