Jesenná depresia nemá šancu! 3 farbičky, ktoré túto sezónu v šatníku musíš mať

Jeseň sa pomaly preklápa do zimy a v tomto nepríjemnom sychravom a chladno období nosí väčšina z nás len hnedé bundy či čierne kabáty. Pozrela som sa preto na to, aké farby frčia v móde túto sezónu a prinášam vám inšpiráciu, ako sa obliecť pohodlne a teplo, no zároveň originálne, štýlovo, farebne a nie nudne. Pretože farbičky dokážu spraviť divy nielen s našim outfitom, ale aj s našou psychikou, myslením a celkovou náladou. A to počas jesennej depky potrebujeme ako soľ, no nie?

Ako milovníčka farieb som neskutočne šťastná, že tento rok nie sú módne trendy len čiernobiele. Obchody doslova hýria krásnymi sýtymi farbami a naozaj je z čoho vyberať. Stačí vám zaobstarať si čo i len jeden jesenný alebo zimný kúsok do šatníka a razom zatočíte s jesennou letargiou a melanchóliou.

Červená na maximum

 

Ak by si si do svojho šatníka mala dopriať kúsok len v jednej farbe, jednoznačne by som ti  odporučila siahnuť po červenej. Vo všetkých svojich energických krvavých odtieňoch, práve táto farba je kráľovnou sezóny. Zosobňuje veľkoleposť, eleganciu, zmyselnosť a je jednoducho neprehliadnuteľná.

Podrobnosti o jej filozofii si môžeš prečítať všelikde na internete, ja ti však prezradím jej najväčšie plus – hodí sa každej z nás. Či je žena blondínka či hnedovláska, či má zelené alebo modré oči, dlhé alebo krátke vlasy, štíhlu postavu alebo krivky ako Beyoncé, červená pasuje ako... No veď viete ako čo.

Ak sa s farbami veľmi nekamarátiš, úplne postačí len jeden výrazný červený kúsok – ja milujem svoju červenú koženú bundu a v zime zas predĺžený červený kabát. Ak patríš medzi odvážnejšie milovníčky módy, obleč sa do červenej od hlavy po päty. No a čo? Móda je predsa len jedna veľká hra.


Žltá ako slniečko na hnoji

 

Kašli na to, že si v žltej pripadáš ako slniečko na hnoji. Taktiež kašli na to, ak si myslíš, že sa ti žltá nehodí. Čaro toho odtieňa tkvie najmä v tom, ako nám dokáže do obyčajných pochmúrnych sivých dní vniesť žiaru a ako sa nám pri pohľade naň instantne zlepší nálada.

Obliecť si môžeš akýkoľvek odtieň žltej, no na módnych mólach a v obchodoch môžeš vidieť najmä tlmený odtieň kari. Obzvlášť dobre sa vyníma na vlnených šáloch alebo kašmíre. A kamaráti sa najlepšie s tmavohnedými doplnkami.

Ja som však poriadna cirkusantka, a tak svojej žltej bunde veľmi rada doprajem kamošov v podobe zeleného svetra alebo oranžových nohavíc. Život je predsa krátky na to, aby sme nosili stále len čiernu.

Ružová Bárbie

 

Niektoré módne trendy prichádzajú a s koncom sezóny aj odchádzajú. Ak sa však u ľudí tešia väčšej obľube, zostanú v kurze aj dlhšie obdobie. Presne to je prípad púdrových odtieňov, ktoré v móde registrujem už dva alebo tri roky po sebe. Púdrová ružová vyčarí z každej z nás elegantnú a šik dámu a navyše aj omladzuje a osviežuje.

Takýto odtieň ružovej sa veľmi dobre kombinuje s iným púdrovým odtieňom alebo s bielou. Určite nie však s čiernou alebo tmavomodrou, ktoré sú na tento Barbie nežný odtieň až príliš tvrdé. Pamätaj na to, že farebné kúsky do svojho jesenného a zimného šatníka nemusíš hľadať len v kamenných obchodoch. Ja som si našla napríklad túto perfektnú vintage bundu minulý rok v second hande za 1 euro!

Viac farieb a inšpirácie:


Zdielaním môžete poďakovať autorovi

The Stylemon

Móda je jedna obrovská hra. Nástroj, ktorým o sebe môžeme dať vedieť veľa bez toho, aby sme čosi povedali nahlas. Je to zázračný druh umenia, ktorý nám dokáže zlepšiť náladu, vyzerať chudšie, vyššie, krajšie... Neberiem ju preto len ako čiernobielu každodennú povinnosť.

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy