Ako sa z infantilnej ružovej stala ikona vo svete farieb

Farba, ktorá po desaťročia determinuje ženský svet, ktorá spolu s modrou tvorí dlhé roky súčasť gender „politiky“, farba, ktorú sme dokázali v puberte vylúčiť zo svojho života a dnes  po nej hádžeme očkom. Ružová farba, mnohokrát vytvárajúca infantilné asociácie  je teraz najväčším hitom sezóny bez akýchkoľvek prívlastkov. Po jej odtieňoch siahajú ženy celého sveta.

 
(Zdroj: pinterest.com)

Minuloročná víťazka farby roka si aj v tomto kalendárnom roku drží svoje vedúce postavenie vo svete módy. Nadišiel ten správny čas nasadiť si ružové okuliare.
 

Terč plný stereotypov

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Jej popis vo výkladovom slovníku farieb je pomerne skromný. Ružová – farba sentimentality, šťastia a priateľstva. Ružová farba sa tiež stereotypne spája s bábikou Barbie, dievčenským priestorom, so svetom plným cupcakes a jednorožcov. Pri jej vysokom percentuálnom množstve na ženskej siluete ju mnohí považujú za symbol naivity a večnej nedospelosti.

Jej obrovskou výhodou však je moc zaujať ženské osadenstvo v obchodných reťazcoch.  Preto ju mnohé marketingové spoločnosti využívajú ako grafické lákadlo a umiestňujú ju na obaly produktov určených pre ženy.

Svet potrebuje viac ružovej




I keď už štvrtý mesiac kolorovaniu kraľuje zelená, ružová je práve tou farbou, ktorú dnešný hektický svet potrebuje rovnako ako jej nástupkyňu. Naivita ide bokom. Svet si pýta jemnosť, hravosť, sviežosť, a aj to sú atribúty, ktorými ružová oplýva. Dokáže ovplyvňovať aj našu psychiku – tlmí emócie a pôsobí proti hnevu. V tomto roku jej dali módni návrhári maximum priestoru na Fashion Weeku v New Yorku.

Ak ste mali doteraz obavy z toho, že all pink outfity sú len pre nevyzreté ženy, musíme vás vyviesť z omylu. Velikán Gucci tento rok stavil na ružovú vo svojich návrhoch od hlavy po päty. A vôbec ju neohraničil vekovými kategóriami.

Romantika na počkanie


Pastelová ružová. Tento odtieň dokáže upokojiť agresívnych ľudí a vie zahnať depresiu. Takisto je voľbou, ktorá je ženská a zároveň omladzujúca. Keď sa ostýchate sýtej ružovej, tak bude pre vás pastelka ideálnym výberom. Overal alebo romantické šaty vôbec nemusia patriť len na prvé rande.

A čo ružová v kombinácii s volánmi na akýkoľvek spôsob? Romantika na druhú. Do tejto kategórie patria bezpochyby aj súpravy Kardashian klanu, ktoré dali ružovej teplákovine nový rozmer.
 

Bring pink




Ak absolvujete schôdzku s jemnou ružovou a prišli ste tejto farbe na chuť, posuňte svoj styling na vyšší level. Nebojte sa ružových filtrovaných topov, sukní i doplnkov. S ružovou rozkvitajú nielen ulice, ale aj outfity na párty. Nebojte sa vzorov a asymetrických strihov. Skvelým pomocníkom vám bude denim.

Ak nemáte chuť na formálnosť, oprášte retro rifľovku a zakomponujte do nej ružový podklad. Móda nemá hraníc. Móda ponúka možnosť omladnúť, a to bez jediného chirurgického zákroku. A s ružovou farbou v kombinácii s rifľovinou to ide dvojnásobne

Hravá formálnosť




Pre pracujúce dámy, ktoré sa nemôžu vzdať svojho dress code, sú pripravené ružové saká, ružové nohavice, kabáty, podpätky i rovno strihané sukne. Spríjemnite deň nielen sebe, ale aj svojim kolegom.  Nebojte sa kolorovania. „Vrstvite“ odtiene alebo kombinujte s inými farbami. Kolaborácia ružovej so sýtou červenou si bude pýtať pozornosť okolia.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy