Rok 2017 dáva zelenú tvojmu šatníku

Rok 2016 je už za nami a svet farieb sa dočkal kolorového verdiktu, ktorý vyhlásil Pantone Color Institute. Ide o inštitút, ktorý tvoria mnohí odborníci a každoročne starostlivo vyberajú farby udávajúce trendy pre nasledujúci rok. Pantone je takisto rozhodujúcim činiteľom pri výbere tej správnej farby pre firemné značky, produkty aj ich celkový vývoj vo svete farieb. Dámy a páni je čas doplniť šatníky. Odtiene Rose Quartz a Serenity podávajú kľučku víťazovi, ktorým je Greenery!

Rok 2016 vo farbách


Uplynulý rok sa nesiol v znamení jemných farieb, ktorým kraľovali odtieň Rose Quartz (púdrovo ružová) a odtieň Serenity (pastelovo modrá). Aj milovníčky pestrých farieb prelomili ľady a svoje šatníky naplnili jemnými kúskami. Nemusíte sa však obávať, že sa ich budete v novom roku musieť vzdať, pretože Pantone vyhlásil viacero farebných favoritov pre jar 2017. Súrodencami týchto dvoch farieb sa stane azúrovo modrá Island Paradise a nenápadný ružový odtieň Pale Dogwood.
 

Do skríň mieri nová čierna


Víťazkou, ktorú určil tím odborníkov z Pantone, je zelená. Konkrétne ide o odtieň Greenery. Ten má byť podľa inštitútu odpoveďou na súčasnú spoločenskú situáciu, má priniesť pokoj a nový dych (nielen našim šatníkom). Greenery je farbou jarnej zelene, prináša chuť experimentovať a znova sa nadýchnuť. Ak sa na tohto zelenáča celkom necítite, nezúfajte. Pre zjemnenie celkového looku k nemu postačí doladiť jemné pastelové odtiene. Nadchádzajúci rok dáva zelenú farebným kombináciám a pri pohľade na prehliadkové móla sa určite nebudeme v roku 2017 nudiť.
 
(Photo: pinterest.com)

Sviežosť ako predobraz roka 2017

 
Hovorí sa, že farby vystihujú náš charakter, že si ich vyberáme podľa aktuálnej nálady, signalizujeme nimi náš vnútorný stav. Podľa psychológov komunikujeme nielen slovami a gestami, ale aj oblečením. Predzvesť sviežej zelenej sme mohli v uplynulom roku vidieť na veľkolepom turné speváčky Beyoncé, ktorá reprezentovala ideu svojho nového albumu naozaj sviežo. Zelená sa stala nosným prvkom aj na prehliadkach celosvetovo známych značiek ako sú Gucci či Kenzo. Ak neviete dopustiť na kvetové vzory, tak si počkajte na ich farebné kombinácie v roku 2017.

Nebojte sa experimentovať

 
(Photo: pinterest.com)
 
Ak máte zmysel pre detaily, ale nerady vytŕčate z davu, skúste si budúcu sezónu zaobstarať kabelku v zelenej farbe alebo investujte do zelených lodičiek či tenisiek, ktoré podčiarknu váš konečný look a stanú sa vaším novým šperkom. Pre odvážnejšie dámy odporúčame šaty a dlhé sukne. Zelená nemusí byť zákonite „nemiešanou“ farbou. Návrhári sa pohrali s farebnými kombináciami a ich tieňovaním. Môžeme sa tešiť na miešanie žltej a zelenej i na prúžky. Bude naozaj z čoho vyberať.



Sue

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy