7 slovenských a českých instagramových účtov, ktoré ťa nasmerujú na lepší život!

Viete, že Instagram má v priemere 100 mil aktívnych užívateľov? To je priam neuveriteľne veľké číslo. Viete si predstaviť, koľko užitočných profilov sa tam môže skrývať? Myslím si, že slovenská aj česká instagramová komunita má čo ukázať. Nie je vždy všetko iba o esteticky zladených profiloch, ale aj o užitočnosti.

Hľadala som, scrollovala som a našla som pre vás zaujímavé instagramové účty, ktoré sa oplatí sledovať. Určite aj sledovanie americkej blogerky Aimee zo Song of Style môže byť fajn, ale tentokrát som sa  zamerala na profily, ktoré sú o šetrnom životnom štýle alebo iným spôsobom prinášajú informácie, ktoré vás môžu obohatiť. V poslednej dobe sa veľmi často hovorí o udržateľnosti, tak prečo to nesledovať priamo v praxi.
 

Slovenka žijúca v New Yorku Laura Baross

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Laura Baross | #livewcare (@laubaross),

 
Laura pochádza z Komárna a v Bratislave študovala na vysokej škole. Ja som sa s ňou osobne stretla v rámci rubriky #ŽenyZnetu. Okrem charizmy, má aj uvedomelé myslenie a páči sa mi, že život bez odpadu vniesla aj do svojej profesie interiérového dizajnéra. Jej instagram je čistý a prirodzený ako je ona sama. Okrem svojho profilu má aj projekt @designwcare, ktorý je zameraný na interiérový dizajn v ekologickom duchu. Ak vás zaujíma ako sa žije v NYC, chcete vedieť čím nahradiť tekutý kondicionér tak, aby ste nevytvárali odpad alebo hľadáte inšpiráciu na udržateľné bytové doplnky, určite kliknite na jej profil a sledujte ju!
 

Blogerka Karolina a jej udržateľný blog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina (@inkpotstories),

 
Karolinu sledujem už dlho. Na nejakú chvíľu mi zmizla (to viete, ten insta algoritmus) a potom som ju znova našla. Jej blog je zameraný na „pomalý život“ a tiež jej myšlienky nájdete na stránke Žena.cz. Vedeli ste, že za rok 2014 bolo vyrobené približne 100mld kusov oblečenia? Karolina sa snaží spotrebovať to, čo už vyrobené bolo a nebojí sa nosiť veci zo sekáča. V skratke, potrebujete nakopnúť na novú vlnu v živote? Pozrite si jej instagram INKPOTSTORIES.
 

Prírodná kozmetika, ktorá je naozaj prírodná!

 

Mať maskaru z uhlia, ricinového oleja a bambuckého masla nemusí byť fantasmagória, ale fakt. Ak hľadáte  kozmetiku z prírodných zložiek, pozrite sa na profil @hiling.zdrava.krasa. Máte tam rôzne tipy a triky ako pracovať s takoutou kozmetikou a tu nájdete naozaj iba prírodné veci. Psst v kuloároch sa tiež šušká, že sa rysujú slovenské prírodné rúže na pery. O tom vám ale viac povie @pjurbeauty.sk.
 
 

Minimálna Petra?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Petra (@rogue_minimal),


Lokálna móda, ktorá sa nebojí ísť do ulíc. To nájdete na profile Petry z blogu @rogue_minimal. Miluje veci z druhej ruky, ktoré dostali novú šancu a tiež značky, ktoré hrdo nesú názov „made in slovakia“. Myslím, že ona je pekným príkladom ako ukázať, že aj naše značky a slovenskí dizajnéri stoja za zmienku a kúpu.  Dajú sa nosiť a kombinovať na veľa spôsobov, čo ich kúsky predurčuje na veci kvalitné a udržateľné. Ak potrebujete inšpiráciu na  slovenské značky a chcete vidieť ako sa dajú nosiť, dajte Peti FOLLOW.
 

Ona vie čo robiť so zbytkovým odpadom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa dutka (@dutka_lab),


Hovorí vám niečo Dutka? Počuli ste o vreckách na zeleninu vyrobené z nepotrebných plachiet alebo iného textilného odpadu? Zuzana Dutková, okrem toho, že je veľká sympoška, charizmatická žena, šije práve takéto vrecká zo zvyškových materiálov. Tie následne môžete použiť namiesto igelitových sáčkov v obchode, alebo na čokoľvek, čo si zmyslíte. Plus priniesla do Bratislavy spolu s Betkou z Bagbet.sk aj SWAP-y oblečenia. Funguje to na princípe, že prinesiete svoje nepotrebné oblečenie a vy si na opátku môžete zobrať čokoľvek, čo sa vám páči. Chceli by ste sa takého niečoho zúčastniť? Tak ju nezabudnite sledovať na @dutka_lab, keďže tam sú vždy najčerstvejšie informácie.
 

Jedna nenakupuje a druhá tiež

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ekoistky (@ekoistky),


Dve baby, jeden insta profil. Jedna rada fotí, druhá sa rada oblieka. Tak vzniklo duo @ekoistky, kde sa Katka snaží žiť bez „rýchlej módy“ a Maťka bez nakupovania. Na ich profile nájdete príspevky od prírodnej kozmetiky, života bez odpadu, až po užitočnú literatúru. Chceli by ste vedieť kam v Bratislave ísť nakúpiť bezodpadu? Oni vedia a radi vám povedia. :)
 
Keď som začala písať tento článok, celkom som mala obavy, koľko profilov nájdem. Poviem vám, našla som ich toľko, že by bolo treba spraviť asi aj druhú časť. Ak by ste chceli viac inšpirácie na takúto nôtu, napíšte nám to. Alebo pozdieľajte článok, my už budeme vedieť, že čo sa zdieľa sa aj číta a čo sa číta je dobré!
 
S pozdravom
 
vaša DonnaIveh
 
 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

DonnaIveh

Blogerka a stylistka v jednom, ktorá sa hrá s módou so srdcom a podľa jej vlastných trendov. Farby, textúry, materiály a strihy sú na móde najkrajšie tak prečo s nimi nepracovať!

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy