Ugly sneakers: Nepochopený trend alebo svetová chuťovka?

Jedni by za nich zaplatili majetok, druhým by ste pri ich kúpe pravdepodobne museli zaplatiť vy. Tenisky sú síce milovanou záležitosťou, no iste ste v uliciach spozorovali prototypy takých, nad ktorými len zatočíte hlavou. Chceme či nie, trend „škaredých“ tenisiek sa rozmohol aj vďaka našim milovaným trendsetterom, ktorí sa postarali o to, že sa dostali z blata na výslnie. 
 

Zero to hero

 
Nie sú úzke, nie sú ani lahodiace na prvý pohľad a majú ďaleko od tých, ktoré formujú siluetu chodila podobne ako sme zvyknutí u Adidasiek od Stana Smitha. Aj napriek tomu sa držia v rebríčkoch nositeľných kúskov. Ako je to možné? Jedna vec je propagácia svetovými hviezdičkami a tá druhá je fakt, že aj keď vyzerajú ugly, ich tvorcovia vedeli, kam cieli ich zámer.
 
 
Kim Kardashian, Kendall Jenner aj Hailey Baldwin. Podľahli pohodlnosti alebo sile trendu? Nech je ich tajomstvo akékoľvek, my vieme, že pohľad na tieto tatkove topánky nás bude držať minimálne do konca roka. Vracajú nás do doby, kedy boli najväčšími hrdinami tí kartónoví z telky. Trend sa nanovo zrodil pred pár mesiacmi, kedy svoj comeback zahlásili Nike Air Max 97 a nostalgické Adidas EQT Solution 98.

Tajomstvo úspechu

 
 
Ugly sneakers disponujú dvojitou alebo trojitou podrážkou, vďaka ktorej vyzeráte vyššie a neničíte si chodidlá ani chrbticu. Napríklad také Nike Air Max 270 vybavené zmäkčovacími vankúšikmi by ste si obľúbili hneď na prvé obutie. Divízny je aj ich dizajn. Ten je zväčša v pestrých farbách a netradičného kolorovania. Môžete si takisto vyberať z bohatého čierneho a bieleho dizajnu.

Nike Air Max 97

 

V roku 1997 uzrel svetlo sveta tento futuristický model. Nadčasový dizajn si prvotne získal srdcia všetkých mužov, dnes sa teší obľúbenosti u oboch pohlaví. Tlmiaca vzduchová bublina je nielen vizuálnym prvkom, ale takisto predstavuje praktickú súčasť tenisiek zaručujúcich pohodlie vašich chodidiel.
 

Adidas Yeezy 500

 

Ďalší z členov Yeezy mafie je tu pre tých, ktorí milujú jednoliate verzie. Nový release dokonca prichádza aj s ultraviolet verziou.

Fila disruptor

 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @t.asya_,


Masívna gumená podrážka potláčajúca nubukový dizajn. Fila nepopierateľne patrí k najväčším športovým bossom. Táto značka sa stala domovskou pre nejednu tenisovú či hiphopovú celebritu.
 


Reebok Instapump Fury

 

Všetka dynamika značky Reebok bola zrejme vložená do tohto modelu. Ich masívnosť je iba klamlivým vizuálom, v skutočnosti sa snúbia s papučkovou pohodlnosťou.
 

Medzitým na Slovensku

 

Slovensko vstupuje do tejto mánie zatiaľ opatrne, no nemohli sme si nevšimnúť jednu výraznú propagáciu. Obľúbený slovenský pár, ktorý tvorí Veronika Ostrihoňová Cifrová a Matej Sajfa Cifra, si prítomnosť škaredého prírastku v rodine nenechali len pre seba. Reakcia Sajfovej pani manželky strčila všetky internetové recenzie do vrecka. „Ortopedický problém“ či „pomôcka pre zdravotníkov“ pobavili celú krajinu. Niektoré trendy proste ostanú (minimálne na Slovensku) nepochopené na večné veky.
 


Lovely inšpirácia

 




(Zdroj foto: Pinterest.com)
 
Aký je váš názor na tento teniskový trend? Podeľte sa s nami o vaše reakcie na našej FB stránke. :)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy