Deväť faktov o zimnom odievaní, o ktorých nikto nehovorí

Poznáte tie dobre vyzerajúce propagačné materiály, ktoré takmer so stopercentnou istotou  ukrývajú nejaký háčik? Ten sa ukrýva kdesi pod pomyselnou čiarou a je vytlačený takmer neviditeľnými písmenami. Nuž, vo svete sezónneho oblečenia tomu nie je inak. Podrobné „návody na použitie“ sa akoby vytratili zo všetkých regálov. O niektorých veciach sa jednoducho hovorí málo, alebo radšej nehovorí vôbec. Tak ako je to teda so zimným obliekaním? Poďme si spolu pohovoriť o módnych dilemách, ktoré nezdobia výklady obchodov.

 

1.       ten pekný top s nadýchanými rukávmi sa predsa nezmestí pod kabát

 

Milujeme ich, no oni nás iba do chvíle, pokým sa ich nesnažíme vtesnať do slim línie rukávov nášho kabáta. Zvonové, balónové či puffer rukávy sú síce trendová záležitosť, ale ich cesta pod kabát mnohokrát končí výmenou za inú alternatívu. Nehovoriac o tom, aký tvar nadobudnú v prípade, že ich tvrdohlavo nechávame spolupracovať s kabátom. Tomu už veru nepomôže ani žehlička.

 

2.       nosiť sako v zime je nonsens

 
 

Ďalší prípad súboja dvoch vrchných dielov a nepoddajných materiálov. Naše ruky sa pod ich nadvládou stávajú len imobilnými súčasťami telesnej schránky. Okrem toho, nie je vám ľúto, že to mega sako ostáva skryté pre širokú verejnosť?
 

3.       podpätková lyžovačka je pre tých, ktorí nemajú naponáhlo

 

Drahé ženy, v topánkach s vysokým podpätkom sme síce neprehliadnuteľné, pridávajú nám na ženskosti a dokonalo sa hodia k  novému topu, ale myslite na to, že utekať po vrstve ľadu v nich nebudete.  (O to viac, ak ich spodná časť pripomína takisto hladkú ľadovú plochu.) Preto, ak sú vám vaše nohy drahé, ponáhľajte sa slimačím tempom alebo siahnite po inej alternatíve s drapľavou podrážkou. Niekedy je to boj aj s traktorkami. Nepodceňujte ho.

Vyskúšaj toto:


Namiesto tohto:

4.       mokré čižmy nepatria na radiátor ani pod radiátor


 


Mamine rady o záchrane vašich do nitky premočených čižiem okamžitými návalmi tepla radšej zabaľte.  Veľmi rýchlo  môžete prispieť k znehodnoteniu materiálu. Namiesto toho skúste použiť novinový papier, ktorý jemne vpije  vodu z povrchu topánok a proces dokončite ich umiestnením do miestnosti s dobrou cirkuláciou vzduchu. Teplotné extrémy obuvi rozhodne neprospievajú.

 

5.       zásah posypovej soli na vašich topánkach sa odstrániť dá

 

Topánky za cenu trojciferného čísla podliehajú všakovakým zimným „radovánkam“. Posypová soľ je záchranca života, no ničiteľ pekného vizuálu. Tie biele fľaky trhajú srdcia i pohľady. Nezúfajte a v žiadnom prípade neodsudzujte svoje topánky na soľné doživotie.

,,Zmiešajte dva decilitre vody s jednou polievkovou lyžicou octu a ošetrite topánky za pomoci namočenej handričky"

Prvá pomoc v podobe ručného ošetrenia je účinnejšia ako efekt impregnačných sprejov. Zmiešajte dva decilitre vody s jednou polievkovou lyžicou octu a ošetrite topánky za pomoci namočenej handričky.

 

6.       nákup pekne vyzerajúcich svetrov v eshopoch sa mení na smútok z vešiakovej deformácie v kamenných obchodoch

 
 


Pletenina ako jeden z must have kúskov v zimnom šatníku je síce na prvý pohľad nenáročná na údržbu, no iba v prípade, že viete ako na jej uskladnenie. Vyťahaných strašiakov do maku predsa nikto nepotrebuje. Skúste sa inšpirovať udržiavacím návodom.
 

7.       pančuchy sa dajú kúpiť bez rozbaľovania


 

Stačí venovať pol minúty čítaniu informácii na obale a okrem správnej veľkosti nájsť popis hustoty vlákna = den. V zimnom období vyberajte v rozmedzí 70-200 D.
 

 

8.       tielka nepatria len do povinnej zimnej výbavy škôlkara

 

Mám dojem, že toto je ďalšia tabuizovaná oblasť odievania do chladných dní. Zabudli sme na nich, príliš málo ich propagujú, alebo ich jednoducho odmietame nosiť? Vedzte však, že vaše kríže sa nepýtajú na koeficient, ktorý chcete dnes v štýlovosti dosiahnuť. Zachráň sa pred zimou kto môžeš a ukry pod saténovú blúzku to obyčajné zabudnuté tielko dokiaľ to outfit dovolí. Komu sa máli basic, má na výber aj s čipkovaných verzií alebo obľubené body.

Sexi alternatíva: 

 

9.       prevísajúce časti odevu spod zimnej bundy nie sú dvakrát príťažlivé

 

Záver klincujeme pohľadom patriacim do priehradky nelichotivé. Rôzne dĺžky vrchného odevu nemusia byť vždy správou voľbou a predĺžená košeľa vykúkajúca spod bundy, ktorá vám siaha po bedrá, uberá na výsledku stojacom za pochvalu. Výrobcovia by mohli myslieť na každého z nás osobitne a prispôsobiť jednotlivé odevy na rovnakú dĺžku tak, aby sme ich vedeli nosiť spolu. Čo poviete?

(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy