Darčekový sprievodca: Slovenská edícia

„All I want for Christmas is you!“ – túto vetu a obsahové konštrukcie jej podobné počúvam v priestoroch nákupákov už od polky novembra. Neviem sa striktne zaradiť medzi skupiny, ktoré nakupujú darčeky s mesačným odstupom alebo medzi tie, ktoré si to nechávajú na štedrovečerné ráno. Nebudeme si nahovárať, aj keď sa akokoľvek snažíte využiť neverbálnu komunikáciu na zakrytie toho, že sa vás Vianoce ešte netýkajú, neprítomne si podupkávate nohou pri rytme známej vianočnej pesničky a pri scrollovaní webov rozmýšľate, ako nahradiť hrnčeky a pyžamá lepšou darčekovou alternatívou. Nemajte strach, sme v tom s vami! Ak teda ešte stále hľadáte tipy na vianočné darčeky, ktoré naozaj potešia, čítajte ďalej – tieto veci totiž vyrobili Slováci!​

1.  niečo chutné


Green Plantation káva, Lyra čokoláda, Gentle Jam džemy a omáčky,
Pure Nuts orieškové maslá, Lil Bakers müsli, Herbert sirupy

Áno, Vianoce sú ten správny čas nielen na spracovávanie tých najlepších dobrôt, ale aj na ich darovanie. Investíciu do jedla možno mnohé z vás uskutočňujú nerady, veď predsa do jedla sa neoblečieme. Preto je načase vyskúšať navštíviť tie milé lokálne predajničky, ktoré sú ukryté v útrobách nákupných centier alebo kdesi v uličkách námestia. Čo poviete na  čokoládové pokušenie alebo skutočnú chuť praženej kávy?  Vianoce sú tiež tou najlepšou príležitosťou na doplnenie sirupových zásob.  Túto investíciu si teraz môžete dovoliť bez špeciálneho povolenia vašej peňaženky.

2. niečo voňavé



M-Factory vonný difuzér - Clean Cotton, M-Factory Vanilka ručne odlievaná vonná sójová sviečka
Vonai  mydlo - Marocká levandula, 2SIS - TYKOKOS balzam na pery, Mylo - Nechtíkové mydlo

Opantanie našich zmyslov nie je príliš ťažkou matematikou. Počas decembra stačí jablko a škorica, vanilka či vôňa obľúbeného parfému prinášajúceho milé spomienkové asociácie. Ďalším skvelým tipom sú vecičky, ktorých primárnym atribútom je vôňa lahodiaca duši aj čuchovým zmyslom. Sviečka, mydlo alebo handmade balzam na pery. Nielenže pohladia zmysly, ale budú slúžiť ako dekorácia alebo milý kozmetický doplnok.  Môžete si ich vziať so sebou všade tam, kde budete mať chuť vytvoriť si tú „vašu“ zónu.

3. niečo živé


Luloface betónové kvetináče a smaltované hrnčekokvetináče

Nie, nemyslíme tým žiadneho živočícha. Tento bod je určený pre tých, ktorí  milujú prítomnosť kvetov. Takých kvetov, o ktoré sa netreba príliš starať a vydržia aj dvojtýždňové zanedbanie. Naozaj jeden z tých menej tradičných darčekov predstavujú kaktusy, sukulenty alebo tilandsie tvoriace celkom slušnú konkurenciu dizajnérom interiérov.  

4. niečo hrejivé


 
Fusakle, Ponsh ponožky, Puojd šampiónky

Alebo pre majstrov strácania akejkoľvek súčasti páru – páru ponožiek či páru rukavíc. V týchto mrazivých dňoch sú teplé rukavice to, čo všetky potrebujeme. Párových vecí predsa nikdy nie je dostatok. Dostupné sú takisto sety obsahujúce okrem rukavíc aj šál a čiapku. Touto kombináciou zahrejte módne duše hneď dvakrát. Nesmieme zabudnúť na neodmysliteľnú súčasť každého nákupného šialenstva pred Vianocami – ponožky a podkolienky. Zaujmite svojho obdarovaného jedinečným dizajnom, ktorý zahreje.

5. niečo na hýčkanie



 
Mylo darčekový set a balzám na fúzy a bradu, Navia - Šípkový peeling,
Mark Scrub - Kávový peeling, Ponio - Bylinkový kondicionér

Pomer dní, kedy máme čas na starostlivosť o svoje telo je v nepriamej úmere s dňami, počas ktorých sa naháňame za povinnosťami. Ďalším šikovným tipom na vianočný darček sú drobnosti v podobe vyživujúcej pleťovej masky, podmanivej vône telového masla alebo hipsterského balenia na starostlivosť o pánsku bradu. Pridanú hodnotu možno zabaliť aj do recyklovaného papiera, z ktorého si za pár minúť s použitím špagátu a peknej menovky vytvoríte unikátny obal.

6. niečo na organizovanie



 
Ndizajn - Plánovač pastelovo-oranžový, MMdesign - 3 zápisníky 
Remini - Diár 2018, Papeliér - Diár 2018

Pre tých, ktorí si potrebujú upratať chaos, sú pripravené diáre. Tie môžu byť tiež z handmade súdka, dokonca si môžete taký jeden vyrobiť a prispôsobiť ho na mieru osobnosti, ktorú chcete obdarovať. Pre čisto dámske osadenstvo ponúkame organizéry na rúže alebo ručne vyrábané „batôžky“ na kozmetiku, ktorej nikdy nie je dosť. 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy