Hitom tohtoročnej zimy je umelá kožušina. Ako ju nosiť?

Aj keď to vonku vyzerá miestami na aprílové bláznenie, niektorí ešte stále v kútiku duše očakávajú príchod skutočnej zimy. Mnohé z vás možno ešte nestihli oprášiť to najteplejšie, čo váš sezónny šatník ukrýva. Ak si vás nepodmanili prešívané bundy a očko vám padne na výstavné figuríny obchodných domov s vždy vkusne „nahodenou“ kožušinou, nechajte sa zlákať dôvodmi na jej kúpu. Prirodzená túžba vyzerať stylish aj napriek tomu, že na sebe máme hŕbu vrstiev je neuhasiteľná. Všetkých milovníkov zvierat ubezpečujeme, že najbližšie riadky sú stopercentne kóšer s humanizmom.


Etika na prvom mieste

 
 
Po tom, čo tvorivý riaditeľ giganta spomedzi módnych domov podpísal dohodu o používaní nepravej kožušiny v kolekciách Gucci  2018, rozmohli sa v módnom svete veľké šumy. Trend pravej kožušiny pomaly ale isto nahrádza jej umelý variant. Nejeden módny nadšenec so srdcom aktivistu zajasal. Spoločenskú zodpovednosť nesieme aj za to, čo každodenne prezentujeme na našich osobnostiach. Tešíme sa z toho, že impulzy prišli od velikánov, ktorí ovplyvňujú zmýšľanie tisícok ľudí na svete. Umelá kožušina nie je o nič fádnejšia. Jej pridanou hodnotou je okrem iného aj cenová dostupnosť.

Komfort vs. štýl

 
 
Umelá kožušina ručí za teplo a štýlový výsledok zároveň. Dá sa to vôbec aplikovať v praxi? Jasnačka! Nielenže vás udrží v teple, stane sa aj jednou z najzapamätateľnejších častí vašich šatníkov. Môžete siahnuť po predĺženej kabátovej verzii alebo po klasike do pásu. Umelá kožušina je taktiež skvelým partnerom do vrstvenia – či už ide o kooperáciu s koženou bundou alebo s kratším kabátom.

Tipy na styling


# slušná móda
 

 
Príležitostné udalosti si žiadajú zjemniť akcent a hodiť sa do jemnejšej kože. Aj formálnosť má v kožušinovom svete svoje bezpodmienečné miesto. Pokiaľ dnes potrebujete byť za dámu, siahnite po neutrálnych a tmavých odtieňoch kožušiny. Taká čierna predsa nikdy nevychádza z módy, neutralizuje rebelské chúťky a pôsobí sofistikovane. Celý dojem pomôže umocniť doplnok v podobe štóly z rovnakého materiálu.

 
# uploadnutá verzia
 

Tradičnú kožušinu a strihy, na ktoré sme zvyknuté dokonalo zastúpi kabát s nádychom klasiky. Ten môže byť statement doplnkom all black outfitu. Rovnako sa hodí aj k tomboy záležitostiam. Z nohavíc vyhrávajú skinny džínsy a kožené nohavice.

# vyfarbi svoj svet
 
 
Vyznávači jednorožcov a farební maniaci jasajú pri farebných kombináciách, ktoré umelá kožušina ponúka. Váš pastelový look môže dostať druhý dych vďaka kožušine, ktorá v sebe spája viacero farebných pruhov. Takisto sa ukazuje ako skvelá príležitosť na nadviazanie priateľských vzťahov s magickou farbou roka. Obyčajný typ kožušiny oživí výrazný pás odlišnej farby alebo materiálu.

 
#kožušinové essentials
 

A čo outfitové súčasti, ktoré si môžeme dovoliť ku kožušinovému trendu nosiť? Nohy zabaľte do „ponožkových čižiem“ na podpätku alebo pokojne do teniskovej klasiky v štýle Stan Smith. Vášmu finálnemu looku dodá šmrnc klobúk. V prípade, že sa rozhodnete pre mladistvejšiu verziu, siahnite po šiltovke alebo po beanies.

Čo by ste si pri nosení kožušiny určite mali vziať k srdcu

 
  • z kožušiny sa môže stať veľmi rýchlo istý druh „objemovky“, preto pristupujte k výberu vrstiev strategicky – výsledný efekt môže dopadnúť aj takto
  • masívne kožušiny skvelo kontrastujú s mini kabelkami
  • táto záležitosť je síce masterpiece, no nezabúdajte na prítomnosť minimalizmu – kombinujte k nej casual kúsky ako sú košele, mikiny, saká alebo tenké pulóvre
  • opticky postavu najmenej rozširujú tie, ktoré končia pod bedrami a majú límec/okraj
  • trend prehodenej kožušiny nevznikol iba z krátkej chvíle, vyzerá štýlovo a pridá celkovému finišu na inakosti
  • v štýle menej je niekedy viac vyhráva jednoduché tričko s trefným nápisom 
Styled by Natinstablog:
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy