Svadobný sprievodca: Kým nemusíte byť v bielej vy

Bude to najkrajší deň života. Takto začínajú svoje uvítanie všetky svadobné agenúry. Pre niekoho klišé, pre iného najočakávanejšia životná udalosť. Zadanú stranu obkolesujú sny o dokonalom obrade, slobodná strana netrpezlivo čaká, kedy sa maratón svadieb začne rozbiehať v kruhu priateľov, aby im pomohla spečatiť ich lásku a mohla ich sprevádzať v deň D.  
kvety na svadbu
partia družičiek
vygravírované vešiaky na svadbu

Po otvorení svadobnej pozvánky sa začne honba za tým najlepším družičkovským či „hosťovským“ outfitom. Na vety typu: „ale veď máš v skrini toľko šiat,  sukní a nových topánok“ nereagujeme a štartujeme nákupný ošiaľ.

V deň, kedy je stredobodom pozornosti nevesta, by ste mali byť jej malým doplnkom. Pozrite sa spolu s nami na inšpirácie, ktoré vám uľahčia rozhodovanie a pomôžu tak pri výbere toho správneho svadobného looku.
   

Biele šaty pre nevestu, printy pre teba

 
kombinácia rúžoej a červenej v outfite
vzorovaná sukňa na svadbu
Biely outfit na svadbe
(Zdroj: pinterest.com)
 
Je nepísaným pravidlom, že v tento deň by mala byť odetá v bielom iba nevesta. Ak  vám však biela ostáva naozaj ako posledná možnosť, skúste siahnuť po kratšej dĺžke bielych šiat a po farebných doplnkoch. Odhliadnuc od bielej tu máme širokú možnosť mixovania printov. Kolorovanie je trendy, preto sa skús obrátiť na favoritov sezóny, ktorými sú zelená, žltá, ružová, oranžová i modrá. Pre odvážnejšie je tu kombinácia ružovej a červenej.

Sofistikované monochrome outfity

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Outfity tón v tóne si v módnom priestore nikdy nedávajú pauzu. Nehľadajte farby, ktoré spolu dokonale ladia, ale ktoré sa od seba mierne líšia – odtieňom i textúrou. Pri hľadaní doplnkov k tomuto typu looku nesiahajte po tých masívnych. Odporúčame zlaté a strieborné doplnky v minimalistickej podobe.

 

Breezy & metallic

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
 V prípade, že chcete splniť nevestino prianie a obliecť sa so zvyškom hlavných družičiek rovnako, skúste túto sezónu staviť na metalické odlesky, prešívané flitre, a to všetko v kombinácii so vzdušnými sukňami a šatami.  Padavé materiály pôsobia romanticky a étericky.

 

Vymeň šaty za sukňu

 
sukňa na svadbu
outfit ako svadobný hosť
monochromatický outfitaj na svadbu
(Zdroj: pinterest.com)
 
 Alebo spravte tzv. výhodnejší obchod. Dámy si zriedkakedy oblečú tie isté šaty na viacero slávnostných príležitostí. Potom sa v skriniach hromadia do krásnej, ale o to menej variabilnejšej zbierky. Smart a ekonomickejším rozhodnutím je investovať financie do sukne, ktorú neskôr využijete nielen na oslavy, ale aj do školy, do práce či na piatkovú prechádzku mestom. Stačí len vymeniť top, doplnky a na svete je opäť niečo neopozerané.

 

Volániky a off shoulder

 
šaty s holými ramenami
tip na outfit
šaty s volánikmi
(Zdroj: pinterest.com)
 
Keď si neviete dať rady s výberom šiat, riaďte sa top trendom sezóny. Šaty s volánmi alebo tie s odhalenými ramenami  sa budú skvelo vynímať v pastelových farbách alebo s potlačou nepravidelných vzorov.

 

Pohodlnosť sa nosí

 
modrý overál
cullotes na svadbu
(Zdroj: pinterest.com)
 
Komfort nadovšetko v podobe tohtoročných cullotes a rozšírených nohavíc alebo nesmrteľných overalov! Tieto kúsky odevu rovnako ako sukne zužitkujete pri ďalšom nosení. Overal je šperk sám o sebe, takže pri výbere doplnkov to netreba preháňať. V prípade nohavíc odporúčame neutrálne a zemité farby v kombinácii s jednoduchým topom a výraznými náušnicami.

 

Z čiernej do farby mieru a spokojnosti

 
modre šaty na s vadbu
all black look
(Zdroj: pinterest.com)
 
Pre milovníčky all black outfitov  máme tentoraz veselšiu alternatívu vo forme tmavomodrých šiat.  Indigo, midnight alebo navy odtieň je takisto možné ladiť tón v tóne. Ak ste doma v klasike, pri výbere doplnkov môžete ostať v modrej škále. Malý experiment  prinesie napríklad oranžová  alebo  žltá, ktoré dodajú finálnemu looku ten správny šmrnc.

 

Na poslednú chvíľu

 
malé čierne
topánky na nízkom opätku
vyrazný náhrdelnik
(Zdroj: pinterest.com)
 
Rozhodli ste sa prevetrať staršie basic kúsky, lebo za to stoja? Výborný nápad. Stačí len vymeniť topánky a doplnky. Túto sezónu sa vám vaše nohy poďakujú, pretože im môžete dopriať kitten a block heels alebo akúkoľvek príležitostnú obuv na platforme. Keďže volíte basic šaty, svoj look môžete osviežiť nielen topánkami, ale aj výraznou clutch kabelkou a masívnym náhrdelníkom.

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy