Pantone predstavil farbu roka 2018 – zaujme vás svojou podmanivosťou a provokáciou

Akoby to bolo včera, keď sme vám prinášali čerstvé informácie o farbe roka 2017. Rýchlosť času je naozaj nekompromisná. S aktuálnymi trendmi meniacimi sa rýchlosťou svetla prináša aj tento rok inštitút Pantone farebného víťaza, ktorý bude kraľovať sezóne 2018. Celosvetový trendsetter v oblasti určovania farebných trendov rozhodol, že spoločnosť potrebuje radikálnu zmenu lapajúcu chaos za opraty. Dámy a páni, upokojujúcu zelenú strieda kúsok z vesmírnej galaxie! Farbou roka 2O18 sa stala dimenziálna Ultra Violet.
 

Farba bez limitov

 

Chuť objavovať nové veci a nastaviť istú dynamiku života – aj to je posolstvom novej farby roka 2018. Inštitút Pantone si tentoraz dal záležať na zmene atribútov, ktoré sú oproti minuloročnej zelenej víťazke zahalené rúškom tajomstva. Predostretie farebného trendu poskytli oslavy dní módy po celom svete už v kolekciách jeseň/zima 2017.

Ultrafialovú začali do svojich lookov na sklonku roka zapracovávať aj svetové celebrity. Farba PANTONE 18-3838 Ultra Violet spája hru s imagináciou i s vnútorným prežívaním človeka 21. storočia. Táto farba nie je jednoduchá ani vo svojej podstate, pretože je zložená z viacerých farebných tónov – vo farebnej škále k nej dospejeme zmiešavaním červenej a modrej.
 

V minulosti sa so spomínaným odtieňom spájali mystické a spirituálne záležitosti. Farba bola často konektorom požívaným pri rôznych typoch čistenia mysle. Purpurové svetlo bolo skvelým pomocníkom pri meditáciách.
 

 “The Pantone Color of the Year has come to mean so much more than ‘what’s trending’ in the world of design; it’s truly a reflection of what’s needed in our world today.” – Laurie Pressman, viceprezidentka inštitútu Pantone

Fialové konotácie v celebritných vodách

 

Ultraviolet sa nestala kráľovnou nastávajúcej sezóny len tak čírou náhodou. Dovolíme si spomenúť pár legendárnych mien, ktoré spravili z tejto farby generačnú hru s kolorovaním. V tomto prípade vedú v celebritnej ultraviolet frekvencii rozhodne muži. Nekonvenčnosť, brilantnosť a individuálny štýl ako identifikátor popovej kultúry zahŕňa mená ako sú Prince, David Bowie a Jimi Hendrix. Feminíne rady zastupuje dáma dám s vycibreným vkusom – britská kráľovná Alžbeta. Z tej by si mohli v oblasti obliekania brať príklad všetky vekovky.

Je na čase nadviazať priateľské vzťahy

 
 
To, že patríte k introvertom v oblasti farieb neznamená, že by ste ju nemali vyskúšať. Nemusíte si ihneď zásobiť skriňu do prasknutia, môžete to najprv skúsiť s nákupom kozmetiky. Vyskúšajte rúž alebo lak v tejto farbe. Vhodným štartérom bude aj statement doplnok. Kabelka vo fialových odleskoch alebo výrazné náušnice sú jedinečnou šancou na zoznamovací začiatok. Postupne hoďte očkom po novom svetri alebo asymetricky strihanej sukni.
 

Podľa slov výkonnej riaditeľky Pantone inštitútu Leatrice Eiseman disponuje táto farba originálnosťou, vynaliezavosťou a istou dávkou futurizmu. Vnáša svetlo nielen do dizajnérskych kreácií, ale aj do sveta všedných ľudí. Výber odôvodnila tým, že žijeme v dobe, kedy je priam nutné hľadať nový nádych v kope povinností a stresov. Ultraviolet nedáva priestor pre depky!

Výber farby roka 2018 nie je iba akousi potrebnou rezonanciou v spoločnosti, ale aj odrazom celoročnej práce tímu Pantone a módnych dizajnérov. Napriek nastávajúcemu módnemu diktátu nemusíte vešať zelenú na klinec, bude skvelým partnerom do inovatívneho kolorovania.

Lovely výber:
(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy