Puffer bundy – trend, pri ktorom sa funkčnosť mení na štýl

Pozerajú na nás z výkladov. Sú masívne, nadýchané, farebné i počmárané vzorom. Športový charakter pohladený ženskosťou, retrom i prítomným okamihom ulice. Trend, ktorý opantal nielen streetovo ladené duše. Sú ich plné obchody a vy sa možno pýtate odkiaľ prišli a čo sú vo svojej podstate zač. Dnes sa bližšie pozrieme na hit tohtoročného zimného odievania - puffer bundy.

Od turistického plánu k módnemu trendu

 

Kolíska rokov osemdesiatych a deväťdesiatych priniesla svetu tento nadýchaný skvost. Prvotný zámer až tak skvostný nebol. Tvorca puffer bundy mal pôvodne iné plány. Eddie Bauer v roku 1936 ju ukázal svetu ako typ oblečenia, ktorý bol navrhnutý na športové účely. Chcel konečne priniesť na trh niečo, čo bude odolávať dažďu a nepriaznivému počasiu. V roku 1940 si dal celý nápad patentovať. Po ňom prebrali štafetu módni nadšenci, dizajnéri či hiphopové zákutia New Yorku.
 


Celebritné vody

 

Adaptácia trendu sa realizuje rýchlejšie vtedy, ak fashion kúsok začnú prezentovať nami zbožňovaní známi ľudia. Tajný sen mnohých z nás nasledovať štýl svetových celebrít sa taví do inšpirácie. Jednou z takýchto inšpirácií je v oblasti puffer búnd speváčka Rihanna, ktorá si nosenie tohto kúsku oblečenia užíva skutočne za každého počasia.

Problém jej nerobili ani letné horúčavy, v ktorých naobliekaná brázdila ulice Ameriky. Vycibrený vkus speváčkiných dizajnérov možno sledovať v rôznych stajlingových prevedeniach.  

Tipy na styling

 

Puffer bundy ponúkajú bohato diverzifikované možnosti nosenia. Pre milovníkov pohodlností môžu byť súčasťou athleisure trendu. Skvelo sa hodia k džínsam, ale aj k športovej verzii odievania. Pokiaľ si vyberiete výraznú jednofarebnú verziu, zvyšok outfitu môžete pokojne ladiť do all black štýlu. Puffer bundy sa budú unikátne vynímať aj pri formálnejšom looku, ktorý tvoria čierne nohavice a blúzka. Alebo čo tak siahnuť po smaragdovej zelenej a asymetrickej kresbe? Je iba na vás akým spôsobom zažiarite.

 

Gorpcore trend

 

V súvislosti s puffer bundami chceme vašu pozornosť upriamiť na trend, ktorý výrazne zasahuje do tejto oblasti. Takzvaná štýlová neštýlovosť sa v posledných mesiacoch dostáva do ulíc a spája prvky trekingového oblečenia, ktoré môžu vo finálnej verzii u niektorých ľudí evokovať nevkus a protichodné reakcie. V konečnom dôsledku si zakladá nielen na štýle, ale aj na funkčnosti.

Gorpcore trend predstavuje akúsi „horskú eleganciu“ spájajúcu kúsky, ktoré by si pokojne obliekol aj váš otec. Minulý mesiac sme mali možnosť na oslavách módy Fashion LIVE! 2017 sledovať gorpcore zásah vo viacerých dizajnérskych počinoch Slovákov. Je načase zbúrať predsudky o tom, že ide o výhradne účelový dress code.  
(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy