Tieto tenisky od Vans vlastní každá fashionistka

Ich masová výroba sa traduje od skorého 20. storočia. Masovo ich milujeme dodnes. Niekedy viac a niekedy menej.  Značka Vans sa začala budovať v Californii v roku 1966. Dnes zažíva svoj hviezdny comeback.  Pláže a hladké asfaltové povrchy, vynikajúce podmienky na skateovania – tenisky vans sa stali vhodným kandidátom na obuv k tejto aktivite. A neskôr nielen k nej. Hlavne nie k nej.

#old skool

 

Tento model je prelomový. K jednoduchej topánke sa pridal charakteristický pokrivený pásik jazz stripe na stranách, ktorý je dnes ich neodmysliteľnou súčasťou.

#Sk8-Hi


Model, inak prezývaný „Style 38“, sa do predaja dostal v roku 1978. Tieto členkové tenisky poskytujú pomerne slušnú stabilitu na skateboardovanie. Dôležitý je však štýl, a preto nikto na dráhe nemal obuté nič iné. Niektoré typy dostali okrem pásika aj nezabudnuteľný šachovnicový dizajn.
 

Dnes oba modely zažívajú svoj veľký návrat, ale i revolučné zameranie na nežnejšie pohlavie. „Pre značku bolo dobré, že sa začala orientovať viac na ženskú klientelu. Ak sa pozrieme do minulosti, je jasné, že sa značka uberala skôr mužským smerom,“ konštatujú jedny z dvoch vedúcich osobností firmy, Ashley Ahwah a Angie Dita. Taktiež  sa upustilo od ich prvotnej športovej funkcie. Nie je blogerky či stylistu, ktorý by tieto tenisky nevlastnil (množstvo kusov si viete domyslieť).

Za všetkých spomíname Kelly Connor, editorku Vogue či fashion žurnalistku Veroniku Heilbrunner, ktoré patria medzi najčastejšie fotografované tváre v uliciach.  Ak vám skĺzne pohľad trochu nižšie nedá sa nevšimnúť si ich súčasný obľúbený kúsok – vansy. Nejeden fashion week objavil ich čaro a neskutočnú funkčnosť. Atribút štýlu, čerešnička na torte.

Vans je živým dôkazom toho, že ženy nepotrebujú ružovú a podpätky. A už obzvlásť nie k sukniam. Tenisky sú rýchlym vlakom, na ktorom sa rady vezieme. Po ceste pristupujú známe osobnosti, ktoré produkujú s vansami kolaborácie a my sa vezieme ešte radšej. Muzikanti, modelky, fashion mená ako Marc Jacobs či Karl Lagerfeld. Takéto spolupráce prinášajú do výroby čerstvý vzduch v podobe nových látok, vzorov a celkového dizajnu.
 

Kto a ako ich nosí?

 

 # Kendall Jenner

 

Štýl jednej z najmladších sestier slávnej rodiny Kardashianových je samostatnou kapitolou. Vansy sú však kúsok, na ktorý nemusíte míňať celú výplatu. Kendall je príkladom ich všestrannosti. V spojení s jednoduchým typmi látok ako denim či koža naberú tenisky ten správny šmrnc.

#Kourtney Kardashian

 

Pravdepodobne to majú všetky v rodine. Kourtney nosí zvyčajne pohodlné kúsky a výnimku nerobí ani pri vansoch. Bombera stále z módy neodchádza a k teniskám je vhodným doplnkom. Skúsiť odporúčame najmä jej over-sized varianty. V teplákovej súprave môžete opustiť priestory obývačky a rozhodne tým nič nepokazíte.

# Kristen Stewart and Stella Maxwell

 

Kristen je korunovaná tomboy kráľovná a Stella prototyp modelky, ktorá nosí opätky iba z povinnosti. Obe rady kombinovú vansy s jednoduchými kúskami a sú živým dôkazom, že outfit sa dá vykúzliť aj z bieleho trička a čiernych nohavíc.

# Hailey Baldwin

 

K jednoduchým teniskám ako vans sa občas žiada nejaký výraznejší statement piece, ktorý outfit oživí. Tričká a mikiny s nápismi sú tá správna voľba. Nemusíte sa báť ani farieb, ktoré určite vansom neberú na všestrannosti.

 
(Zdroj: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Terez

Študentka žurnalistiky, ktorá síce od detstva behá s mikrofónom, no našla sa až pri písaní. Rada ráno stojí pred skriňou a nevie, čo si obliecť. Rada nosí veci, nad ktorými babky prevracajú očami. Rada jedáva nezdravé veci a rada cvičí, cestuje. Rada žije život, ktorý má.

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy