LOVELY TOP 10: Poznáme najvyhľadávanejšie trendy Slovákov

Oficiálny koniec tohto roka síce ešte nie je na spadnutie, no naša redakcia už teraz pozná najvyhľadávanejšie trendy Slovákov na Lovely. V našom online katalógu si svoje miesto vydupali sezónni obľúbenci, ktorí sa z instagramových profilov preniesli priamo do ulíc. Poďme teda pomyselne oceniť najlepšie kúsky oblečenia, obuvi a doplnkov za rok 2020.

1. Umelé kožuchy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SeeMe (@cisarovenovesaty),


Ak by sme mali z dnešného zoznamu vybrať víťaza všetkých víťazov, tak to budú jednoznačne teddy a plyšové kabáty. Na prvej priečke sa umelé kožuchy držia bezkonkurenčne už nie jednu sezónu. Zoznam obsahujúci módne trendy jesene a zimy 2020 by bez nich jednoducho nemohol existovať. A vyzerá to tak, že nákupné košíky Slovákov, tiež.

2. Ľadvinky

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa jankahairstylist (@janah_blog),


Módne trendy roka 2020 ukázali aj silnú dominanciu ľadviniek, ktoré hrdo kraľujú doplnkovej sekcii. A je úplne jedno, či ide o prémiové značky, alebo o lacnejšie verzie. Tie sa totiž snažia robiť všetko pre to, aby dobehli ikonu Jacquemus.

Svetoví a slovenskí fashionisti nás presvedčili, že ich možno kombinovať v širokej škále a my ich poslušne nasledujeme. Zmierili sme sa so skutočnosťou, že už dávno nie sú len záležitosťou biletárov a niekdajšej módy našich otcov.

3. Šľapky na štýl Hermès

 


Z kategórie “miznú rovnako ako teplé rožky” vyberáme letného topánkového víťaza, ktorým sú šľapky na štýl Hermès. Koža v akejkoľvek podobe nekraľovala len jeseným a zimným trendom tohto roka, jej vedúca pozícia sa ukázala už o niečo skôr. Ak nám to pokladničkové prasiatko nedovolilo, našli sme si podobné dostupné cenové varianty v koženom prevedení. A tie veru v ničom nezaostávali. 

4. Priesvitné topánky

 

Popri obľúbenej nadčasovej zóne obuvi sa vynímali aj extravagantnejšie kúsky, z ktorých si užívatelia zamilovali práve priesvitné topánky. Ak má niečo oživiť statement šatníkovú zbierku, tak sú to práve transparentné modely – či už priesvitné čižmy, alebo transparentné lodičky.

5. Kožené a koženkové nohavice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Barkova (@zrzkastyle),


Predikcie módnych trendov pre rok 2020, ktoré nesmú chýbať na každej párty, boli presné, koža si našla miesto azda v každom šatníku. Či už išlo o horúci trend kožených košieľ, nadčasových kožených búnd alebo kožených a koženkových nohavíc, jedno je isté. Tento materiál si bude držať pevnú pozíciu aj naďalej, a to nielen medzi mladšou generáciou.

Síce nám karanténa na chvíľu ubrala z možností odievania, predpokladáme, že nohavice v koženom prevedení si svoju slávu v uliciach ešte užijú. 

6. Midi a maxi sukne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Petra (@rogue_minimal),


Miláčik všetkých ročných období a parťák do módnej kombinatoriky, ktorý svojím strihom nesklame. Úspech midi a maxi sukní nemusíme nijako zvlášť predstavovať. Jediné, čo v ich prípade podlieha aktuálnym módnym trendom, je ich materiálové prevedenie.

7. Ponožkové tenisky a čižmy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Stylemon Fashion Blog(@stylemon.blog),


Ponožkové topánky – chvíľu nám trvalo spracovať ich obľúbenosť pri celebritných outfitoch, no dnes majú v našich botníkoch ponožkové tenisky a ponožkové čižmy neodmysliteľné miesto. 

Kategória takzvanej socks obuvi neostala len v blogerských komunitách, vyzerá to tak, že sme ju implementovali do našej topánkovej rutiny na dlhšiu dobu.

8. Široké nohavice

 

Keď sa zdalo, že skinny nohavice dlhú dobu neprekoná už žiaden iný fashion kúsok, módni dizajnéri začali ukazovať opak. Úzke varianty ostali na vedľajšej koľaji a vedenie prebrali široké nohavice. V lete kraľovali mestskej džungli obľúbené culottes, všestranné využitie našli aj verzie s vysokým pásom.

9. Kovbojské čižmy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jana Tomas (@janatini),


Trendy 2020 zamávali aj s kategóriou tradičnejšej obuvi, keď ohlásili veľký comeback práve kovbojské čižmy. Návrat k westernovej siluete rozvíril vody klasiky, no veľmi rýchlo sa nám podarilo nabehnúť na nové outfitové variácie plné mladistvého nádychu.

10.  Bottega Veneta – kabelky aj čižmy

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela Kapustová (@imperfect.woman),


Značka, ktorá si počas tohto roka vyslúžila najviac kópii? S lacnejšími modelmi ikonických kabeliek a robustných čižiem na štýl talianskej módnej velikánky sa roztrhlo vrece. 

Ošiaľ zo sociálnych sietí sa behom malej chvíle presunul do kamenných predajní, ktoré dnes ponúkajú lacnejšie trendy verzie. Máte už tú svoju?

Najpopulárnejšie tenisky

 
 


Nike Court Borough

V kategórii najpopulárnejšie tenisky 2020 na Lovely zvíťazil model Court Borough od značky Nike. Na prvý pohľad síce vyzerajú ako milované Air Force, no nájdete ich v oveľa výhodnejšej cenovej kategórii. Naši užívatelia sú malými investigatívcami a na výhodné cenové ponuky majú skrátka nos.

Obľúbené značky

 

Favoriti sa vykryštalizovali aj medzi značkami. Lovely užívatelia rozhodli o tých najobľúbenejších, ku ktorým sa pridal americký výrobca Champion. Skechers zase opäť pozdvihli ugly sneakers trend. V rebríčku obľúbenosti stúpli aj značky Camper a Steve Madden.

Medzi víťazmi pribudla aj turecká značka Trendyol, ktorej produkty sme mali možnosť vyskúšať na vlastnej koži. Chuťovkou boli aj vybrané svadobné šaty, za ktoré nemusíte minúť majetok. Za kategóriu udržateľnej módy vedie jednoznačne značka Veja so svojimi modelmi tenisiek, ktoré si obľúbila aj kráľovská rodina.

Najvýhľadávanejšia Lovely produktovka roka 2020: 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy