Chcete nakupovať vo výpredajoch s rozumom? Vieme, ako na to!

Prechádzate nákupným centrom. Verne ste si sľubovali, že tentoraz nakúpite len potraviny. Obchádzate všetky tie výklady s novopečenými trendovými vecičkami, keď tu zrazu zbadáte dôverne známe červené plagáty. Všade samé omínusované percentá. Stačí pár sekúnd, jedna žena a len jedna kreditná karta. Podľahnúť je ľahké, no rozmýšľali ste niekedy nad premyslenejšou výpredajovou stratégiou? Tá je základom každej honby za novými úlovkami. Ako loviť vo výpredajoch s čistou mysľou?

Kúpte si to, čo by ste brali aj za plnú sumu


Chladná hlava. Základ každého nákupu. Nekupujte niečo len preto, že je to v zľave. Zaobstarajte si to v prípade, že by ste za to zaplatili aj plnú cenu. Bleskové výpredaje nie sú cesta – vždy kúpite vec, ktorú v podstate ani nepotrebujete. Skôr, než sa rozhodnete pre kúpu nového oblečenia alebo doplnku, skúste si predstaviť, či ich dokážete skombinovať aspoň s tromi ďalšími kúskami vo vašej skrini. Ide to ľahko? V tom prípade môžete svoj úlovok položiť do nákupného košíka.

Berte len veci, od ktorých sa neviete odtrhnúť


Dizajnérske kúsky na dosah ruky? Vo výpredajoch sa k nim môžete dopracovať. Pokiaľ ale nepotrebujete urgentne rozšíriť svoje basic základňu o nový prírastok, vyhýbajte sa aj takýmto ponukám. Je viac než pravdepodobné, že keď si danú dizajnérsku vec nechcete kúpiť v plnej sume, tak ju k životu asi až tak nepotrebujete. Nie je všetko zlato, čo sa blyští.

 

Zamerajte sa na jednotlivé kategórie


Celoplošné skenovanie všetkých kúskov v obchode nie je správna cesta. Rozdeľte si vaše hľadanie do menších kategórií. Vyčleňte si značky alebo dizajnérov, ktorí lahodia vášmu vkusu. Čím užší výber, tým čistejšie rozhodovanie.  
 

Dôležité je načasovanie


Nie, nemáme na mysli len stret s vašou spriaznenou dušou. Načasujte si schôdzku s kúskami, ktoré ste už dva týždne obzerali v plnej sume. S nákupom počkajte. Pri štipke šťastia vás na vešiaku počká rovno vaša veľkosť za polovičnú cenu.

Majte svoj zoznam prianí


Wishlist je základom úspechu. Nemíňajte peniaze za veci, ak nejde o stopercentné presvedčenie. Skutočnú nákupnú lásku prežijete len vtedy, keď sa dostanete ku kúsku, ktorý ležal na vašom liste prianí dosť dlhú dobu. Čakať sa niekedy vyplatí. Dokonca aj v móde.

Lovely zľavnený výber:





Máte nejakú vlastnú stratégiu, ktorú uplatňujete pri nákupe vo výpredajoch? Podeľte sa o ňu v komentároch na našej FB stránke. :) 

Zdroj: whowhatwear.co.uk/how-to-shop-summer-sales/slide5

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy