Vďaka týmto 8 trikom budete na fotkách vyzerať dokonalo!

Vytvoriť obrazový materiál, ktorý stojí za oslavné komentáre na sociálnych sieťach, je niekedy naozaj fuška. Poznáme to my (pózovacie objekty) a o to viac to poznajú naši dvorní fotografi. Výsledný efekt síce presiahne hodnotu tisíc srdiečok za hodinu, no zväčša mu predchádza vystriedanie všetkých uhlov dolných a horných končatín i všetkých typov úsmevov za symfónie začínajúcej nervozity. Ako teda dosiahnuť zlatý instagramový efekt? Vybrali sme pre vás osem trikov, ktoré vám pomôžu pri tvorbe jedinečného foto obsahu.
 

#prekrížené nohy

 

Mama všetkých póz. Tá, ktorú poznáte z retro fotiek vašej babičky. Ak máte pocit, že potrebujete opticky zoštíhliť nohy, neukladajte ich pri pózovaní vedľa seba. Vyskúšajte jednoduché a efektné prekríženie. Táto multifunkčná póza zaiste poteší aj nízke dámy, pretože vizuálne predlžuje siluetu.
 

#neustále v pohybe

 

Pyšná chôdza alebo pokus o chodiaci unikát? Chôdza patrí k obľúbeným blogerským essentials pri fotení. Predsudky o neprirodzenosti odstránite tak, že sa nebudete sústrediť na naučenú mechanickosť krokov. Klasickú chodníkovú chôdzu je náročnejšie zachytiť, preto môžete fotografovi pomôcť jednoduchým nacvičením kolísavého pohybu. Nezabúdajte na očný kontakt, žmurkanie sa určite bude snažiť spestriť vaše fotografické chvíľky.
 

#klasicky hanblivá, smeje sa očami

 

Ďalšia z top trojky je zaiste všetkým známa. Jednou rukou chytíte druhú, a tak pred sebou vytvoríte pomyselnú bariéru. Dlaň môžete umiestniť na zápästie, môžete sa jemne chytiť za lakeť alebo za rameno. Všetko závisí od vašej aktuálnej nálady. Vyskúšajte k tomu pridať malý optický trik. Rameno ruky, ktorú chytáte, postrčte trochu nahor. Predĺžite tak vaše končatiny.

#opaľovací sprej namiesto kontúrovania

 

Trendom sa dnes nazýva všeličo, napríklad aj také kontúrovanie brucha s cieľom dosiahnuť tehličkový efekt. My pre vás máme menej bizarný tip na dobrú fotografiu v sede. Vyskúšajte čaro spreju na opaľovanie. Použite ho na svoje ruky a nohy. Na snímke vytvorí jemnú kontúru bez použitia akéhokoľvek mejkapu. Aj napriek tomu, že fotenie v sede so sebou prináša starosti s bruchom po dobrom obede, tento spôsob šikovne odvádza pozornosť a vytvára slušnú galériu „sedavých“ fotiek.

#matematická kombinatorika

 

Vojenské pózovanie so strnulými rukami je mimo hry, skúste sa pohrať s uhlami. Nielen v stoji, ale aj v sede. Pokrčte ruky, jemne natočte hlavu na stranu, skrátka kreujte uhly všade, kde je to možné.
 

#busy ruky

 

Prirodzenosť nadovšetko, no niekedy poriadne náročná. Tento trik je o takzvaných zaneprázdnených rukách. Výsledný efekt docielite napríklad úpravou vlasov. Ak máte na sebe look, ktorý zahŕňa vrecká, šup do nich! Vieme ich využiť funkčne po svojom. Putká na džínsoch majú takisto zelenú.


#neviditeľné podpätky

 

Hollywoodsky závan nadnesenosti bez účasti drahých topánok? Pri pózovaní sa postavte na špičky. Vaše nohy budú na snímkach vyzerať dlhšie a vaša postava štíhlejšie.
 

#streetstyle zo schodov

 

Nestrojené posedenie na akýchkoľvek schodoch v meste za účasti ležérnych rúk. Obľúbený spot každého milovníka streetového puncu. Náš tip: Vaše nohy nechajte na rozdielnych stupienkoch pre zachovanie dlhšej siluety.
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy