Must have šaty pre sezónu jar/leto 2017

Určite si už každá nákupná maniačka stihla všimnúť, že obchody sa začínajú plniť kúskami odevu, ktoré milujú romantičky, workoholičky i nevybúrené streetové duše. Šaty. Milión strihov, spôsobov nosenia, farieb, dĺžok i materiálov spája jedna idea. Ukázať svetu, že typ odevu kraľuje naozaj len ženskému osadenstvu. Sezóna jar/leto 2017 si pre nás pripravila hotovú explóziu.

„Šaty neznamenajú nič, kým v nich niekto nežije.“ M. Jacobs

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
História šiat, vtedy prevažne spoločenských, sa začala budovať už v dobe rytierov a kráľovstiev. Nie nadarmo sa hovorí, že šaty prezrádzajú to, kým naozaj ste. Inak tomu nebolo ani pár storočí dozadu. Isteže to netreba brať doslovne. Ale spôsob, akým ich vyberáte, aké farby kombinujete, po akom strihu siahnete nezávisí len od typu vašej postavy, ale aj od osobitosti, jedinečnosti a neopakovateľnosti vašej osobnosti.

Počkať, ale čo potom s konzumným spôsobom dnešného predaja a umiestňovaním stovák rovnakých modelov do obchodných centier? Dá sa vôbec vybrať tak, aby človek nevyzeral ako cez kopirák? Nuž, tu sa dostáva na rad vaša fantázia, ale aj odvaha sem-tam niečo prešiť, našiť, postrihať, skrátiť alebo sa jedným očkom inšpirovať.

Farby na druhú

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
I keď kráľovná roka drží pevne svoje zelené žezlo, v lete sa otvoria dvere pre akékoľvek sýte farby. Po pastelovej jari a jemných kombináciách bude na čase oživiť svoj šatník a vyšťaviť ho na maximum. Nebojte sa farbu šiat doplniť inou farbou topánok. Sýta žltá so zelenou, modrá s fialovou, ružová s oranžovou budú farby, ktoré budú pútať pozornosť okolia. A čo šaty spod ktorých vykúkajú džínsy? Povolené!

 

Víťaz sezóny

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Na prvej priečke v zastúpení obchodných reťazcov sa objavili košeľové šaty. Na svoje si konečne prídu malé rebelky, ženy, ktoré odmietajú prítomnosť lodičiek vo svojom živote a na streetový look nedajú dopustiť. Košeľové šaty a ich univerzálnosť je dokonalá. Môžete ich nosiť do práce, na piatkové úlety, na rande, na firemnú oslavu, do školy... Jednoducho všade. A nemusíte sa pritom trápiť, že nemáte vhodné 10 centimetrové podpätky. Vystačíte si s mokasínami, slip on topánkami i teniskami.

Všade samé pásiky

 
(Zdroj: pinterest.com)
 
Výrazná grafická potlač, hra s tvarmi a vysoká preferencia pásikov. Dizajnéri na London Fashion Weeku stavili na pásiky od hlavy až po päty. Medzi farebné pásiky v každom modeli šiat zakomponovali aj čiernu farbu. Tento „šatový“ počin bol rozhodne excelujúci. V tomto prípade zabudnite na topánky s nízkou platformou. Keď už kontrast, tak poriadny.

Ruffle a one shoulder mánia

 
(Zdroj: pinterest.com)

Ďalším obľúbeným komponentom na šatách sa na prehliadkových mólach stali volány. Objemné sukne, asymetrické strihy a prítomnosť volánu sa bude spolupodieľať na sezónnych trendoch šiat 2017. Popularitu volánikov predznamenali v slovenských obchodoch blúzky a topy. Tie sa objavovali v kooperácií strihov na jedno rameno. Šaty preberú túto štafetu.

T-shirt trend

 
(Zdroj: pinterest.com)

Oversized veci nám budú naďalej uľahčovať situácie, kedy neostáva čas na vyberanie outfitu. Voľnosť, jednoduchosť a pohodlnosť – to všetko môžete demonštrovať týmto typom šiat. Akékoľvek skinny záležitosti majú sezónnu pauzu. Skúste sa prejsť pri nákupoch aj do pánskej sekcie oblečenia, uchmatnite si jedno XXL tričko s fajnovým motívom a spravte z neho pohodlné a neopozerané šaty.

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy