Klasická a nadčasová zároveň: Poznáme farbu roka 2020

Býva už akýmsi rituálom, že milovníkov módnej kombinatoriky v decembri okrem iného sprevádza vyčkávanie na diktát nasledujúcej sezóny. Do tejto kolónky spadá aj vyhlásenie farebného víťaza pre nastávajúci rok. Inštitút Pantone si aj tentokrát dal na výbere záležať. Po sýtej koralovej prichádza na rad nositeľ pokoja a istoty.

Možno si ešte pamätáte monológ Mirandy Priestly z filmu Diabol nosí Pradu, v ktorom poukazovala na to, ako farba dominuje globálnemu priemyslu. Či už sa jedná o high fashion, o cenovo dostupnú módu, alebo o rôzne grafické riešenia pre korporácie, kolorovanie má svoje hlavné slovo. Občas sme všetky ako asistentka Andy a strácame sa v odlišnostiach farebných odtieňov. Pantone má v tom ale jasno. Modrá je dobrá a tá tajomná dvakrát toľko.
 

Základ, na ktorom sa dá stavať


Oficiálny názov farebného víťaza roka 2020 je Classic Blue. Predstavuje to, čo by mnoho ľudí označilo za dobre známu kráľovskú modrú a podáva si ruku s pulzujúcou koralovou. Sľubuje pokoj a spoľahlivosť. Konštantnú indigovú si môžete predstaviť ako misku plnú zrejúcich čučoriedok či oblohu za súmraku. Inštitút Pantone to znovu nenechal na náhodu. Jeho viceprezidentka Laurie Pressman pre portál Time zdôraznila dôležitosť výberu, ktorý má do sveta vrátiť dôveru a vytvárať spojenie. Neagresívny výherca je ľahko stráviteľný pre všetky vekové kategórie.

Kontrast k uponáhľanému svetu

 

Keď vlani vyhlásili farebného víťaza pre rok 2019, na internete sa strhla vlna kritiky. Ochrancovia planéty adresovali inštitútu výčitky smerujúce na výber koralovej farby, ktorá závratne mizne zo zemského povrchu. Po koralovom prekvapení sa dostávame k túžbe nájsť pevný základ. Tradičná modrá je oblohou, pod ktorou nájdu úkryt všetci.

V kooperácii s udržateľnosťou

 

Classic Blue je obzvlášť vhodná v časoch, kedy sa snažíme rodovú rovnosť aplikovať aj do praxe. Odtieň nepridŕža žiadnemu pohlaviu, snaží sa udržiavať líniu neutrálnosti. Nereflektuje žiadne zo štyroch ročných období, nemoralizuje, nepoúča, neprislúcha žiadnemu statusu. Je určený pre všetkých ľudí vo všetkých sférach spoločenského života.
 

AKO JU NOSIŤ?

 
Statement kúsok
 

Indigový kabát so zapamätateľnou textúrou bude vhodným farebným štartérom do vášho šatníka. Jeho nadčasovosti sa poďakujete aj po rokoch.


Monochrome
 

Ak z Classic Blude chcete vyťažiť všetko, stavte na monochrome look, ktorý možno rozbiť bielou košeľou. Vrstvenie má dvere otvorené.


Royal mód 
 

Kráľovský vkus sa neprejavuje len vo výbere trendy obuvi, ale aj pri miešaní farieb. Kráľovná Alžbeta si na psychológii farieb dáva záležať, jej mladšie nasledovníčky s ňou však držia tempo. 


Printová hra
 

Nezabúdame ani na kreatívne duše, ktoré chcú svoj look posúvať stále do nových dimenzií. Printová kombinatorika je na dosah ruky. 


 
Zdroje:
www.pantone.com
time.com
 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy