Kúsky, ktoré by sme chceli vedieť nosiť

Nie som materialistka. Ale milujem veci. Nepotrpím si na najnovšie trendy. Ale doprajem si každý mesiac oživiť šatník novinkou. Mám osobitý štýl. Ale nápady na ňho čerpám z módnych magazínov a instagramu. Skriňa je v pondelok na prasknutie, no v piatok z iného uhla pohľadu zíva prázdnotou.

Ach, tie ženské strasti. Nehovoriac o tom, že si radšej odpustíme výdatný obed v reštaurácií, len aby sme mohli „bočné“ peniaze minúť na must-have kúsok. ÁNO, móda je síce inšpiratívna, nadchýnajúca a vytvarajúca nadšenie, ale často nám spôsobí viac starostí ako radosti. A to práve vtedy, keď potrebujeme aktuálnym kúskom odevu zažiariť. Ponúkame vám náhľad do imaginárnej skrine, ktorá je vchodom do módnej Narnie – zbiehajú sa tam všetky časti oblečenia a doplnkov, ktoré by sme chceli nosiť, no ich nepraktickosť, strihy a tvary nás občas dostávajú do kolien.

Na cesty s high heels

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Sú vstupenkou do sveta ladnosti, pôvabu a ženskej podstaty. No iba do chvíle, kým na nich netreba obehnúť mesto, prejsť väčšiu vzdialenosť než z taxíka do baru alebo doháňať zmeškaný autobus. Teniskové obľúbenkyne s nepochopením a súcitom v očiach sledujú chôdzu „podpätkových“ žien. Pri kupovaní lodičiek hypnotizujú predavačky túžbou zohnať také, ktorých podpätok nepresiahne päť centimetrov. Dá sa za nich nájsť alternatíva, ktorá zmierni chodiace trápenie, no vo vyššej spoločnosti sa predsa len hodia k slávnostným šatám tie „desaťcentimetrové“. Ak raz začne niekto myslieť aj nad spôsobom ako uľahčiť nositeľkám podpätkov boj s exteriérovými prekážkami, píšem sa do zoznamu.

Kožená bunda

 
(zdroj: pinterest.com)

Jedny si bez nej nevedia predstaviť svoj casual outfit a druhá časť ženského osadenstva by tento pojem najradšej vyškrtla z módneho slovníka. Kožená bunda alebo koženka patrí k najfrekventovanejším vrchným častiam odevu, ktoré sa objavujú u žien v slovenských uliciach. Odporcov si našla najmä pre svoju nepohodlnosť a neprispôsobivosť materiálu. Nie všetky lacnejšie koženkové varianty sú dobrá voľba. Vrchol ženskej trpezlivosti sa láme v bode, kedy vonkajšia teplota stúpne nahor a naša kožená bunda je nalepená na každom milimetri nášho tela.

Ak ju chcete vedieť (zvládať) nosiť a nejde vám o jednorazovú záležitosť, odporúčame do jej kúpy investovať. V šatníku stačí jedna, ale taká, ktorá vám vydrží nejaký ten rok a nebudete sa v nej cítiť ako vo vákuu. Na trhu sú dostupné rôzne varianty kožených materiálov s pleteninou vhodné aj do chladnejšieho počasia. Ak na ňu predsa nechcete minúť našetrené mesačné úspory, siahnite po koženkovej imitácii z tenkého materiálu vhodnej na leto, ktorá vás v chladnejších dňoch síce nezahreje, ale šikovne okabáti oko okoloidúcich a zabezpečí spokojnosť oboch strán.
 

Clutch kabelky

    

(zdroj: pinterest.com)
 
V priemere každá prvá žena na tejto planéte sa snaží každý deň loviť veci v údolí svojej kabelky. O čo by bol život jednoduchší, ak by niekto vymyslel inovatívny systém, ako všetky tie potrebno-nepotrebné veci vtesnať do clutch kabelky, ktorá disponuje jednoduchosťou údržby, variabilnosťou tvarov a vzorov, je nenáročná na uskladnenie a dokáže upútať pozornosť rovnako ako jej veľká sestra.
 

Čižmy s otvorenou špičkou

 
(zdroj: pinterest.com)

Inšpirované západom, zaváňajúce malým problémom. Ich nosenie v lete so sebou prináša trápenie, ktoré sa odzrkadľuje v nepríjemnostiach spojených s potením chodidla. Pri vysokých čižmách s otvorenou špičkou platí pravidlo krásy „pre krásu sa trpí“ dvojnásobne. No čo žena nespraví preto, aby vyzerala famózne.


Klobúky, snapbacks a „mačacie okuliare“

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Táto kategória spája navonok úplne odlišné, no vo svojej podstate podobné doplnky. Konektorom týchto troch vecí je typ našej tváre. Klobúky a snapbacky si túžilo pri ich premiére odniesť z obchodov veľa žien, z ktorých nejedna odišla z obchodu naprázdno. Dôvodom je, že niektorým ženám tieto prikrývky hlavy jednoducho nesadnú. Mnoho žien ich však potrebuje len správne skombinovať so zvyškom outfitu. A čo mačacie okuliare? Tie sa bohužiaľ hodia viac trojuholníkovému a štvorcovému typu tváre. Pri týchto doplnkoch nedokážeme ovplyvniť to, či nám sadnú. Predispozícia a  rysy tváre sú v tomto prípade silnejším súperom.

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy