Fashion LIVE! 2019: Päť top prehliadok z oslavných dní módy

S novými kolekciami v novom šate. Prvý októbrový víkend patril slovenským a zahraničným dizajnérom, ktorí svoju tvorbu odprezentovali v priestoroch bývalého Obchodného domu na Kamennom námestí. V poradí už siedmy ročník módneho podujatia Fashion LIVE! opäť zamiešal karty najnovších módnych trendov a my sme si mohli plniť pohár inšpirácie až po okraj. Redakcia Lovely pre vás vyskladala päticu prehliadok, ktoré pohladili zmysly.
 

Petra Kubíková

 
 
Milovníci čistých ženských línií, prepracovaného šitia a detailov si aj tento rok vychutnali vizuálnu pastvu pre oči. Autorka kolekcie COMBINÉ A/W 2019 priniesla na mólo kúsky, ktoré by sme s radosťou vkladali medzi naše šatníkové radosti. Dámska kolekcia od Petry Kubíkovej vychádzala z detskej hry s papierovými bábikami, ktoré sme kedysi obliekali do oblečenia tvoreného z makiet. Poctivá práca si udržala povestnú líniu kvality z minulého roka a rozvíjala geometrickú presnosť.

Petra sa opäť pohrala so štylizovaným tvarov a predstavila nadčasové strihy kabátov, búnd, ale aj nohavíc. Nesmieme zabudnúť ani na statement náušnice, ktoré sme si už zapísali do nášho wishlistu. U nás jednoznačne vyhrali terakotoví krásavci - kabát a nohavicový kostým. Pre nadchádzajúcu sezónu šité presne podľa našej chuti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa petra kubikova (@_petrakubikova_),

 

Mariná

 
 
 Tenisové loptičky kotúľajúce sa naprieč dráhou, na ktorej práve sledujete variácie minimalizmu? Aj taký bol sobotný prehliadkový blok značky Mariná. Na svoje si prišli dospelí s večným dieťaťom v duši, ale aj tí, ktorí milujú strihové skladačky. Kolekcia UFO priniesla divákom Fashion LIVE! 2019 svieži koktail nositeľnej módy. Jednotlivé kúsky boli tvorené z prírodných materiálov a na móle zanechali kúsok zo sveta slovenského konceptuálneho umelca Júliusa Kollera.

Medzi jednotlivými návrhmi sa vynímali pistáciové šaty, ktoré nešlo prehliadnuť. Okrem toho nás neskutočne bavila variovateľnosť modelov. Dôkaz toho, že udržateľnosť v praxi dokáže naozaj fungovať.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa michal_remenar (@michal_remenar),

Tereza Rosalie Kladošová

 
 
V momente, keď ste začali mať pocit, že sa prehliadky nesú v tlmenom farebnom móde, prišiel farebný prievan v prevedení mladej českej dizajnérky. Farebne nasýtený vizuál plný printov nakŕmil pohľady, no hlbšia analýza predvedených materiálov potešila nejedného nadšenca udržateľnej módy. Tereza vo svojej kolekcii pracovala výsostne s netkaným materiálom z odpadovej merino vlny. Ten transformovala do digitálnej tlače. Dizajnérka sa vyhrala aj s obuvou, sock boots boli jednoducho na zjedenie. 
 

Martin Hrča

 
 
Ak je vaša myseľ otvorená interpretáciám a fantazírovaniu, potom by ste mali zažiť aspoň jednu z prehliadok Martina Hrču.Kolekcia Éter bola živelná, plná stabilných detailov a nestabilných platforiem. U dizajnéra by ste ťažko hľadali klasickú konfekčnú módu, jeho modely na móle vždy vytvoria akési malé divadlo, ktoré si treba vychutnať “v priamom prenose”. Prepracovaná farebná skladba odevu bola doplnená autorskými šperkami z rúk Kristýny Španihelovej.

Kontrast medzi extravaganciou a jemnosťou bol to, čím sme potrebovali ukončiť sobotný večer. A najväčšie lásky? Nohavice z peria, off shoulder šaty a satén v jednoduchých strihových prevedeniach.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tomáš Figura (@tom_loft),

Boris Hanečka

 
 
Priestory bývalého obchodného domu začali byť tesné vo chvíli, kedy organizátori módneho podujatia ohlásili desať minút do očakávanej prehliadky. “Niet väčšej bolesti, ako spomínať na šťastné časy v biede.” A čo také čakanie na highlight fashion trojdnia? Boris Hanečka sa nakoniec zmestil do časovej tolerancie. Zvedavosť sa dala miestami krájať, no dočkali sme sa. Pohlcujúca Božská komédia sa neodohrávala len v rukopise talianskeho spisovateľa Danteho Alighieri, ale aj v bloku, ktorý uzatváral šnúru prehliadok.

Dámske a pánske modely absolvovali cestu peklom, očistcom i rajom a dali pamätnú bodku za siedmym ročníkom Fashion LIVE!. Naše srdcia si získali kúsky so strapcami, printy so zlatým odleskom, ktoré na látke vytvárali dojem rozliatej farby a overal prechádzajúci zo saka do nohavíc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ženský magazín Diva.sk (@diva.sk),

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy