Snívaš o nohách modelky, no tvoje nie sú ani z polovice tak dlhé? 8 fashion tipov pre nízke baby

Dobrého veľa nenarastie“ – Ak ste túto vetu počuli minimálne toľko krát ako ja, patríte do kategórie žien, ktorým príroda ubrala pár centimetrov. Dennodenne sa stretávajú s obmedzeniami pri nakupovaní či obliekaní, ktoré sú spôsobené ich útlou postavou. Každá drobná žena si určite aspoň raz prešlo situáciou, kedy si obliekla pekné jeansy a pri členkoch sa jej naskladali ako harmonika, alebo si obliekla šaty po kolená, a jej už aj tak dosť krátke nohy vyzerali ešte kratšie.

Nevešajte hlavu! Prinášame vám pár rád, čo nosiť, aby ste postavu opticky predĺžili o pár centimetrov a zároveň, čo nenosiť aby ste ju ešte viac neskrátili.

1. Nahé členky!

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Do módy prišli takzvané Croped jeans, ktorých dĺžka siaha kúsok nad členky. Využite to! V prípade že vám v obchode žiadne nesadnú, zoberte staré jeansy a spomínané naskladané harmoniky odstrihnite nožnicami. Konce nohavíc trochu vypárajte a sú ako nové z obchodu! Alebo ich jednoducho prehnite. Odhalené členky s nízkymi topánkami, či lodičkami opticky predĺžia vaše nôžky. Nielenže vám to pridá na výške, ale na veľa mužov pôsobia nahé členky zvodne a sexy.
 

2. Odhaľte sa!

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Hlboké výstrihy, blúzky s odhalenými ramenami, tričká s volánmi, to všetko je vítané. Ukážte dekolt! Môžete pridať poodhalené bruško a máte vyhraté. Dámy, ktoré máte dlhé vlasy, vypnite ich. Obyčajný chvost, drdol, zapletaný... Možností je nekonečno. Čokoľvek si vyberiete, odhaľte krk. Možno sa vám to nezdá, no odhalený krk a kľúčne kosti vám predĺžia hornú polovicu tela.

3. Ó šaty...

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Pokiaľ ide o šaty siahajte skôr po jednoduchých strihoch a farbách. Nevoľte šaty s aplikáciami a veľkými vzormi. Tie zväčšujú objem a tomu sa chcete vyhnúť. Ideálna dĺžka pre vaše krátke nohy je do polovičky stehien. Čo sa týka dlhých či formálnych šiat, tak potom úplne po zem, no s upnutím niekde nad pupkom. Na princeznovské šaty s nadýchanou sukňou môžete bohužiaľ zabudnúť. Stavte na jednoduchosť úzkych strihov. Naopak šaty po kolená vám postavu skrátia.

4. Vysoký pás

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Nohavice s vysokým pásom by mali byť neodlúčiteľnou súčasťou vášho šatníka. Či už sú to spomínané jeansy, kostýmové nohavice, šortky, sukne. So zapraveným topom, tričkom alebo košeľou sú tou najlepšou voľbou. Vaše nohy budú pôsobiť zaručene dlhšie a vyniknú v nich vaše boky.

5. Áčko je to pravé

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Sukne, šaty, overaly. V áčkovom strihu s vysokým pásom, je to pre vašu nízku postavu to pravé. Tento strih sadne prakticky každému. Pôsobí žensky, zakryje nedokonalosti a s dĺžkou do polovičky stehien krásne predĺži nohy. A čo viac? Nikdy nevyjde z módy!
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

6. Hlavne nenápadne

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Masívne náramky, náhrdelníky, prstene, kabelky prenechajte vyšším dámam. Na vašej útlej postave to bude vyzerať veľmi hrubo a ťažko. Voľte jemné retiazky, malé náušničky a prstene. Budete pôsobiť jemne, decentne a žensky. S kabelkami platí pravidlo – čím väčšiu kabelku budete mať, tým budete menšia. Preto si vyberajte skôr menšie kúsky. Aj keď my ženy potrebujeme kabelku v ktorej môžeme mať bodrel, však? ;-)
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

7. Opätky sú samozrejmosťou

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
To najlepšie na koniec!
Topánky na vysokom opätku by mali byť alfou a omegou v šatníku každej ženy. Pre nás, nízke dievčatá, by to mala byť denná rutina, avšak to by sme nesmeli mať v nohách nervové zakončenia.
Nám nižším, by som odporučila ihlové opätky, ktoré nevyznejú tak mohutne, na rozdiel od tých hrubších, ktoré sú teraz celkom in.
Po čomkoľvek siahnete, či už sú to lodičky, mokasíny alebo baleríny, malo by to mať aspoň mierne špicatú špičku, ktorá predĺži spodnú časť nohy.

8. Krajčír – váš najlepší priateľ

 
(Zdroj: pinterest.com)

Ten dokáže ozajstné zázraky. Niet nad úpravami na mieru, či dokonca oblečenie šité len a len na vás. Skráti šaty, zúži nohavice, spraví všetko, čo vám uvidí na očiach. Tak šup šup, nájdite toho svojho!

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Mirka

Život by nemal to pravé čaro, keby bol ako prechádzka ružovou záhradou... Ak by bolo všetko ľahko dosiahnuteľné, o čo by sme sa snažili, čo by sme si vážili? Som maličká veselá blondínka, študentka žurnalistiky. Mojimi vášňami sú cestovanie, nákupy a v prvom rade tenisky!

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy