Topánkové trendy sezóny jar/leto 2017

Vykročiť správnou nohou neznamená vždy len spraviť dobré rozhodnutia, uzavrieť výhodné zmluvy či prežiť úspešný deň. Vykročiť správnou nohou znamená aj obuť si správny pár topánok, s ktorými dnes možno dobyjete svet. Nemusí ísť o korporatívne úspechy. Výber topánok môže zmeniť váš deň tak, že sa proste budete cítiť komfortne a sebaisto. A to je niekedy najväčšie ženské víťazstvo.
 

V topánkovom svete prichádza výrazný obrat. Kým doteraz mali dominantné slovo ihličkové podpätky, v nasledujúcej sezóne sa uložia na zimný spánok. Na rade je totiž invázia platforiem i nízkych a masívnych podpätkov. Fashion weeky, kde návrhári prezentovali jednotlivé trendy sezóny sa hmýrili farbami, tvarmi, leskom a topánkovými výstrelkami.

Móla priniesli návrat do čias minulých. Otvorte skrine a pripravte sa na poriadny sezónny break up. Možno ich schovávate už 10 rokov na povale, ale ani za svet neviete prísť na to, ako sa volajú...


Kitten heels


kitten heels trend sezony

Podpätky boli už v stredoveku určovacím prvkom spoločenských vrstiev. Ten, kto chcel reprezentovať svoj status, vznešenosť a príslušnosť k bohatému rodu, obúval si topánky na vyššom podpätku. Čuduj sa svete, nerobili to len ženy. V päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia nastal istý zlom, kedy vysoké podpätky dostali červenú. V severnej Amerike a v Európe sa stali populárnymi nízke podpätky vďaka dievčatám vo veku trinásť rokov.

Tie ich začali nosiť ako spoločenskú obuv. Podpätok takýchto topánok meral len niečo cez 1,5 centimetra. Comeback zažili znovu v osemdesiatych, potom v roku 2003 a dnes sa opäť hlásia o slovo. Obúvajte naboso alebo s transparentnými pančuškami. Kitten heals sú lacnou investíciou do pohodlnosti, ktorá sa nosí na akékoľvek príležitosti.

Platformy everywhere


Topánky a sandále na platforme

Víťazom spomedzi všetkých topánkových trendov jar/leto 2017 sa stali jednoznačne platformy. História platformy je dlhá a nie vždy sa točila okolo módy. V starovekom Grécku pomáhali platformy hlavne nižším ľuďom, ktorí sa chceli svojou výškou vyrovnať ostatným. Topánky s platformou sa obúvali aj pri divadelných predstaveniach. To preto, aby herci zvýraznili dôležitosť stvárňovanej postavy a aby si získali dostatočnú pozornosť publika.

Počas ďalších storočí preslávil platformu najmä návrhár Salvatore Ferragamo, baby zo Spice Girls či disko mánia. Túto sezónu bude o diverzitu druhov topánok s platformou dobre postarané. Ak chcete oživiť svoj botník, ulovte si tie s najvýraznejšou farbou alebo bohatými vzormi. Deväťdesiate sú späť!
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

Sling pumps


topánky s remienkom

Babičkine topánky. Aj takéto asociácie vyvoláva tento retro model obuvi. Sling pumps sú nočnou morou žien s kilami navyše a malou výškou, pretože nedokážu opticky predĺžiť postavu tak, ako to vedia lodičky s desaťcentimetrovým podpätkom. Naopak vysoké ženy si prídu na svoje. Konečne sa nemusia obávať obuť si spoločenské topánky bez toho, aby zase prevýšili svojho partnera.

Sling pumps sa dokonale hodia k akýmkoľvek džínsam. Do práce tak môžete utekať s ľahkosťou a eleganciou, na párty zas s osobitým štýlom.

Block heels


block heels

Block heels v sebe spájajú model romantických balerínok a decentného podpätku. Praktické ženy potešia svoju topánkovú dušu, pretože už nebudú musieť so sebou nosiť „prezúvky“ na spoločenské akcie. Block heels sú dievčenské, jemné a v neposlednom rade oživia tvoj office look, ale aj denimový outfit.

 

Moroccan slippers




Alebo tzv. mules prišli na móla v minimalistických verziách všakovakých farieb. Ide znovu o „papučky“ z babičkinej série, ktoré tento rok určite neostanú medzi štyrmi stenami bytu. Moroccan slippers predstavujú skvelú voľbu pre dámy, ktoré milujú voľnosť a neprekážajú im odhalené päty.

Sú síce pohodlné a chránia nohu od namáhania na podpätku, ale časti žien, ktorá má  veľmi úzke chodidlá alebo sa necíti vo svojej koži s „holou“ pätou, môže narobiť chôdza v tomto type topánok nepríjemnosti.
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy