Módne predsudky

Určite so mnou budete súhlasiť, že tu a tam má každá z nás nejaké tie predsudky. Leopard len v zoo, oversized je pre škaredky, som príliš nízka na shopperku, farby áno, ale max tri, viac vzorov pokope – to nikdy. Tento článok však nemá byť o našom vzájomnom utvrdzovaní sa, že to tak je. Práve naopak. Rada Vám ukážem, že všetky tieto predsudky sa dajú zbúrať, ak viete ako na to.

Leopard a iné zvery

 
(zdroj: pinterest.com)
Buďme k sebe úprimné milé dámy. Leoparda a iné zvieracie potlače mnohé z nás považujú za vrchol nevkusu, pretože pôsobia lacno. Nie je to však chyba leoparda, ten svoju srsť dokáže nosiť s gráciou a to z toho dôvodu, že je odetý iba v jednom kuse. Keď ráno vstane, tak ho ani omylom nenapadne pribaliť si aj leopardiu kabelku, či lodičky. A v tom tkvie tajomstvo úspechu. Vo väčšine prípadov sú totiž módne kreácie prinajmenšom premotivované a keď vám leopard, tiger či zebra kričí z každého kúsku oblečenia, nedá sa iné ako pousmiať. Preto ak chcete vrátiť zašlú slávu týmto kúskom, ktoré si to mimochodom zaslúžia, tak sa držte striedmosti. Jednoduchý all black outfit v zime oživíte leopardím kabátom, k denimu môžete veselo zladiť leopardie čižmičky, lodičky či baleríny.

Oversized je sexy

 
(zdroj: pinterest.com)
Ó áno, váš outfit nemusí byť ultra skinny, aby pôsobil žensky a sexy. V podstate si myslím, že to ako pôsobíme je z veľkej časti o našej osobnosti, a preto aj keď sme zabalené v obrom svetri, či kabáte alebo boyfriend jeansoch, tak naše vyžarovanie to uhrá, no a ak náhodou nie, tak pomôžu zbrane ťažkého kalibru ako červený rúž, lodičky na ihličkovom podpätku, poodhalené rameno či úsmev. Oversized kúsky vhodne zladené môžu pôsobiť neskutočne príťažlivo. Ak však nepatríte k expertom, tak na začiatok laďte vždy iba jeden oversized kúsok s ďalšími priliehavými kúskami.

Chcem shopperku

 
(zdroj: pinterest.com)
Všetky vieme odrecitovať  zásady, ktoré platia pre vysoké či nízke postavy. Ak ste vysoké vedzte, že optika nepustí a menšia veľkosť kabelky spôsobí, že budete vyzerať ešte vyššie. Žiadna z nás nechce predsa pôsobiť akoby si kabelku požičala od svojej 4-ročnej dcéry. Pre nízke ženy platí rovnaký princíp a s obrou kabelkou budú pôsobiť ešte drobnejším dojmom. Ale POZOR pri kabelkách sa nemôžeme riadiť iba pravidlom veľkosti. Treba vziať do úvahy aj príležitosť, na ktorú má kabelka slúžiť, farebné prevedenie a štýl samotnej nositeľky. Aj útla žena môže ísť na nákup so shopperkou, netreba hneď siahať po maxi modeli. Ak máte výšku modelky, tak si na večerné posedenie kľudne vezmite clutch kabelku. Jednoducho sa vyhnite mini vajíčkovým tvarom a siahnite skôr po väčšom podlhovastom či obálkovom tvare.
P.S.: Dokonalý spôsob ako vypiecť so zásadami, je kúpiť si batoh, ten sadne každej postave.

Syndróm papagája

 
(zdroj: pinterest.com)
Rôzne farby, vzory, materiály. Čím väčší chaos na prvý pohľad, tým lepšie. Existuje veľa ťahákov ako najlepšie kombinovať vzory, ale k mojim favoritom patria jednoznačne nasledovné páry. Určite nešliapnete vedľa, ak budete k sebe ladiť guličky (a.k.a. polka dots) a prúžky. Geometrické tvary sa skrátka kamošia zrejme už od základnej školy. Kvety dokonale fungujú s prúžkami či leopardom. Rovnako môžete kombinovať aj pléd s prúžkami. Ak sa už budete cítiť komfortne pri kombinácii dvoch vzorov, tak smelo choďte ďalej a k dvom obľúbeným vzorom pridajte ešte ďalšiu farbu. Pre expertky nasleduje už len posledná méta a tou je mix 3 vzorov. Najjednoduchší spôsob ako na to, je pridať neutrálny vzor (napríklad leopard) alebo monochromatický vzor (napríklad prúžky).


Rúcanie stereotypov je náročná činnosť, preto Vám želám veľa odvahy a trpezlivosti. Verím tomu, že čím viac budete experimentovať, tým viac vás bude móda baviť a nad nechápavými pohľadmi už len mávnete rukou. Móde zdar a vidíme sa pri ďalšom módou a inšpiráciami nabitom článku.   

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Romilikes

Volám sa Romi a moja láska k fotografii, jedlu a móde sa naplno prejavuje v mojom blogerskom ja, ktoré ostro kontrastuje s mojou prácou. Milujem oversized a vrstvenie. Už zopár rokov som posadnutá sukňami a to v každom ročnom období. Romilikes - www.romilikes.com

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy