Vianočný sprievodca: Last minute darčeky, ktoré vyzerajú ako dobre premyslená stratégia

Celé týždne čakáme na piatky, celý rok na prázdniny a celú večnosť na Vianoce. Teda, až kým do rúk nedostaneme adventný kalendár, vtedy to už ide zázračným tempom. Nemusíte na seba brať všetku vinu sveta za to, že ani v tomto momente neviete, čím obdarovať vašich milovaných. Aj keď to naokolo vyzerá na štartujúcu paniku, neprevracajte dom hore nohami. Prelistujte si nášho elektronického sprievodcu darčekmi a vytvorte si svoj špeciálny zoznam z pohodlia domova.
 

ŠATNÍKOVÉ RADOSTI 

Pre profesionálnych domasedov

 
Personalizovaným ponožkám sa potešia všetci, no papuče sme akosi vytesnili z must have zoznamu. Darček, ktorý vykazuje najmä známky praktickosti, môže byť aj módnou záležitosťou. Stačí už len zvoliť tú správnu štýlovú vrstvu. Môžete vyberať z pastelovej palety alebo aj z ríše zvieracích vzorov.


 

Pre tých, ktorí majú všetko

 
Medzi poriadne výzvy pri nákupoch darčekov patrí aj moment, kedy vyberáte darček osobe, ktorá má skutočne všetko. Keď ju chcete potešiť chuťovkou z módneho súdka, vyberajte zo statement línie. Výrazné náušnice, ťaví kabát, zapamätateľné slnečné okuliare či trendy baretka. Možno by nebolo na škodu zhliadnuť aj instagramový feed toho, komu chcete darček venovať. Sociálna platforma vie byť tiež veľkou studnicou inšpirácie. 


 

Hlavne udržateľne 

 
Veríme, že našu lekciu o udržateľnejšom obliekaní ste už absolvovali, preto vám pridávame aj zopár tipov z tejto oblasti. 


 

UNIVERZÁLNY KONSENZUS

Zážitok pre každého

 
Darčekový poukaz na masáž, na kozmetiku, do kina i do divadla. Darovaním jednej z týchto vecí osobe prinášate aj pridanú hodnotu časovej intimity, ktorá je dnes veľkou vzácnosťou.
 

Personalizované radosti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ručičkovo (@rucickovo),

 
Potrpíte si na darčeky, ktoré sú ozajstným originálom na trhu? Ak chcete potešiť obdarovaného a príjemne zaútočiť na jeho charakterové vlastnosti, odporúčame zablúdiť do Ručičkova. Vo virtuálnom portfóliu nájdete milé drobnôstky, ako sú napríklad lyžičky, vidličky, kľúčenky či náramky, do ktorých vám s radosťou vtesnajú písmenkový odkaz podľa vlastného výberu. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ručičkovo (@rucickovo),

Pošlite radosť tým, ktorí to skutočne potrebujú 

 
Sociálne siete vedia byť aj dobrým sluhom. Dokážu spojiť veľké množstvo ľudí pre dobrú vec. Viacerí influenceri nám v decembri naservírovali parádne tipy na podporu neziskových organizácií, združení a spolkov, ktorým pomôže aj tá najmenšia finančná čiastka. Ak sa chcete vyhnúť metérií, môžete za niekoho prispieť na dobrý projekt a posunúť mu  tento dobrý pocit priamo pod vianočný stromček. Príkladom môže byť produkt zakúpený v projekte skutočný darček, ktorý sprostredkuje takú pomoc, ktorú zakúpite. 
 


Náš tip: Za každého člena vašej rodiny si vyberte inštitúciu, o ktorej si myslíte, že potrebuje takýto typ pomoci. Môže ísť o finančnú podporu, no potešiť môžete aj členov domova dôchodcov - napríklad svojou návštevou spolu s krabicou plnou čerstvého ovocia. Túto aktivitu by sme mali zaradiť do každého mesiaca v roku.
 

(NIE)LEN PRE KNIHOMOĽOV

 
Hovorí sa, že tých, ktorí milujú knihy, máte vždy čím prekvapiť. Existuje vôbec na svete niekto, kto by pohrdol vôňou čerstvého papiera so starostlivo umiestnenými písmenkami napínavého príbehu či sarkastických citátov? Nezabudli sme ani na knižný svet a pripájame vám zopár osobných favoritov.
 

Slovegán

 

 



Nikoleta Kováčová - Slovegán


Kniha z pera Nikolety Kováčovej alias Surovej dcérky - najznámejšej slovenskej vegánky- nemusí nutne putovať len do rúk kuchynských kutilov. Nájdete v nej tradičné recepty a pohľad na konzum z inej perspektívy. Skvelý adept do zberateľskej poličky. Vegánske "bryndzové" halušky sú must-try!
 

Domácnosť bez odpadu 


Bea Johnson - Domácnosť bez odpadu

 
Ústretová príručka pre všetkých s ambíciou priblížiť sa termínu, o ktorom na Slovensku už mesiace všetci básnia. Žiť zero waste na sto percent je síce utópiou, no Bea Johnson je živým dôkazom toho, že sa udržateľné princípy dajú praktizovať v každej rodine. 
 

Sila rozumu v bláznivej dobe

 


Ján Markoš - Sila rozumu v bláznivej dobe


Všetci to tak trochu potrebujeme. Tak trochu viac. Tlak dezinformačných webov a rôznych konšpirácií narastá rovnakou rýchlosťou ako technologický pokrok, preto nikomu nezaškodí trochu studenej sprchy. Možno práve v takejto knižnej podobe. 
 

Predplaťte radosť na rok 

 


Neviete si dať rady s výberom knihy? Urobte niekomu radosť predplatením streamingovej služby na hudbu, filmy alebo len tak niekomu predplaťte časopis na rok. Magazínu Vogue by sme určite nepovedali nie. 
 
Máte ešte nejaké darčekové tipy, ktoré by potešili širšie okolie? Sem s nimi! Vaše nápady radi privítame na našej FB stránke
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy