Sieťkované pančuchy: Vulgárny doplnok alebo highlight sezóny?

Pred rokom 1940 si ženy nevedeli predstaviť opustiť svoj dom bez toho, aby zdobili ich nohy. Pre ženu boli dokonca akousi „cudnou vstupenkou“ do spoločnosti. Reč je o doplnku, ktorý robí ženské nohy ešte neodolateľnejšími. Pančuchy, pančucháče, silonky. Z časov, kedy nám ich mamičky skladali na stoličku v nádeji, že konečne akceptujeme ich prítomnosť v našom živote, sme už vyrástli. Už dávno nejde iba o pančušky s detským motívom.

V zime sú povinnou výbavou podkladovej vrstvy, v lete posilňujú ženské zbrane. Na prelome rokov 2016/2017 sa stali kľúčovým slovom módnych prehliadok v širokej škále farieb a textúr. My sme si vybrali typ, ktorý má zvodnú i chlapčenskú tvár. Dámy dovoľte nám predstaviť favorita sezóny vo svete doplnkov – sieťkované pančuchy.


 
(zdroj: pinterest.com)

História s mužským nádychom

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Pančuchy tak ako ich poznáme dnes, odštartovali kariéru v päťdesiatych rokoch. Pôvodne boli súčasťou pánskych odevov a slúžili na podčiarknutie ich mužnosti. Šľachta v minulosti nosila pančuchy pri jazde na koňoch najmä z praktických dôvodov, aj keď hodváb v kombinácií s jemnou vlnou nie je práve materiál na bežné nosenie. Vďaka nim môžete na divadelných doskách sledovať dokonalú anatómiu tanečníkov baletu. Zaujímavosťou je, že ženy si v minulom storočí zvykli dokresľovať na zadnú časť transparentných pančúch pásik. To vraj preto, aby boli príťažlivejšie.
 

Žiadajú si istú dávku guráže

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Sieťkované pančuchy alebo tiež fishnets sú práve ten typ oblečenia, ktorý u niektorých žien neopustil kolónku „spodná bielizeň“. Mnohé sme dokonca deklarovali nepísanú zmluvu, že si ich na seba nikdy nedáme. Pokiaľ ste fishnets s malou dušičkou doteraz ukrývali v skrini, nastal čas ich ukázať v plnej paráde a vyjsť do ulíc s vedomím, že nepôsobíte vulgárne. Stačí ich vkusne zakomponovať do vášho outfitu. Pre menej odvážne sú na trhu dostupné aj v „podkolienkovej“ verzii. Veľkou výhodou tohto kúsku je jeho priateľná cena a možnosť vytvárania inovatívnych kombinácií.
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
0,00 €
 

Ako doplnok

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Prvá možnosť nosenia sieťkovaných pančúch je nechať ich kolaborovať so zvyškom outfitu. V tomto prípade budú zohrávať popri džínsoch alebo sukni úlohu doplnku. Ak ste si zamilovali roztrhané džíny, zvoľte pod ne „podkladovú bázu“ v podobe sieťkovaných pančúch. Možno si pamätáte časy, kedy nám mamy vytiahli pančuchy až skoro nad pupok, aby tak chránili naše zdravie. To, čo sa nám zdalo vtedy smiešne, je dnes novým trendom. Sieťkované pančuchy síce neplnia ohrevnú funkciu, ale tú fashion určite áno. Inšpirujte sa kombináciou croptopu a džínov, ktorých pás predĺžite vytiahnutím sieťkovaných pančúch ponad džínové zapínanie.
 

Punková vibrácia

 
(zdroj: pinterest.com)
 
Jemná kožušina, košeľa, minisukňa doplnená sieťkovanými pančuchami je vizuálna hra ladnosti a rebélie, ktorá sa v posledných mesiacoch objavuje vo vysokej frekvencii na blogerských profiloch. V tomto prípade už „pančucháče“ nezohrávajú iba rolu doplnku, ale sú nosným prvkom celého outfitu. Pri rozhodnutí o úplnom výstupe z vašej komfortnej zóny zameňte tenisky či lodičky za kanady.

Netradičnosť s novým menom


Pri trende sieťkovaných pančúch sa asi zhodneme na tom, že lepšie je raz vidieť, ako o nich tisíckrát čítať. Predsudky o vulgárnosti môžu rýchlo nabrať reálne kontúry vtedy, ak to s nimi „prešvihnete.“ Preto sme si pre vás na záver pripravili pár streetwear inšpirácií, ktoré zaženú obavy z toho, že ich nebudete vedieť nosiť.
 

 

 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy