Radi jedávate sami? Mali by ste!

Stravovanie v reštauráciách si väčšina populácie spája s príjemným posedením vo dvojici. V dobe inteligentných obrazoviek by sme mohli považovať za rovnocenných ľudských partnerov aj samotné smartfóny. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa už mnohí z nás nenajedia skutočne osamote. Zabudli ste, aké to je vychutnať si jedlo v štýle randenia samého so sebou? Mali by ste oprášiť jedno z najväčších potešení života…
 

Zaslúžia si ľútosť?

 
Podľa štúdie od Hartman Group, takmer polovica mladých Američanov jedáva osamote.  Čísla Office for National Statistics hovoria, že vo Veľkej Británii tvoria „single“ ľudia takmer jednu tretinu všetkých domácností. Príchuť tohto typu stravovania je dvojaká. 
 

Načo plakať nad rozliatym mliekom, keď ho môžete mať celé pre seba? Ľutovanie ľudí, ktorí si v reštauráciách vyberajú jednu stoličku, vôbec nemá opodstatnenie. Eating alone prináša so sebou nemalé výhody. Prvou výsadou je kráľovská sebestačnosť. Vyberáte si to, po čom váš žalúdok túži, bez nároku na pohŕdajúce pohľady hovoriace o dodržiavaní diét. Takisto ste oslobodení od nudných stravovacích návykov iných ľudí a môžete sa do jedla pustiť bez toho, aby vám stihlo vychladnúť počas siahodlhých úvahách o živote.
 

"I'm not worried about anyone thinking I'm a sad bastard.“ J.R.

 
Ak nie ste zvyknutý/á jesť sám/sama, môžete sa počas jedenia uchyľovať ku nadmernej kompenzácií falošných telefonátov či chatových konverzácií. Ale nemali by ste. Existuje ojedinelá skupinka jedál, pri ktorých je stravovanie osamote výhrou. Čelili ste už súboru nadvihnutých obočí pri konzumácii banánu? Tak potom viete o čom hovorím. 


 

Zase tá doba...


Lesk a bieda Iphonov spôsobili, že počas vychutnávania si jedla máme v skutočnosti k dispozícii väčšie čitateľské publikum než valné zhromaždenie OSN. Stravovanie osamote sa stalo disciplínou, ktorá ponúka popri prstoch od majonézy bleskurýchlu interakciu s online svetom. A tak vlastne nikdy nie sme sami. Sme to, čo jeme a sme tými, s ktorými to zdieľame.
 

Solo eating

 
Pokiaľ ste pri vychutnávaní si obľúbeného jedla vaším jediným spoločníkom vy sami, realizujete tento „boj“ zväčša pomocou jednej ruky. Tá druhá je zamestnaná listovaním v novinách či pravidelným scrollovaním noviniek na sociálnych sieťach. Aby sa nepovedalo. Keď ste si však vybrali jedlo, s ktorým je vhodné popasovať sa bez spýtavých pohľadov okolia, obzerajte sa po reštauračných spotoch ponúkajúcich únikové kútiky. Takzvané rohové zátišia sa môžu stať obľúbeným miestom na vychutnávanie si výberového pokrmu.
 

Napriek tomu, že jedenie patrí k pretriasanému a základnému uspokojeniu ľudských potrieb, existujú ľudia, ktorí netrpia pôžitkárskou nemocou. Potom je tu okruh stravníkov odkázaných na rýchle občerstvenia pri zastávkach počas cesty autobusom. Páni šoféri na dlhé vzdialenosti by si radšej vychutnávali svoj obed v dobrej spoločnosti. Sú ale odkázaní na nie príliš lukratívne priestranstvá a pasujú sa s bleskovou konzumáciou v nezvyčajnom čase bez stravovacieho partnera.
 

“Jedenie osamote by malo byť večerou s niekým, koho milujete.”  J.R.

V dobe, ktorá pripomína nezastaviteľný bežiaci pás, je hľadanie času pre seba kráľovskou výsadou. Aj napriek tomu, že novoročným predsavzatiam vypršala doba splatnosti, máme pre vás nové. Skúste si dať obed osamote na mieste, ktorého atmosféra vás už dlhé týždne fascinuje. Možno tam nájdete kútik, kde sa budete radi vracať každý pracovný deň a na chvíľu sa vám podarí uniknúť zo šialeného kolobehu. Láska síce prechádza cez žalúdok, ale nik nepovedal, že potrebuje prítomných svedkov. A okrem chvíľkového oddychu od okolitého sveta sa najete bez akýchkoľvek podmienok.
 

Aký typ stravovania preferujete vy? Máte svoj obľúbený spot, kde jete sami? Dajte nám o ňom vedieť v komentároch na našej FB stránke. :)

(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy