Bathleisure – uterákový trend, ktorý mieri z internetu do ulíc

Pri snahách objasniť vám tento relatívne nový jazykolam som nenašla veľa hovoriacich zdrojov. Bathleisure, bath-leisure = uterákový trend, ktorý zaplnil Instagram. Sociálna sieť si za poslednú dobu zhromažďuje feedy, kde ženy popíjajú kávu alebo sa len tak slnia s uterákom na hlave. Niektoré fotografie sú z priestorov kúpeľne, iné zase z dovolenkových radovánok. Na prvý pohľad súkromná záležitosť sa však stáva vďaka módnym influencerom novým módnym trendom.
 

Do módneho slovníka si zapisujte pojem towelwrap

Nie sme si celkom istí, kto bol štartérom tejto módnej záležitosti, ale podozrievame dvoch adeptov. V novembri minulého roka sa na odovzdávaní hudobných cien EMA objavila speváčka Rita Ora v „kúpeľnom rúchu.“ V rovnakom časovom rozpätí zdobila obálku časopisu Vogue barbadoská kráska Rihanna. Jej uterákova dominancia bola neprehliadnuteľná. A vlna selfies s dokonalým mejkapom, s výraznou bižutériou a statement turbanmi zďaleka nekončí.
 

Ani naše ženy nie sú výnimkou! Ak sledujete slovenské instagramerky, nemohla vám újsť mladá módna dizajnérka a 100%-ná diva telom aj dušou - Vanda Janda. Vanda na začiatku augusta predstavila svoju bohémsku kolekciu domáceho odevu, ktorý skombinovala s ikonickými perlami. Styling aj vizáž sú naozaj skvelé a vôbec by sme sa nečudovali Rite Ore, keby sa mladou influencerkou inšpirovala. ;) 
 

#1


Za  fotkami so žiarivou pleťou a podareným líčením stojí fakt, že ste za dámičku voľného času – s uterákom na hlave. Prirátame jedny slnečné okuliare, pár prsteňov, perlový set a kúpeľňová záležitosť dostáva kontúry módneho trendu. Pokojne kombinujte s vašimi obľúbenými čiernymi šatami.

#2


Keďže neustále meniaci sa smer vývinu módnych noviniek je pre nás podmienkou, aj náš uterákový vzhľad môže mať viacero podôb. Stavte na farebnosť statement článku. Popritom sa pohrajte s účesom a vlasy zopnite pevnejšie. Nevyhnutnosťou sú samozrejme doplnky v zlatých a strieborných odleskoch. Využite aj čokre, na ktoré sa poslednú dobu pozabudlo.

#3


Tlmené farby turbanu dovolia uletený experiment s doplnkami. Robustnejšie náušnice, náhrdelníky a náramky, ktoré nepodliehajú jednému tónu, prstene s kvetinovými aplikáciami a neprehliadnuteľne slnečné okuliare. Už teraz sa nemôžeme dočkať na pravé slnečné lúče a štart festivalovej sezóny.


 
(Zdroj foto: Manrepeller.com, Instagram.com)
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy