Čo kúpiť človeku, ktorý už má všetko?

Vianočné reklamy sú nám servírované už od konca septembra. Čím bližšie sa dostávame k povestnej 24, tým sa  stupňujú. „Najlepší darček pre vašu polovičku je toto!“ kričia na vás veľké červené nápisy, kamkoľvek sa pozriete. Čím však potešíme tých, čo majú všetko? Ak si s touto otázkou už dlhšie lámete hlavu, máme pre vás malého pomocníka v podobe desiatich rád, ako ísť strategicky na vianočné nákupy  a nezblázniť sa v procese.

1.  Potešte zážitkom!


Ak rozmýšľate nad tým, čím by ste prekonali latku z minulého roka, poukážka na zaujímavú udalosť by mohla byť to pravé orechové. Skúsenosť s niečím zaujímavým  má dotyčný na celý život. To určite nenahradí pozlátka pod stromčekom. Odporúčame poukážku na virtuálnu realitu, vyhliadkovým let či školu driftovania. Potešiť však môžete aj dlhodobými kurzami, ako sú napríklad rôzne jazykové alebo mejkap školy líčenia či vopred zaplatené hodiny jógy.
 

2. Zábava každý mesiac




Skúste tento rok darovať praktickosť v mobilnej verzii. Všetci sme si tak trochu zvykli, že na internete je všetko zadarmo, no pre niektoré veci sa stále oplatí investovať. Predplatné  dnes už  nehádže poštár do schránky. Hudobný backround bez zábran ponúka aplikácia Spotify (momentálne v zľave 0,99 centov za 3 mesiace), darovať blízkym však môžete aj ich obľúbené názvy magazínov alebo dokonca aj Netflix!
 

3. Drahší prievan v peňaženke



 
M-Factory - Darčekové balenie vonných sviečok  

Istotu tiež môžete nájsť v kúpe vecí, ktoré ani vy  nepotrebuje bežne k životu. O to viac môžu potešiť ako darčeky. Dojem luxusu môžete navodiť napríklad  sviečkou s bohatou škoricovou arómou, kvalitnou maskou na tvár Lush či porcelánovým servisom k punču pred kozubom. Fantázii sa medzi nekladú.

4. Coffetable books


Sophia Amoruso - Nasty Galaxy, Čistá Duša - čistá duša,
Meik Wiking - HYGGE, Igor Josifovic, Judith De Graaf - Urban Jungle,
Mark Manson - The Subtle Art of Not Giving a F**k

Knihy si čítame, knihy si kupujeme. Skúste však tento rok siahnuť po niečom inom ako dámskej beletrii či detektívke. Životné rady, či skôr modernú poéziu, môžete nájsť v knihách Som Idealista alebo Úlomky ženy. Motivačné knihy sú ešte stále v móde. Prílišný pozitivizmus ale niekedy v reálnom svete nefunguje. Návod na šťastnejší život môžete nájsť v The Subtle Art of Not Giving a F**k, ktorá je konečná dostupná aj v slovenskom jazyku. 

5.  Diáre


 diár - Jollity.sk

Strácať sa v dnešnom uponáhľanom svete je bežný scenár každého z nás. Čo lepšie pomôže zorientovať sa vo víre udalostí ako diár? Pre obyčajných zábudlivcoch  môže byť okorenením Fitness diár, ktorý pomôže zhodiť vianočné vyjedanie.

6. Lístky na koncert


Živá hudba nikdy nezomiera. Ak máte čo dočinenia s pravým hudobným fanúšikom, lístkom na jeho obľúbenú kapelu či DJ-a ho určite nesklamete. Bratislavská Incheba ponúka pestrú paletu nielen hudobných interpretov. Ak ste sa nenašli ani v tejto kategórii, divadlo je overená klasika.
 

7. Handmade  – kúsok, čo nosí príbeh

Tričká Koláčová

Zahoďte pásovú výrobu, handmade je nová čierna! Internetový obchod Sashe ponúka možnosť pre akúkoľvek kreatívnu dušu. Plátené tašky, originálne hrnčeky či dekorácie. Heslo povedz to tričkom uplatňuje značka Koláčová alebo Čistá duša v plnom rozsahu. Takýto darček odporúčame aj partnerom. Slogany ako „Áno, láska, máš pravdu!, sa môžu zísť pri každej príležitosti.

Tričká čistá duša

8. Najväčšie darčekové klišé


Časy „Oh, zase ponožky!“ sklamaných výrazov pod stromčekom sú navždy preč. Dnes už tento nenápadný kúsok môže zožať slávu za celý outfit. Slovenská alternatíva na kreatívne Happy Socks sú Fusakle spod Tatier. S balením si starosť robiť nemusíte, po objednaní prídu zabalené doslova zavarené v pohári.

9. Posteľné radosti


Úprimne, kúpili ste si niekedy pyžamo sami? Vianoce sú ideálna príležitosť odbremeniť našich najbližších od tejto pre nás nemilej povinnosti. Navyše, pri kúpe pyžama sa budete dotyčnému chtiac-nechtiac pripomínať každý večer pred spaním.

10. Darček šitý na mieru


Pre všetkých kreativcov, ktorým to veľmi nejde, ponúka pinterest množstvo DIY (do it yourself, v preklade urob si sám) darčekov, ktorými si zaručene získate uznanie. Všetko, samozrejme, v medziach vašich  zručností. Váš obetovaný čas je len pridaná hodnota. Na to, aby sa niekomu darček páčil, nemusí byť dokonalý. Dôležitý je milý úmysel, s ktorým ho vyrábate. Vyskúšajte napríklad tieto: DIY cookies v zaváraninovom poháre s receptom, Hrnček s monogramom, DIY soľ do kúpeľa


 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Terez

Študentka žurnalistiky, ktorá síce od detstva behá s mikrofónom, no našla sa až pri písaní. Rada ráno stojí pred skriňou a nevie, čo si obliecť. Rada nosí veci, nad ktorými babky prevracajú očami. Rada jedáva nezdravé veci a rada cvičí, cestuje. Rada žije život, ktorý má.

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy