Šaty jari 2021: Týchto osem druhov nájdete tento rok na každom kroku

V útrobách našich malých módnych kútikov duší veríme, že nasledujúce ročné obdobie bude o čosi slobodnejšie. Nielen v pohybe, ale aj v našich šatníkoch. Po sezóne vrstvenia a babušenia prichádza jarný detox plný sviežich fashion kúskov. Trendy roka 2021 pokračujú v tom, čo si módni dizajnéri predsavzali. Týchto osem modelov šiat nás bude sprevádzať vo všetkých fázach uvoľnovania lockdownu.

Postupné marcové otepľovanie započneme v šatách s dlhým rukávom, ku ktorým sa pridajú pletené a rifľové verzie. Klasické siluety však budú chcieť vyvážený kompromis. Pre odvážlivcov sú prichystané šaty v žiarivej ružovej, ale aj zábavné mini.

Šaty s golierom

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Zabudnite na akékoľvek náhrdelníky s príveskami, hlavnú doplnkovú úlohu prevezme golier. Táto statement súčasť sa bude objavovať v mini, ale aj maxi verzii. A nezabúdajte, pridanou hodnotou budú aj volány – čím výraznejšie, tým lepšie. Golierové šaty sú síce doménou vintage šatníkov, no sezóna jari 2021 ich posúva na novú úroveň.

Čierne sundress

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

S pridaným objemom a nádychom nastávajúceho leta. Čierne neformálne šaty sú druhým favoritom sezóny, ktorú všetci túžobne očakávame. Ak ste zvyknutí skôr na kratšie prevedenie, tento rok otvára bránu aj midi dĺžkam. Strihové obmedzenia však hranice nemajú, vyberte si také, ktoré najviac lahodia vašej postave a v ktorých sa cítite komfortne. 

Šaty s dlhým rukávom

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Pre chladnejšie jarné dni vyberáme adeptov s dlhým rukávom. Či už sa rozhodnete pre šaty s balónovým rukávom, alebo pre klasickú jednoduchú líniu, vždy ich môžete netradične doplniť napríklad nohavicami a vytvoriť tak parádnu streetstyle kombináciu.

V žiarivej ružovej

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Radosť zo života pretavená do oblečenia? Tak túto dizajnérsku štafetu preberáme aj my. Na zarúškovaných mólach sa šaty v žiarivej ružovej objavili ako predzvesť nádeje a novej energie a zdá sa, že budú silným konkurentom pre farby roka 2021. 

Pletené šaty

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Pohodlnosť v aktualizovanej verzii - presne takto nám pred vstupom do novej etapy predstavili súhrn najnovších módnych trendov pre rok 2021. Pletené šaty dokonale spĺňajú požiadavku komfortu a zároveň si rozumejú aj s formálnou časťou módy. Tento druh šiat je jednoznačným víťazom prechodného obdobia.

Zábavné minišaty

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Fresh strih je skvelým uvádzačom do piknikových období a záhradných párty s priateľmi. Aj keď sme za posledné obdobia boli skôr zvyknutí na dlhšie sukne, návrhári, ako napríklad Jacquemus, rozšírili paletu trendov 2021 o mini variácie. Absolútny teleport do prázdninového moodu. 

Tie z letných zásob

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Tvrdenie, že každá žena by mala vo svojom šatníku vlastniť aspoň jedny malé čierne šaty, sa po novom rozširuje aj o ich svetlý protipól. Ľahké a vzdušné prevedenia šiat, ktoré sme si stihli užiť počas letných dní v posledných dvoch rokoch sa nateraz presúvajú aj do jari. Na výber máte z ľanovej, nariasenej, balónovej či čipkovanej ponuky. 

Džínsové šaty 

 
 
Zdroj foto: pinterest.com

Jedna z najmilovanejších textílií nie je pri trendoch žiadnym prekvapením, skôr ide o stálicu, ktorá každý rok mení svoju formu. Rifľové šaty budú tento rok naozaj všade, ale skôr v tom najzákladnejšom prevedení, ktoré počíta s maximálnym pohodlím. Pandémia síce ovplyvnila smerovanie niektorých trendov, no nezastavila chuť objavovať novú kombinatoriku. Odvykačka od teplákovej súpravy bude možno nakoniec jednoduchšie než sme čakali. 

LOVELY VÝBEROVKA:

Zdroj:
whowhatwear.co.uk
 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy