Káro vystrieda nový print: Urobte miesto pre gingham!


Viaceré z vás ho možno poznajú pod francúzskym názvom Vichy. Alebo sa vám asociuje so striedaním modrých, bielych, čiernych a červených pásikov. To sú totiž originálne farby, ktoré látku zdobia. Kto by bol povedal, že tento simple vzor, v minulosti objavujúci sa na vzdušných látkach, si opätovne získa srdcia návrhárov. Nuž, móda je skrátka skvelá. Možno ju „recyklovať“ znovu a znovu v nových intenciách.
 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Gingham vzor uzrel prvýkrát svetlo sveta v roku 1615 v Anglicku. Následne bol exportovaný do viacerých európskych krajín. Slovo gingham pochádza z malajzijského genggang, čo znamená pruhovaný. Textúra nabrala na obľúbenosti najmä pre nenáročnosť výroby a nenáročnosť údržby.  Vzor má za sebou bohatú históriu zahŕňajúcu školské uniformy, módu pre mladých či vedúcu úlohu národných masajských kostýmov. Ako a s čím ho teda kombinovať v roku 2017?

Plavky

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Kvetom odzvonilo, nosí sa nadčasovosť. Ak máte chuť zaobstarať si plavky s printom, ktorý nebude zaplavovať polovicu kúpaliska, siahnite po Vichy kockách. Originálne a nepreplácané.

Šaty všetkých dĺžok

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Vôňa sedemdesiatych rokov v sebe snúbi nielen pohodlnosť, ale aj takmer nulový záťažový stupeň letných horúčav. Šaty pozdvihnú gingham na vyššiu úroveň. Zvyšok outfitu doladíte s block heels, shopper bag a klobúkom.

 

Trenčkot

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Ľahký trenčkot s gingham potlačou bude skvelým pomocníkom letných večerov, ale aj pracovných rán. Vlastníci takéhoto kúsku oblečenia patria nepochybne do kolónky high street módy. Pri doplnkoch to netreba v tomto prípade siliť, trenčkot s takouto potlačou je šperk sám o sebe. Kombinujte s červenou a zelenou farbou.

Rockabilly reunion

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Vichy kocky vytvoria v kombinácii s dámskymi swingovými šatami a pánskymi športovými košeľami rajskú záhradu pre milovníkov retra aj v 21. storočí. Skalným fanúšičkám štýlu päťdesiatych rokov by takéto šaty alebo halenka nemali v šatníku chýbať.

 

Streetwear

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
V jednoduchosti je krása, a preto kombinuj textúru off the shoulder topu s pohodlnými džínami a mokasínami. Vaše srdce si takisto získajú akékoľvek strihy nohavíc v štýle gingham, ktoré stačí doplniť basic tričkom. Pri doplnkoch voľ metalické kúsky, jemné retiazky alebo prstene. Móda minulého storočia mala kombinácie rifľoviny s vichy kockami vo veľkej obľube.

 

Volány volány volány

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Trend volánov na tričkách sa stal vyhľadávaným a populárnym medzi ženským osadenstvom. Nebojte sa experimentovať a túto „romantiku“ preniesť do sukne. Dievčenský look dotvoríte sloganovým tričkom, svetríkom, lodičkami i obyčajnými teniskami.

V neposlednom rade doplnky

 
(Zdroj: pinterst.com)
 
Pre detailistov sa výrobcovia pohrali s gingham potlačou aj na povrchu kabeliek, klobúkov i topánok A aké doplnky voliť k oblečeniu, ktoré zahŕňa tento print? Jednoznačne farebné i statement okuliare, kolorované a vzorované kabelky a ruksaky či asymetrické náušnice.

Gingham výber



 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy