Módne trendy jeseň/zima 2020, ktoré ovládnu naše šatníky

Aj keď to v apríli vyzeralo, že jediné, čo budeme najbližšie obdobie kombinovať, sú domáce pyžamá a úbory, predsa sme sa posunuli o krôčik ďalej. Je pravdou, že pohodlnosť sa nám do šatníkov vryla o čosi viac, no dizajnéri sa už nevedia dočkať, kedy sa novinky nastávajúcej sezóny naozaj dostanú do ulíc. Pohodlne sa usaďte a začnite si vytvárať nástenku módnych trendov roka 2020, ktoré budú kraľovať jesenným a zimným mesiacom. Fashion sféra predsa na vavrínoch nespí.

Statement rukávy

 

pinterest.com

Trendy oblečenie 2020 zahŕňa aj kolónku milovaného retra. Na scénu sa vracia pravidelne a pripomína nám, že móda je skutočne cyklický proces. Statement rukávy si užívame už nejeden v piatok, a to v balónovom prevedení alebo vo verzii ramien s výraznými vypchávkami. Udržte si ich v povinnej výbave. Je dosť možné, že práve vy ich budete posúvať mladšej generácii.

Párty v pletenom odeve

 

pinterest.com

Zatiaľ nikto z nás nevie, ako budú vyzerať tohtoročné vianočné večierky. Môžeme však ostať aspoň v rovine pekných predstáv a zafantazírovať si o tom, čo by sme si mohli obliecť na párty v roku 2020. Na piedestále je jednoznačne pletenina na akýkoľvek spôsob. Čo to znamená? Oslavovať sa bude v pletených svetroch kombinovaných so striebornými aplikáciami, tylovými súčasťami  alebo rovno v šatovom úplete pretkávanom striebornou niťou. Aj keď to ostane len v rovine skupinového online hovoru, nech to má grády!

Chunky čižmy

 

pinterest.com

Výrazné podrážky sa snažia ovládnuť topánkový svet a my by sme si neodpustili, ak by sme ich nezaradili medzi hlavné trendy roka 2020. Dominanciu ukázali už minulú jeseň, no ich pozícia bude kľúčová aj v nasledujúcej sezóne. Svoje o tom vedia obľúbenci z dielne Bottega Veneta. Jeseň a zima budú plné robustných chunky čižiem a čižiem na platforme, ktoré si budú pýtať všetku pozornosť okolia.

Čižmy nad kolená

 

pinterest.com

Chunky čižmy nie sú jediným horúcim favoritom nastávajúcich mesiacov. Čižmy nad kolená sú takisto staršou záležitosťou, no tentoraz prichádzajú ešte v revolučnejšej verzii. Rozdiel oproti minulej sezóne je v ich dĺžke, tentoraz siahajú naozaj vysoko. Ikonickou predlohou spomínaného trendu je model od talianskeho velikána, ktorých identifikátorom je štvorcová špička. Vďaka ich dĺžke si môžu dovoliť mini šaty aj tí, ktorí doteraz na ne nenabrali odvahu.

Farebné káro

 

pinterest.com

Možno povedať, že kárované záležitosti sa objavia takmer v každej jesennej kolekcii, no v roku 2020 hlásia razantnejší comeback. Neutrálne tóny na chvíľu necháme bokom, pretože základom tohtoročných károvaných kabátov, nohavíc i sukní budú výrazné farby a ich kombinácia.  

Kožená súhra

 

pinterest.com
 
Medzi materiály, ktoré si nikdy nedávajú dovolenku, patrí bezpochýb koža. Jeseň a zima 2020 nebudú iné. Či už si vyberiete pravý, alebo umelý kožený kúsok oblečenia, myslite na to, že vás môže pokryť od hlavy až po päty. Diktát je jasný – zvršky budú patriť koženým bundám a koženým kabátom (tie sú mimochodom tiež vo vedúcej úlohe nasledujúcej sezóny), ktoré môžete smelo kombinovať s koženými sukňami i nohavicami.



Vôbec nebude prekážať, že nebudú z rovnakého súdka. Dizajnéri práve akcentujú komplety, ktoré sú vyskladané z rozdielnych kúskov. Vo farebnom výbere neostaneme iba pri čiernej a hnedej klasike. Nebojte sa zvoliť kožené kúsky v oranžovej alebo smaragdovej.

Hobo kabelky

 

pinterest.com
 
Jednoducho a výstižne – nadčasová klasika. Azda najtrefnejšia charakteristika hobo kabeliek, ktorých popularita valcuje instagramové profily (nielen) fashion blogeriek. Tie sa hmýria taškovými prototypmi značiek Gucci či Bottega Veneta. Trend začína mať pevné zastúpenie už aj v uliciach. Ak ste váhali nad touto voľbou, myslíme, že verdikt je jasný. Podobný model kabelky možno ukrývajú šatníkové zásoby vašich mám alebo starých mám, mali by ste to skontrolovať.

Strapce

 

pinterest.com

Od strapcových šiat, cez bundy až po strapcové kabelky. Ukazuje sa, že poslať strapcové kúsky oblečenia a doplnky do úplnej penzie nebol až tak dobrý nápad. Chystajú si totiž ukradnúť veľký kus slávy.

Zvršky s opaskom

 

pinterest.com

Jesenné a zimné trendy 2020 sú pripravené na väčšiu udržateľnosť v praxi. Čerpajte z toho, čo už doma máte. V hlavnej úlohe je opasok, tých vedľajších sa ujímajú kabáty, saká a blejzre, ktoré budú spolu kolaborovať. Tí odvážnejší môžu opaskom dokonca previazať aj svoju puffer bundu. Niektoré aktualizácie sú jednoducho skvelé a nepotrápia vašu peňaženku. 


 
Zaujal vás nejaký trend, prípadne viete o ďalšom, ktorý bude v kurze nasledujúcu sezónu? Dajte nám o ňom vedieť prostredníctvom komentára na našej FB stránke!
 
Zdroje:
www.whowhatwear.co.uk
 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy