Ako najlepšie vyčistiť biele tenisky + Top 5 bielych tenisiek sezóny

Patria do povinnej zbierky nadčasových záležitostí a nemusia sa riadiť pravidlami aktuálnych trendov. Aj keď biele tenisky milujeme na akýkoľvek spôsob, jedno je jasné  - čím je ich farba žiarivejšia, tým nám je lepšie na duši. Dnes sa pozrieme na to, ako ich udržať v kurze viac ako jedno ročné obdobie a predstavíme vám aj tie najlepšie biele tenisky tejto sezóny.

Návyk je železná košeľa


Čistenie tenisiek by malo byť takým naším malým rituálom. Na začiatku sa môže zdať táto aktivita únavná, ale verte, že po pár opakovaniach si ju osvojíte a bude pre vás hračkou. Všeobecne však platí, že škvrny alebo poškodenia na bielych teniskách sa snažte zlikvidovať čo najskôr, aby neprenikli do hlbšej štruktúry. Ďalších pár šikovných trikov si môžete osvojiť z nasledujúcich riadkov.

Sóda bikarbóna

 

#1 Tenisky Nike Air Max 270 React sú jednotkou pre tých, ktorí hľadajú pohodlnú a štýlovú obuv na každodenné nosenie.
 
Prvý pomocník síce pochádza z kuchynských radov, no vie si rýchlo poradiť aj s čistením bielych tenisiek. Budete potrebovať jednu polievkovú lyžicu jedlej sódy, jednu polievkovú lyžicu horúcej vody a takisto bieleho octu. Z daných surovín si vymiešajte zmes podobnú paste a kefkou (pokojne môžete využiť svoju starú zubnú kefku) ju naneste na miesta, ktoré potrebujete vyčistiť. Najlepší výsledok pri čistení dosiahnete krúživými pohybmi. Po aplikácii zmesi nechajte tenisky postáť aspoň tri hodiny. Po uschnutí ju odstráňte kefkou.

Náš tip: Môžete vyskúšať aj čistenie pomocou klasického bieleho prášku, ktorý používate pri praní odevu. Malé množstvo zmiešajte s teplou vodou a vyčistite problematické miesta.

Zubná pasta


Pri tejto metóde si vyberajte zubnú pastu, ktorá je biela a nemá gélový charakter. Farebné pasty by mohli vaše tenisky zašpiniť ešte viac. Na špinavé plátené tenisky naneste pastu a krúživými pohybmi kefky prechádzajte po povrchu topánky. Pastu nechajte pôsobiť na tkanine približne desať minút a potom ju odstráňte pomocou vlhčených obrúskov. V prípade potreby môžete celý proces zopakovať.

Jemný šampón na olejové škvrny


Mastné škvrny na bielych teniskách lákajú pozornosť okolia, no nie takú, akú by sme si priali. Ako proti tomu zabojovať? Čo najrýchlejšie ako je to možné zmiešajte šampón s teplou vodou a pomocou kefky ošetrite špinavé miesto. Alternatívou k šampónu je aj prostriedok na riad, ktorý účinne odstraňuje mastnotu.

Ocot


Obľúbená octová metóda funguje na všetky typy obuvi, no najlepšie na kožené topánky. Budete potrebovať biely ocot, ktorý zmiešate s rovnakým množstvom teplej vody. Roztok naneste handrou na povrch topánky a jemne opláchnite.

Profesionálne čistenie

 

Obchody nám ponúkajú aj profi možnosť, ktorú viete dostať v spreji alebo v klasickej fľaštičkovej forme. Čistiaci prostriedok môže fungovať skvele, no niektoré druhy môžu po čase spôsobiť zožltnutie celého povrchu topánky, preto radšej stavte na odskúšané varianty.

Bielidlo ako posledná alternatíva


Ak sa vám nechce experimentovať s domácou výrobou, môžete si plátené tenisky vybieliť aj pomocou bielidla. Myslite ale na to, že ho budete musieť takisto riediť s vodou podľa priloženého návodu. Zriedený prípravok aplikujte na topánky kefkou a vyčistite ich. Potom tenisky opláchnite teplou vodou a nechajte ich schnúť niekoľko hodín. Počas procesu si chráňte oči, pokožku a dostatočne vyvetrajte miestnosť.

Tenisky z kože

 

#2 Adidas Torsion Comp vyrobené z jemnej kože v sebe snúbia štýl deväťdesiatych rokov a sú pripravené prevziať hlavnú úlohu vášho streetového looku.
 
Ako čo najlepšie vyčistiť biele kožené tenisky? Povrchová úprava tohto materiálu patrí k tým najjednoduchším, pretože koža neabsorbuje toľko vody ako ostatné materiály. Postačí vám zmiešať obyčajné tekuté mydlo s teplou vodou a ošetriť nimi povrch topánok. Pri menších nečistotách si vystačíte aj s vlhčenými obrúskami.

Ako vyčistiť plátené tenisky

 

 
#3 Azda najvyhľadávanejšie plátenky vôbec prichádzajú s vylepšeným retro nádychom a sú pripravené byť verným spoločníkom každej módnej nálady.

Nadčasové biele Converse tenisky nám prirástli k srdcu, no ich čistenie so sebou vždy prináša veľkú dávku odhodlávania sa.Na prvý pohľad nemožný cieľ dokážete dobyť dvoma domácimi prísadami – sódou bikarbónou a bielym octom. Tie zmiešajte s teplou vodou - všetko by malo byť v rovnakom pomere. Zmes aplikujte na topánky a jemnými krúživými pohybmi prejdite po problematických miestach.

Kto nečistil semiš, nevie čo je láska

 

 
#4 Skate legenda Vans Era vsádza na kvalitu, prostý vizuál a komfort, ktorý sa nachádza v rebríčku vlastností na prvom mieste.

Veru tak. Okrem prísad si pribaľte aj väčšiu dávku vytrvalosti, no výsledok bude stáť zato. Semiš, jeden z tých kráľovských materiálov, je náročnejší na údržbu než jeho kolegovia. Asi preto výrobcovia nepúšťajú do sveta jeho teniskové prototypy v dokonalom bielom prevedení. Na čistenie si pripravte bavlnenú handričku, ružovú ceruzkovú gumu, biely ocot a kefu na semiš. Najprv topánky očistite bavlnenou handričkou a škvrny jemne odstráňte ružovou ceruzkovou gumou.
V prípade mokrých nečistôt použite papierový obrúsok a pomocou neho na lokálne plochy vyviňte tlak. Dbajte na to, aby sa škvrny ďalej neotláčali a nešírili sa tak po celom povrchu topánky.

Čo s podrážkami tenisiek?

 

 
#5 Vďaka technológii React, ktorú uplatnila značka Nike pri týchto teniskách, si model získal srdcia všetkých milovníkov kvalitnej a funkčnej obuvi v štýlovom prevedení.

Keďže zvršok tenisiek pozostáva z iného materiálu ako podrážka, pri ich čistení treba uplatniť odlišné metódy. Podošvy sú zväčša z tvrdšieho materiálu, preto ich najlepšie vyčistíte kefou na topánky. Pri menších nečistotách vám postačia vlhčené obrúsky.

AKO TO NESPACKAŤ:

 
  • biele tenisky neperte v práčke – aj ten najšetrnejší program ich dokáže mechanicky poškodiť
  • šnúrky perte takisto ručne pomocou teplej vody a mydla
  • obuv nevystavujte vonku na slnku, skladujte ich na tmavom a chladnom mieste, aby ste predišli nežiadúcemu sfarbeniu povrchu
  • ťažšie dostupné miesta na teniskách najdôkladnejšie vyčistíte zubnou kefkou
  • nabudúce myslite na prevenciu bielych tenisiek už v predstihu a pred ich premiérou použite sprej, ktorý ich bude chrániť pred vonkajšími vplyvmi

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy