Natural Beauty - trend, ktorý ocení vaša pleť

Príchodom horúcich letných dní je čoraz ťažšie ubrániť sa „ nehodám“ ako roztečený make up alebo rozmazaná špirála, preto trend prirodzenej krásy nebol nikdy aktuálnejší ako teraz. Zaradiť sa medzi vyznávačky natural beauty, si vyžaduje iba štipku odvahy, kúsok sebavedomia a jednoduché KNOW HOW, o ktoré sa teraz podelíme s Vami.

Cítiť sa komfortne vo svojej koži, pritom žensky a zmyselne, je presne to, o čo sa každý deň snažíme. Túžime byť krásne a príťažlivé nielen s maskarou, lícenkou a pod vrstvami podkladového a tónovacieho krému, ale aj ráno po prebudení alebo večer pred telkou v rozťahaných teplákoch a bez štipky make up-u. Na ceste za dokonalou a sviežou pleťou stačí nasledovať zopár jednoduchých rád, ktoré sme pre Vás zhrnuli do 5 bodov.
 

 
Áno, túto frázu ste už určite počuli miliónkrát, ale nie nadarmo sa hovorí, že voda je elixír života a v tomto prípade aj elixír krásnej pleti. Nielen, že hydratuje a vyživuje pleť, vďaka čomu je pokožka napnutá, hladká a viac odolná prejavom starnutia, ale je pomocníkom N.1 aj pri chudnutí.

65% telesnej hmotnosti dospelého človeka tvorí voda, ktorá je základným „palivom“ pre náš organizmus. Správna funkcia metabolizmu a teda spaľovanie kalórií je preto značne závislé od množstva prijatých tekutín. Pre optimálnu funkciu obličiek a pečene (na vylučovanie toxických látok z tela a využitie prijatej energie z potravy) by sme mali vypiť 2-3 litre čistej vody denne, bez pridaných sladidiel a rozličných aromatizovaných alebo alkoholických látok. Ak nemáte radi čistú vodu alebo túžite po nejakom osviežení, môžete pridať do vody nakrájaný citrón alebo limetku s mätou a pár kvapiek stévie,

Riaďme sa teda slovami, svetovej topmodelky, Naomi Campbell, ktoré adresovala nádejným modelkám: „Chcem od Vás, aby ste pili veľa, veľa vody. Hydratácia a voda, voda, voda ...“



Vieme, že slnečné lúče nám napomáhajú k tvorbe vitamínu D a naša pokožka vďaka nim nadobúda krásny bronzový nádych, ale nesmieme zabúdať ani na negatívne účinky slnečného žiarenia.

Pobyt na slnku urýchľuje starnutie kože a napomáha k tvorbe vrások. Znížené množstvo kolagénu vedie k strate pružnosti kože, čo spôsobuje zhrubnutie a zožltnutie pokožky, predovšetkým na tvári, s tvorbou hnedkastých pigmentových škvŕn a skorých vrások. Tento jav sa označuje ako fotostarnutie.

Vhodnú ochranu predstavuje kozmetika s UV ochranou, ktorá chráni vašu pleť nielen počas opaľovania, ale počas celého dňa a dostatočná hydratácia, ktorá zabráni jej vysušeniu.
Naopak, mali by sme sa vyvarovať kozmetickým prípravkom s obsahom retinolu- vitamínu A počas slnečných dní, pretože spôsobujú pigmentové škvrny.


Ok, opäť ďalšie „klišé“, ale keď to funguje, nie je čo riešiť, treba to len vyskúšať. Stravovať sa zdravo neznamená rozlúčiť sa s obľúbenou pizzou, hamburgerom alebo dať zbohom chrumkavým hranolčekom a vyprážaným kuracím nugetkám. Zdravá strava je vyvážená strava, ktorá obsahuje sacharidy, lipidy a proteíny, ale v správnom pomere.

Základom zdravej výživy sú raňajky, ktoré naštartujú metabolizmus a naše telo začne páliť kalórie. Zdravú a chutnú variantu raňajok predstavujú ovsené vločky s ovocím, medom alebo nízkotučným jogurtom, energické bomby v podobe smoothies, ktoré môžeme pripraviť z ovocia, zeleniny alebo ich kombináciou a lahodné nátierky z avokáda, vajíčok, strukovín alebo tvarohu.

Ak si do svojho jedálnička k tomu pridáte každý deň ovocie a zeleninu, obmedzíte príjem rafinovaného cukru (v podobe cukroviniek, keksíkov, čokolády) a začnete sa stravovať viackrát denne, ideálne každé 3 hodiny, v malých porciách, vaše telo sa vám odmení nielen úbytkom na váhe a prísunom energie po celý deň, ale aj zdravou a sviežou pleťou, ktorá hovorí jasnou rečou stop pre akné a vrásky.


Asi najväčší boom zo všetkých prírodných kozmetických prípravkov v súčasnosti zažíva kokosový olej, ktorý sa stal must have záležitosťou nielen dermatologičiek. Jeho blahodarné účinky na organizmus možno rozdeliť do viacerých kategórií.
Pleť a vlasy- kokosový olej dokonale vyživuje a upokojuje pleť po podráždení, reguluje vypadávanie vlasov, odstraňuje lupiny, vlasy zanecháva jemné a lesklé, napomáha hojeniu rán, podieľa sa na novotvorbe kože, poskytuje účinnú ochranu proti starnutiu, je výborným odličovadlom a môžeme ho použiť aj ako mlieko po opaľovaní alebo krém po holení.
 
  •  znižuje chuť do jedla, zrýchľuje metabolizmus a napomáha chudnutiu, podporuje trávenie, prečisťuje organizmus a dodáva telu energiu po celý deň.
  •  je zdrojom antioxidantov,  podporuje detoxifikačnú funkciu pečene a zlepšuje funkciu imunitného systému.

Nesmieme však zabúdať na to, že nie je kokosový olej ako kokosový olej a preto sa oplatí trošku zainvestovať do kúpi kvalitného panenského kokosového oleja.


Negatívny dopad stresu na organizmus je všeobecne známy, ale vieme si skutočne uvedomiť, za čo všetko vďačíme stresu ?

Chronický stres a uponáhľaný životný štýl, sa odrazia aj na stave našej pokožky. Akné, skoré známky starnutia, ekzémy a množstvo ďalších kožných ochorení, je výsledným efektom stresu na náš organizmus. Ale ako proti nemu účinne bojovať ? Kľúčom sú 3 slová: spánok, meditácia a pohyb.

Kvalitný spánok, trvajúci najmenej 7 hodín, slúži nielen na regeneráciu pokožky, ale rovnako pomáha lepšie zvládať stresové situácie.

Meditácia a pravidelný pohyb eliminujú stres a vedú k vyplaveniu hormónu oxytocínu, ktorý sa nazýva aj hormónom šťastia. Rovnako nápomocné môžu byť aj relaxačné cviky, ktoré nám zaberú iba pár minút, ale poskytnú pokoj a rovnováhu na celý deň.

Tieto jednoduché, ale efektívne rady, nám môžu dopomôcť k vysnívanej zdravej pleti, ktorá bude ozdobou každej z nás. Uprednostniť prirodzený look pred mačacími očami a žiarivo červenými perami už nie je strašiakom, ale výzvou, ktorú s radosťou prijímame a s nadhľadom pokoríme.
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Klaudia

Študentka, ktorá všetok svoj čas trávi nad knihami, ale ak má 5 minút pre seba, obetuje ich MÓDE :)

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy