Chcete vyzerať vyššia aj bez podpätkov? Vieme, ako na to!

Patríte k výškovej kategórii, ktorá na väčšinu ľudí pozerá zdola? Sme si vedomé, že dobrého veľa nenarastie, ale ako sa máme vyrovnať s módnymi bojmi bez toho, aby sme svoj pohľad na svet museli podoprieť zakaždým o desaťcentimetrový podpätok? Verte, že existuje množstvo osvedčených receptov vhodných na „vylepšenie“ vašej výšky prostredníctvom outfitu.  Prinášame vám osem najúčinnejších. 
 
 

# zvonová tradícia nehrdzavie

 

Nohavice výraznejšie rozšírené v dolnej časti vytvoria optickú ilúziu, pri ktorej budú vaše nohy vyzerať dlhšie – najmä, ak sa lem nohavíc bude dotýkať topánok. Dbajte na to, aby bol strih v hornej časti lahodiaci vašim končatinám – to znamená, že nohavice by mali obopínať vaše stehná. Dĺžku topu vyberajte tak, aby ste ju potom mohli „zastrčiť za pás.“

# nevyraďujte maxi sukne

 

Zaužívaný zákaz nosenia dlhých sukní pre nízke dievčatá môžete smelo porušiť. Roky to tak robia aj celebrity Rachel Zoe či Mary-Kate Olsen. Pri dlhej sukni voľte variant, ktorý neobsahuje veľa vrstiev ani výrazné záhyby. Tričko zahnite opäť za pás a vizuálnu geometriu môžete doplniť bundou strihanou do pásu. Rovnako ako v predošlom prípade sa uistite, či sa lem sukne dotýka vašich topánok.

 

# hair bun na vrchole

 

Pomôcť si môžete aj vlasovým stylingom. Netreba vám k tomu žiadne špeciálne kadernícke zručnosti. Vertikálna čiara tela sa predĺži usporiadaním vlasov do drdola.
 

# vytvárajte jednofarebné kombinácie

 

Jednoliata farba od hlavy až po päty. Ďalší zo spôsobov podávajúcich pomocnú ruku. Hra s kolorovaním je vhodnou stratégiou k predĺženiu vašej postavy. Starou a osvedčenou metódou je čierna, ale nemusíte sa báť použiť aj žiarivé odtiene farieb. Pomocným trikom v tejto kategórii bude aj strih vašich jednotlivých kúskov. V prípade formálneho kompletu vyberajte taký, ktorý vám ušijú na mieru vášmu typu postavy.

 

# lichotivé Véčko

 

Topy s véčkovým výstrihom pomáhajú k dlhšiemu a štíhlejšiemu vizuálu vašej siluety. Myslite na to pri nákupoch nových zvrškov.

 

# high-waisted – áno!

 

Na prvý pohľad sa môže takáto spodná časť oblečenia javiť ako zlý nápad, no ak ju nosíte správne, výsledný efekt bude stáť za pohľad. Či už zvolíte sukňu, šortky, alebo nohavice, poistite ich blúzkou, ktorá vám sedí najlepšie. Môžete takisto využiť aj čaro cropped topu.

 

# staré známe vertikálne pruhy

 

Osvedčená medicína bez dátumu expirácie. Nie nadarmo patrí tento spôsob úpravy výšky prostredníctvom voľby vzorov na oblečení k najstarším a k najdôveryhodnejším. Pridanou hodnotou je fakt, že pruhy sú túto sezónu zase v kurze a nájdete ich naozaj všade. 

 

# „skinny“ opasky

 

Hrubé opasky opticky predeľujú siluetu na polovicu, preto nie sú šťastnou voľbou pre ženy, ktoré bojujú s malou výškou. Odporúčame skinny verzie.


Vyskúšali ste už nieejaký z našich tipov pri každodennom obliekaní? Dajte nám vedieť o vlastných vylepšovákoch v komentári na našej FB stránke. :)

(Zdroj foto: Pinterest.com)

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy