Dámske plavky na leto 2016

Predstavte si ten pocit, keď ráno otvoríte oči a viete, že vás čaká jediná činnosť – sladké ničnerobenie. Leto je zo všetkých ročných období na takéto dni najbohatšie. Slnkom prežiarené rána priam zvádzajú k tomu zabuchnúť dvere za povinnosťami, vypnúť mobil, odhodiť zbytočné kúsky oblečenia a celým telom nasávať atmosféru zábavy a leňošenia. Či už ste milovníčkou exotických destinácií alebo si radšej doprajete dávku vody a oddychu v domácich rekreačných strediskách, bez plaviek sa určite nezaobídete.

Tie tohtoročné budú živou zmesou rafinovaných strihov, žiarivých farieb a pútavých potlačí. Fantázii sa medze nekladú. Stačí si len vybrať ten správny trendy kúsok lahodiaci oku i postave a bosými nohami vykročiť uprostred objatiu vody a slnka.

Farebné variácie


Farebné plavky leta 2016
(Zdroj: pinterest.com)

Pláže toto leto skutočne zažiaria. A to nielen slnkom a do bronzova opálenými telami, ale i pestrými farbami plážových outfitov, ktorými dizajnéri túto sezónu naozaj nešetrili. Svietivá žltá, oranžová a ostrá zelená spolu s tyrkysovou, fuchsiovou či cyklámenovou. Tie najpestrejšie farby nádherných exotických kvetín v rozkvete sprítomňujúce atmosféru trópov sa tento rok premietnu na obnažených telách dovolenkárov. Pre tých menej odvážnych zostáva v kurze i biela a čierna klasika, olivovozelená, tmavomodrá či čokoládovohnedá. Spektrum farieb dopĺňajú kvetinové motívy, orientálne vzory a geometrické potlače. Z minulej sezóny prežíva color blocking i jednofarebné lesklé variácie.

Šnúrky, strapce, volány


Rôzne druhy plaviek
(Zdroj: pinterest.com)

Farbami sme vás neohúrili? Možno si prídete na svoje v širokej ponuke dizajnových a rafinovane funkčných detailov. Plážová móda hovorí áno zvodnej čipke, pútavým šnúrkovým dekoráciám, sieťkovým a háčkovaným vsadkám, strapcom i vzdušným romantickým volánom. Zelenú majú najrôznejšie aplikácie metalických efektov od retiazok a praciek až po dizajnové zipsy evokujúce športový look.  Inovatívnym prvkom sú rozkošné minivolániky umiestnené pod prsiami, v oblasti bruška alebo na spodných dieloch plaviek.

Pre každého niečo


Strihom plaviek túto sezónu skutočne nemôžete stúpiť vedľa. Dovolené je všetko od jednodielnej klasiky až po úsporné bikiny.

Dvojdielne plavky sú obľúbeným plážovým outfitom dám chytajúcich bronz. Trendom aktuálnej sezóny sú nohavičky s vyvýšeným pásom. Inováciou je vrchný diel vyhotovený z jedného kusu materiálu, tzv. monocup alebo asymetrické prevedenie s jedným ramienkom. Dámy obdarené väčším poprsím iste ocenia vrchné diely v predĺžených strihoch.
Zvodné tajomno zahalenej ženskej siluety vyčaria tankiny, dvojdielne plavky, ktorých horný diel prevedením pripomína top alebo košieľku.
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

Trendom jednodielnych plaviek je jednoduchý strih s rovným výstrihom na ramienka, ktorý vysokou elasticitou použitých materiálov lichotí i plnším postavám. Dámy s menším poprsím iste ocenia kostice a vystužené košíčky. Chrbát môže byť uzavretý alebo naopak s hlbokým výstrihom à la kráska z Baywatchu. Sexi zvodný look dosiahnete plavkami bez ramienok so samodržiacim lemom nad prsiami alebo rafinovaným strihom monokín, plaviek, u ktorých je vrchný a spodný diel prepojený efektnou čipkou, šnúrkami alebo vykrojeným pásom látky.

Ako si vybrať


Vzorované plavky s potlačou
(Zdroj: pinterest.com)

Ponuka je skutočne pestrá a zorientovať sa v nej nie je ľahké. Hoci plavky už svojou podstatou viac odhalia ako skryjú, dávno neplatí, že dovolenkári pod vedľajším slnečníkom musia okamžite odhaliť každý nedostatok vašej postavy. Dizajnéri veľmi dobre poznajú rôznorodosť ženskej krásy a rafinovane jej prispôsobujú svoje produkty. Na vás je už iba správny výber.
Dámy s mohutnejším poprsím sa určite budú cítiť pohodlne v jednodielnych plavkách s rovným výstrihom. Ak predsa len uprednostňujete dvojdielny strih, stavte na predĺžený vrchný diel. Ženy, ktoré sú v týchto partiách naopak menej obdarené, by mali zvoliť vystužený zvršok. Želaný objem vám vyčaria aj strapce a vzdušné volány. Vhodnou voľbou môže byť i vrchný diel bez ramienok.

Ak ste presvedčená, že vaše bruško nie je toto leto v tej najlepšej forme, stavte na jednodielne plavky z pevnejších elastických materiálov s pestrou potlačou. Vkusným riešením môžu byť aj tie správne tankiny. Z pestrej ponuky strihov a farieb si určite vyberiete.
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

Problematická oblasť bokov si vyžaduje vhodnú voľbu spodného dielu. Je vaša postava skôr chlapčenská? Zvodné ženské krivky vyčarí spodný diel s romantickými volánikmi, svedčať vám ale budú i vkusné monokiny. Dámy so širšími bokmi by mali v týchto partiách voliť tmavšie, menej nápadné farby. Vhodné môžu byť i bikiny alebo vysoko vykrojené jednodielne plavky, ktoré nohy opticky predĺžia.

Viete aké plavky sa hodia na vašu postavu?
Ak sa formovaniu svojej postavy poctivo venujete a neviete sa dočkať, kedy ju budete môcť vystaviť na obdiv v žiare slnečných lúčov, letná sezóna je na to ako stvorená. Vhodnou voľbou budú jednofarebné plavky priliehavých materiálov, ktoré zdôraznia vaše prednosti a nestrhnú na seba zbytočnú pozornosť. Staviť môžete napríklad na klasické bikiny s trojuholníkovou podprsenkou a nohavičkami viazanými na bokoch.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Poppy

Som mladá aktívna Bratislavčanka milujúca ruch mesta a pokoj prírody. Vzťah k umeniu sa snažím manifestovať rôznymi spôsobmi, napr. fotografiami, maľbami, tortami, čarbanicami v zošite a samozrejme módou. Srdcom som tajná hipsterka a potrpím si na originalitu a detail. Závislosťou sú kabelky a topánky. Šťastná farba je čierna a držím sa hesla: ,,Menej je niekedy viac.“

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy