Copenhagen Fashion Week – toto sú outfity, ktoré si budete chcieť ukradnúť do svojich šatníkov

Dánsko. Severská krajina plná kvalít v modelingu, stylingu a v neposlednom krajina ukrývajúca vycibrený vkus pre módu vždy o obrovitánsky krok vpred.  Inak tomu nebolo ani na tohtoročnom Kodanskom týždni módy. Ten bol nabitý farbami, statement detailmi, oversize kúskami  a atmosférou, ktorej sa chce nadýchať každý. Verejné prieskumy radia Dánsko ku krajinám s najšťastnejšími ľuďmi. My sa tomu absolútne nedivíme, módny rozkvet k tomu len prispieva.  Pozrite sa spolu s nami na momenty vo svetle uličných reflektorov a ukradnite si z nich toľko, koľko potrebujete.
 

Nohavicový kostým hlási pozíciu sezónneho must have kúsku

 

Office diktát sa presúva do ulíc. Je na čase zaobstarať si kostýmový „set“, v ktorom vôbec nemusíte spĺňať očakávané jednoliate predstavy. Dovolené sú výrazné printy, farebné tóny i kombinácie. Musíme podotknúť, že kostýmovky zohrali významnú úlohu aj pri streetwear. Dobrovoľný úlet s pridanou mikinou by ste takisto mali podstúpiť.

 

Káro + červená = láska na tisíc pohľadov

 



Azda najviac skloňovaný sezónny print má dočinenia so žiarivou červenou. Jasáme nad skutočnosťou, že nad touto farbou slnko nezapadlo a taktiež nad tým, že má výsostné právo na kombináciu s károvanou potlačou. Kodaň bola počas týždňa módy károvanými vzormi doslova pohltená. Variabilite sa medze nekladú, kúpa károvaného saka bude mať celoročné využitie. Červenú koncentrujte do červených tričiek, do doplnkov, do topánok i do červených nohavíc.  

 

Kožušinový detail

 
 
Kožušina si drží pozíciu viditeľnosti i v menších súčastiach dánskych lookov. Tento prvok sa objavoval na ozdobných štólach i ako súčasť kabeliek. A to všetko v rozmanitých farebných kombináciách. Ak by sme si mali zobrať jedno „dánske predsavzatie“, ktoré budeme dodržiavať, tak by to mala byť nebojácnosť pri výbere farieb. Ak sa rozhodnete spríjemniť si pondelky niečím iným ako monochrome štylizáciou, nech sú to aspoň tri odlišné farebné tóny.

 

Dobrá modrá

 

O akú farbu by sme mali rozšíriť svoju vešiakovú paletu? K súčasnej fialovej, stále aktuálnej zelenej a žiarivej červenej pridajte farbu spoľahlivú modrú. Podľa dánskeho návodu kontrastujte so svetlejšími a tmavšími odtieňmi a vytvorte tak sebaistotu, ktorá sa nosí.

 

Trenčkot alá raincoat

 
 
Napriek tomu, že severské dámy sa nemôžu spoliehať na prívetivosť tamojšieho počasia, módne kreácie sú pre nich bez limitov. Všetko predsa zachráni trenčkot, ktorý je povinnou výbavou do každého nečasu. Je úplne jedno, pre aký teplotný kvocient je určený outfit pod ním. Biznis kabátik je neodmysliteľnou súčasťou dánskeho módneho kreovania v každej sezóne a nie je limitovaný trendmi. 

 

S atribútom high-waisted

 

Kodanskú šesticu uzatvárame kúskom, ktorý sa radí k šatníkovej nutnosti nasledujúcich mesiacov. Reč je o nohaviciach s vysokým pásom. Severozápadné kráľovstvo ich vnáša do ulíc už nejaký ten piatok. Je len na vás či siahnete po cullotes verzii, po rovno strihanom variante alebo po zvonovom úlete. Píšte si ich spolu s nami na zoznam povinnej výbavy. Jar je za dverami.

 

Inšpirácia priamo z epicentra od @sjuloves

 
(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy