Spýtali sme sa: Aké kúsky si zaobstarali blogerky do jarného šatníka?

Aj keď nie celkom jednoznačne, ale jar už dáva najavo, že prichádza. O dôvod viac skúsiť si trošku spestriť a osviežiť váš šatník. Už sme si spolu prešli horúce jarné vzory, dĺžky, materiály a doplnky pre rok 2018, tentoraz však nahliadneme priamo do zoznamu prianí Lovely blogeriek, aby sme zistili, aké konkrétne kúsky by nám na jar určite nemali uniknúť. 


DonnaIveh - Ivet Kopernická


1. Začala si už kupovať jarné kúsky, alebo sa ešte len chystáš?


Nuž musím sa priznať, že som začala už pokukovať po niektorých kúskoch, ktoré sú síce jarné, ale aj mi perfektne sedia do šatníka. Trošku jarných farieb do šatníka nikdy nezaškodí.


2. Baví ťa jarné obliekanie?

Pre mňa je to jasné znamenie, že zima skončila, takže práve keď sa oteplí, dostanem ako keby druhý dych v obliekaní. Prestávam vyberať čierne veci ale už idem aj do jasnejších farieb a kombinácií a je to pre mňa taký refresh po zime. Slnko je veľký dar, ktorý pozitívne pôsobí nielen na nás ale aj na náš šatník.

3.Rada investuješ do trendov? Je nejaký trend, ktorý by si chcela túto jar vyskúšať alebo vyhľadávaš skôr nadčasové kúsky?

Dnes trendy vznikajú a zanikajú za noc, takže nimi je naozaj ťažko sa riadiť. Jedno je ale isté, že sú určité prvky v móde, ktoré sa buď vracajú alebo sú jasné ako facka, že ich tu budeme mať aj na jar len v inom prevedení (napr. kvetované potlače, sukne rôznych dĺžok, vzdušnejšie materiály, odvážnejšie farby). Mne sa veľmi páči pastelový trend a tzv „allblack“ outfity, kedy sme oblečené v  jednej farbe. To je pre mňa asi to najviac #top čo chcem vyskúšať.
 

4. Ktoré kúsky si našli miesto v tvojom jarnom šatníku? Čo inšpirovalo ich kúpu? 

Momentálne už mám na jar pripravené pastelovo fialové sako a nohavice s vysokým pásom. Je to pre mňa ležérna a zároveň zaujímavá kombinácia, ktoré je v prvom rade nositeľná. Tiež si u mňa na vešiaku našli miesto široké červené nohavice, ktoré sa dajú nosiť aj v elegantnom alebo casual prevedení. Mňa inšpiruje všetko, či už blogerky, streetstyle, časopisy alebo ľudia na ulici. V mojom wishliste sa ešte nachádzajú baleríny do špica s prackou na päte, ktoré sa mi zdajú ako rozumná forma elegantnej obuvy ak nechceme nosiť vysoké opätky.

Wishlist Ivet:

Stylemon - Lenka Madlenová
 

1.  Začala si už kupovať jarné kúsky, alebo sa ešte len chystáš?

Jar je najmä o sviežom farebnom oblečení a rôznych potlačiach a kvetoch a to ja nosím stále, takže s príchodom novej sezóny nebežím hneď do obchodov kupovať kvetinové šaty či žlté sako. Také kúsky už mám. A zo sekáča!

...dajte na svoj inštinkt a namiesto podrobného študovania módnych magazínov si doprajte to, čo sa skutočne úprimne už dlhšiu dobu páči vám osobne a vaše srdce po tom piští.

 

2. Baví ťa jarné obliekanie?

Veľmi! V zime sa všetci veľmi radi obliekame do dvadsiatich deviatich vrstiev oblečenia a prirodzene inklinujeme k tmavým, zemitým a neutrálnym odtieňom, tak ako príroda okolo nás. Na jar sa zobúdza nielen ona, ale aj my a zo šatníka začíname vyťahovať o čosi farebnejšie vecičky. No a každá žena vyzerá krajšie a cíti sa lepšie v ľahkej pastelovej sukni a tope než v dlhom ponurom kabáte a šále, ktorý je dlhší ako ona. Jarné obliekanie ma teda nesmierne baví, keďže si ho po tmavej a mrazivej zime plnej ťažkých kabátov a svetrov nesmierne vážim.


 

3. Rada investuješ do trendov? Je nejaký trend, ktorý by si chcela túto jar vyskúšať alebo vyhľadávaš skôr nadčasové kúsky?

Do trendov určite neinvestujem a neodporúčam to ani vám. Načo si kupovať ultra trendy kúsok za niekoľko stoviek eur, ktorý o rok nebude v kurze a je pravdepodobné, že sa prestane páčiť aj vám? Naproti tomu, dajte na svoj inštinkt a namiesto podrobného študovania módnych magazínov si doprajte to, čo sa skutočne úprimne už dlhšiu dobu páči vám osobne a vaše srdce po tom piští. Pokojne to môže byť aj retro sako s vypchávkami. No a čo, že sa momentálne nenosí? A možno ho ani nemusíte kupovať, stačí sa poriadne povŕtať v mamininej skrini!

4. Ktoré kúsky si našli miesto v tvojom jarnom šatníku? Čo inšpirovalo ich kúpu?

Jediné, čo som si na jar kúpila za super ceny ešte počas zimných výpredajov sú farebné koženkové bundy. Ruku hore, kto nenosí na jar koženku? Pre mňa je to spolu s džínsami a bavlneným tričkom každodenná jarná uniforma! Koženky som si kúpila v sýtych farbách (tyrkysovej a ružovej) a doplnila som tam pestrú farebnú paletu týchto kúskov v mojom šatníku. Ku kúpe ma neinšpiroval nikto a nič, ja sa už proste poznám a viem, že ten daný kúsok naplno vynosím a v skrini rozhodne nezapadne prachom. Občas sa však veľmi rada inšpirujem farebnými outfitmi rôznych zahraničných influenceriek na Instagrame.

Lenkin wishlist:

Romilikes - Romi Fríbertová


1.  Začala si už kupovať jarné kúsky, alebo sa ešte len chystáš?

Nie som vyslovene typ, ktorý by potreboval každú sezónu kupovať nové kúsky. Ale priznám sa, že jedna mega žltá a kvetovaná kabelka si ku mne cestu našla, ale na tú som pozerala už dlhšie.

2. Baví ťa jarné obliekanie? 

Jarné obliekanie ma baví asi zo všetkých období najviac, pretože sa netreba vrstviť ako cibuľa, ale zároveň si môžem pokojne vziať koženku či bomberu a nebáť sa,že sa roztopím.





3. Rada investuješ do trendov? Je nejaký trend, ktorý by si chcela túto jar vyskúšať alebo vyhľadávaš skôr nadčasové kúsky?

Celkovo platí, že do trendov investujem minimálne, túto sezónu však rozmýšľam nad fialovými šatami, ale aj tu by som asi hľadala skôr nadčasový kúsok, tak uvidím, či niečo také nájdem.

4. Ktoré kúsky si našli miesto v tvojom jarnom šatníku? Čo inšpirovalo ich kúpu? 

Čo sa týka kúskov, ktoré som si kúpila a plánujem nosiť na jar, je to najmä spomínaná žltá kabelka a potom ešte kúsok, ktorý pripomína župan, ale je to regulárny voľnočasový kúsok a rozhodne sa nehodí do stylingu so zimným kabátom. Ako inšpiráciu mám svoje obľúbené slovenské aj zahraničné blogerky a instagram.

Wishlist Romi:

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Mery

Volám sa Mery. Čítam, píšem, pozerám, objavujem a milujem. Najviac radosti mi dodáva dobré (vegánske) jedlo, lokálny dizajn a piatkové posedy pri víne s mojimi najmilšími. Oh a mám rada módu!

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy