Must Have Jesene 2017: Tieto kúsky ti nesmú chýbať v šatníku, ak chceš zostať trendy

Čas letí ako voda a my sa čoskoro budeme pripravovať na jeseň. Horúce noci sa zmenia na chladnejšie a náš šatník prejde klasickou každoročnou údržbou. Nech sa páči, MUST HAVE jesene 2017.

Výrazné pančuchy #nas5

 


Táto sezóna bude patriť vzorovaným a výrazným pančuchám. Napríklad kontroverzné fishnet pančuchy budú ešte stále v centre pozornosti. Majú mnoho hejterov, ale aj milovníkov. Ak viete ako ich nosiť, nemusíte sa báť nepríjemných pohľadov a toho, že budete pôsobiť vulgárne.
 


Obľúbenou je kombinácia fishnet a roztrhané rifle. Rifle neodhalia všetko, čo má ostať ukryté! Fishnet pančuchy sú obľúbenou záležitosťou množstva návrhárov, na prehliadke jesennej kolekcie ich uviedol napríklad Maison Margiela.

 

Limce à la Viktoriánska doba

 


Tohtoročná jeseň búde návratom do Viktoriánskeho obdobia plného prepychu a načančaných parochní. Ale nemusíte sa báť, návrhári sa z tohto obdobia neinšpirovali umelými parochňami ale bohatými výraznými limcami a volánmi.  
 


Ak svoj elegantný outfit doladíte limcom vo viktoriánskom štýle, budte si isté že tak oživíte takmer každý nudný outifit. Je však potrebné dbať na ostatné doplnky, pretože aj v tomto prípade platí, že menej je niekedy viac.

Od hora po spodok v červenej

 

Módny dom Riani predstavil nedávno svoju kolekciu, ktorá sa niesla v jednoduchom štýle. Každý outfit bol doladený do jednej farby, medzi ktorými nechýbala ani červená. A práve tá sa stáva farbou jesene 2017. Červenú si vypožičalo viacero módnych návrhárov a predstavilo trendy ,,red-to-toe" na svojich módnych prehliadkach. Je jedno či sa rozhodnete pre šaty, alebo kostým. Jednoznačne zaujmete. Ak si však netrúfate na červenú od hlavy až po päty, nevadí! Jednoducho si obujte topánky odlišnej farby, ktoré následne doladíte kabelkou tej istej farby.
 



0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

Babkin sveter & mamina suňa

 


O tom, že (skoro) všetko sa raz vráti do módy nepochybujeme a platí to aj v prípade veľkých svetrov. Časy, kedy ich nosili naše babičky sú späť a mi môžeme zo skrine s hrdosťou vybrať sveter, o ktorom sme kedysi pochybovali. Jeseň je na maxi sveter ako stvorená a vyzerá vynikajúco, ak si k nemu dáte napríklad sukňu, kľudne aj z maminej skrine.
 


Na jej dĺžke už nezáleží, ale kombinácia maxi svetra a dlhej sukne bude obľúbená. Inšpiráciu môžete čerpať napríklad od Stelly McCartney, Lacoste alebo Rag&Bone. Na jesenných prehliadkach práve týchto značiek sa maxi svetre objavuju pravidelne a ani tento rok to nebolo inak.

 

,,Držte si klobúky"...a čapice tiež

 


Nie každý deň je super deň pre naše vlasy a niekedy je fakt potrebné ich schovať. Šiltovky, ktoré sme nosili v lete vráťme späť do skrine a vyberme miesto nich výrazné klobúky. Tie budú počas jesene 2017 must have kúskom a každá z nás by mala mať v skrni aspoň jeden. Na klobúkoch je super to, že si ich môžeme dať k takmer každému outfitu.


Hodí aj aj na spoločenskú udalosť, ale aj na kávu s kamoškami. Phillip Plein je zastáncom klobúkov s metalickým detailom, no Trussardi  tento rok stavil na jednoduchosť a klobúky z jedo dieľne sú jednofarebné.
 

 

 

Glitters EVERYWHERE - dokonca aj na nohách

 


Každý nudný outfit sa dá nejak oživiť. Áno, skutočne každý jeden. Nie vždy máme náladu chodiť v šatách a deň s riflami a čiernym tričkom je na dennom poriadku. Stále však existuje jeden kúsok, ktorý nášmu looku dodá to, čo je potrebné. Napríklad glitter čižmy - flitrové čižmy.

Na prvý pohľad sa môže zdáť, že sú príliš extravagantné, no opak je pravdou. K jednofarebnému outfitu sadnú ako uliaté! Saint Laurent alebo MiuMiu predstavili tento trend na mólach už minulý rok, ale ak sa pre takéto čižmy rozhodnete, určite nešliapnete vedľa. 


Pštrosy zostanú na jeseň bez peria...

 


Čo sa týka materiálov, jeseň bude pestrá. Na prvé miesto sa podľa módnych domov Gucci, Prada alebo Louis Vuitton dostáva perie, konkrétne to pštrosie. Znie to veľmi vyzývavo, no až také hrozné to nebude. Módne reťazce siahajú po tomto trende čoraz častejšie a my takto v obchodoch nachádzame napríklad sukne, bundy alebo vyzdobené vtáčim perím.
 

...a líšky bez kožúšku

 

 


Pre tie menej odvážne tu je nesmrteľná kožušina. Kožuchy sa dajú v dnešnej dobe zaobstarať skutočne rôzne. Od vzorovaných až po jednofarebné. Podobne ako klobúky, ako kožuchy sa hodia k viacerým štýlom a to vie aj Jonathan Simkhai, Fendi alebo Sonia Rykiel.

Dávam do pozornosti, ak aspoň trochu súcitíte s prírodou siahnite radšej po umelom kožúšku. Žiadne zvieratko tak nestratí svoj hrejivý kabát a dokonca sa vám poďakuje aj vaša peňaženka. 

 

(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Karin

Som, snáď, budúca žurnalistka a spisovateľka. Nie som milovníčkou šiat a sukní, omnoho radšej mám športový štýl a hlavne tenisky, ktoré sú mojou srdcovkou. Veď nohy nás nesú celý život, tak si zaslúžia, nie? Okrem módy milujem hasičský šport, dobré jedlo, posilňovňu a hokej.

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy