Móda v čase korony: Čo si obliekajú slovenské blogerky v karanténe

Kto by bol povedal, že z teplákovej súpravy a rúška sa stanú najlepší priatelia. Naše jarné outfity do práce sme vymenili za pohodlnosť. Home office je samozrejmosťou týchto dní pre všetkých, ktorým to možnosti dovoľujú. Ako táto situácia zasiahla studnice našej módnej inšpirácie? Redakcia Lovely sa rozhodla nazrieť do domáceho režimu slovenských blogeriek a pýtala sa na ich karanténnu obliekaciu rutinu.

@laflorita


Ako vyzerajú tvoje outfity v poslednej dobe? 

Veľmi pohodlne, na doma najradšej nosím všetko oversize. Hlavne veci z priateľovej skrine alebo nejaké teplákové šaty, či veľké svetre. 

Chýbajú ti fotenia OOTD? 

Nechýbajú, pretože väčšinou ich aj tak fotím doma v mojom ateliéri.

Zmenil sa tvoj pohľad na vlastný šatník počas karantény? 

Áno, ešte viac si uvedomujem, aké dôležité je mať udržateľný a minimalistický šatník. Lebo zrazu nám stačí málo – na prechádzku či na nákup aj tak volíme naše obľúbené kúsky. Priznám sa však, že mi už chýbajú šaty a sukne, ktoré veľmi rada nosím.  

Niektorí špecialisti tvrdia, že ľudia pracujúci v teplákoch/pyžame sú menej produktívni ako tí, ktorí sú oblečení do casual odevu (bežne noseného do práce). Čo si o tom myslíš?

Môže byť na tom kúsok pravdy. Vždy keď sa cítim byť upravená, mám lepšiu náladu a ľahšie sa mi tvorí. 

Nejaký dobrý tip, ktorý pomáha na zefektívnenie home office? 

Viesť si každý deň To Do list a určiť si cieľ dňa/týždňa. Už pár dní to skúšam kvôli nedávnej strate produktivity a funguje to!
 

@romilikes

 


Looky na doma sa s karanténou vôbec nezmenili, keďže som na materskej a posledný rok som bola na dedine na východe, čiže mám karanténu už vyše roka. Fotenia #ootd mi rozhodne chýbajú a čo sa týka prezliekania z pyžama, je to ako s ustielaním postele – ľudia s režimom sú úspešnejší a produktívnejší ako tí, čo sa celý deň poflakujú v pyžamku. Aj deti sa u nás ráno hneď prezliekajú, aby vedeli, že sa začal nový deň.
 

@rogue_minimal

 


Moje domáce outfity sú vzhľadom na to, že všetok čas trávim s naším päťmesačným synom, dosť domácke. V rámci efektivity sú to väčšinou legíny a crop topy, pretože si vo voľnej chvíľke precvičím nejaké ásany. Crop topy sú takisto veľmi pohodlné na kojenie. Alternatívne sú to voľné šaty a kimono župany. Mejkap a vlasy u mňa veľmi nehrozia, no teším sa, že síce v bojovejších podmienkach, ale fotíme teraz sem-tam aj doma. Vtedy sa namaľujem a urobím si aj vlasy, čo ma dostáva na chvíľu do normálu. Samozrejme, chýbajú mi outdoorové fotenia OOTD a hlavne aktivity s nimi spojené, ale snažím sa nahrádzať si ich aspoň doma.

Zároveň si teraz ešte viac uvedomujem nepotrebnosť preplneného šatníka a čaro kombinovateľných kúskov, pretože si myslím, že naozaj nepotrebujeme veľa. Pri práci z domu môžem potvrdiť, že v teplákoch to ide o niečo “lenivšie”, ale v prípade home office na materskej treba myslieť hlavne pragmaticky. Ja sa snažím obliekať podľa toho, čo potrebujem v daný deň stihnúť a potom sa cez deň nemusím zdržovať zbytočným prezliekaním.


@cisarovenovesaty

 


Nebudem klamať. Momentálne slovo outfit nepoužívam. Pohodlie a funkčnosť sú jediné, čo ma zaujíma. Mám rada veľké biele tričká, hrubé ponožky (nosím na doma aj v lete) a sivé teplákové súpravy. Občas vytiahnem veľký sveter alebo dlhé šaty. Pravdou je, že tieto veci kombinujem a nosím aj v bežné dni mimo karantény a mimo domova. OOTD už nefotím tak často, takže mi to ani nejak extra nechýba. Čo mi chýba, sú skôr tie príležitosti, kam si nejaký OOTD obliecť.

Pohľad na môj šatník počas karantény sa nezmenil. Ten sa už zmenil dávno. Nepracujem z domu, ale myslím si, že pre psychickú pohodu je fajn nezlenivieť a udržiavať sa “v kráse” aj bez pohľadov. No také rifle či opasky by som si asi odpustila. Aj keď nemám home office, tiež sa pokúšam udržať pri zmysloch. V tom mi pomáha jednoznačne rutina (dobrý zvyk z materskej) – netlačiť na seba, ale radšej sa za akúkoľvek prácu odmeniť. Čímkoľvek. Čo mi spraví radosť.
 

@zrzkastyle

 


 

Prvé dni karantény som trávila väčšinou v pyžame po vzore mojich synov. Potom som sa však pustila do jarného upratovania šatníka a našla som veľa vecí, ktoré som na sebe dlho nemala a zvažujem, či si ich ešte má zmysel nechať, alebo ich posuniem ďalej. A tak som sa rozhodla, že ich budem nosiť doma a uvidím, aký z nich budem mať pocit. Tri mikiny takýmto štýlom už odišli na kôpku bazár a jedna zatiaľ prežila.

Chýbajú mi fotenia ako aj mnoho iných vecí. Našťastie mám ale nejakú zásobu starších fotiek, takže mám čo postovať. Aby som sa ale držala aspoň trošku vo fashion tematike, začala som k týmto starším fotkám natáčať doma videjká s inšpiráciami na kombinovanie outfitov a spravila som instagramovú výzvu #domakombinujem. Chcem tým inšpirovať ženy, ktoré si aktuálne upratujú šatníky, aby využili čas a vyskúšali si tiež takto skombinovať veci. Pohľad na môj šatník sa nezmenil. Viac využívam oblečenie z poličky domáce a športové. Šaty a sandále sú, pochopiteľne, na druhej koľaji.

Z domu pracujem už viac ako dva roky, takže principiálna zmena to pre mňa nie je. Home office sa dá zefektívniť jedine stanovením režimu a odstránením všetkého rušivého. Deti teda asi ťažko odstránite (haha), ale odstrániť môžete všetko ostatné, čo vás doma rozptyľuje viac ako v práci. Treba si dedikovať miesto na prácu, nielen sa povaľovať s notebookom na gauči alebo v posteli. Myslím si, že či už človek pracuje v pyžame, alebo sa doma oblečie do obleku, je úplne na ňom. Ja osobne preferujem ten pohodlnejší variant.
 

Ďakujeme dievčatám za spoluprácu a chuť zdeliť s nami kúsok svojho súkromia. Veríme, že vás inšpirujú a vy sa s nami takisto podelíte o svoju odievaciu rutinu počas karantény. Napríklad v komentároch na našej FB stránke. Ostaňte zdraví, spolu to zvládneme!

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy