Malé čierne šaty pre každú postavu

Nezáleží na tom, aký rok je práve v kalendári a ani na tom, čo diktujú sezónne trendy. Ak máte v módnych zásobách malé čierne šaty, vlastníte nadčasovú istotu a prvú pomoc na akúkoľvek príležitosť. Takzvané LBD alebo little black dress sú priam šatníkovou nutnosťou, preto sme sa dnes rozhodli venovať im plnú pozornosť. Nasledujúcimi riadkami chceme prispieť k ich správnemu výberu, a to všetko s dôrazom na váš typ postavy.

Postava v tvare presýpacích hodín

 

pinterest.com

Zmyselné krivky a číra ženskosť. Postavu presýpacích hodín definuje plnší dekolt, užší pás a zaoblené boky. Pokiaľ chcete zvýrazniť dominanty tohto typu, voľbu číslo jedna predstavujú zavinovacie šaty, ktoré sú v kurze v akomkoľvek farebnom a vzorovom prevedení a pristanú každej žene. Musíme vyzdvihnúť ich multifunkčnosť – zatiaľ čo cez deň môžu byť skvelým parťákom na cestovanie, večer k nim stačí pridať pár doplnkov a môžete smelo vyraziť do mestskej džungle.

Postava v tvare hrušky

 

pinterest.com

Pre postavu v tvare hrušky (podobnú speváckej dive Beyoncé) sú typické širšie boky a stehná, ktoré vytvárajú kontrast s menšou hornou časťou tela. Pre takýto typ sú najvhodnejšie malé čierne šaty s áčkovou sukňou a užším zvrškom. Uvedený strih zvýrazní highlights vašej postavy, ako je pás a dekolt, a odpúta pozornosť od zvyšných častí tela.

Postava v tvare jablka

 
pinterest.com
 
Postave v tvare jablka bude najviac lichotiť čierna klasika rovného strihu. Širšie ramená vybalansuje lodičkový alebo okrúhly výstrih – podobný majú  malé čierne šaty Coco Chanel.

Štíhla postava

 
pinterest.com
 
Ľudia so štíhlou alebo atletickou postavou si môžu obliecť rôzne strihové prevedenia šiat. Ak však chcete vytvoriť ilúziu kriviek, odporúčame vyberať tie s objemovými prvkami – napríklad s riasením alebo volánmi v oblasti dekoltu či pásu.

 

AKÉ ŠATY OBLIECŤ, AK:

...máte široké ramená

 

Answear šaty

Zlaté pravidlo číslo jeden znie – nemusíte skrývať všetky časti tela, ktoré nie sú vašou silnou stránkou. Namiesto toho nájdite kompromis. V prípade širokých pliec odporúčame voliť napríklad strih šiat na jedno rameno alebo také šaty, ktoré disponujú objemnejším zvrškom. Ten môže byť tvorený aj balónovýmu rukávmi.

...chcete zakryť nohy

 

Trendyol šaty

Pokiaľ neradi odhaľujete nohy, nezúfajte. Nemusíte ich nutne ukrývať len do nohavíc. Zvoľte si šaty so sukňou v midi alebo v maxi dĺžke, pokojne môže mať aj asymetrický charakter.

...chcete zakryť hornú časť rúk

 

Only šaty

Ak sa necítite komfortne s odhalenými ramenami či celými rukami, ponúkame maskovací manéver, ktorý si získa svoju plnú pozornosť. Voľte rovno strihané šaty so statement čipkovým rukávom. Skryjete ruky a podčiarknete ženskosť v jednom. Takúto možnosť poskytujú napríklad aj malé čierne šaty pre moletky. 

...máte väčšie poprsie

 

Answear šaty

V takomto prípade siahnite po šatách, ktoré sú užšie v páse a zvýraznia ho. Výstrih by mal byť skôr véčkový alebo štvorcový. Modely môžete pokojne vyberať z ponuky koktejlových a párty šiat.

... máte malý dekolt

 
Trendyol šaty
 
Optická kombinatorika dokáže divy. Keď máte menšie poprsie, vyberajte šaty s čipkovou aplikáciou, výšivkou, prípadne volánmi v oblasti dekoltu.

LBD inšpirácia: 

Zdroje: 
inspirationsandcelebrations.net
liveabout.com

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy