Z vôd Instagramu: Second hand účty, ktoré sú lepšie ako kamenné obchody

Ach, tie naše milované miesta, kde nájsť kúsok za dve eurá je výhrou z lotérie. Second handy, sekáče či druhá šanca na život oblečenia už nepredstavujú len akési pojmy ležiace v kúte. Je to životný štýl, dokonca vysoko návykový. Odmenou za nákup je skvostný pocit na duši a pohľadný výsledok outfitu za pár drobných. Zaiste máte svojho kamenného favorita, do ktorého sa vraciate s pravidelnosťou. Čo však taký instagramový svet? Dnes sa pozrieme na účty prinášajúce možnosť loviť za pár drobných priamo z pohodlia domova.

Na Slovensku by sa ešte našlo zopár vecí, ktoré by sme mohli rozvíjať intenzívnejšie podľa zahraničného vzoru. Jednou z nich je aj second hand bazárová kultúra. Prvý inšpiratívny koncept môžeme nájsť hneď u našich českých susedov. Počuli ste už o Vinted? Ide o najpopulárnejšiu bazárovú platformu v Čechách, pri ktorej prehliadaní však strávite omnoho viac času ako pri scrollovaní “instasekáčov”. Tie u nás zatiaľ nemajú pevnú základňu, no my si úpenlivo želáme, aby sa nasledujúce koncepty pretavili aj do slovenských podôb.

#1981secondhand

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa www.1981.cz (@1981secondhand),


Stretli ste sa už s týmto instagramovým účtom? Ide o českú čerešničku na torte. Svoje 1981 úlovky si môžete prezerať aj v ich e-shope a využiť možnosť odosielania na Slovensko. Produkty nie sú nahadzované vo veľkom množstve, no precízna selekcia prináša sladké ovocie. Pridávajte na zoznam svojej scrollovacej instagramovej rutiny. Oplatí sa tu nakupovať hlavne vintage svetre a košele. 

#Satisfakce 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa s a t i s f a k c e (@satisfakce),


Nováčikom v tomto svete je účet @satisfakce. Česká resale platforma je na dobrej ceste k tomu, aby ľuďom denne prinášala výber tých najpovolanejších kúskov so zaujímavým príbehom. Cítime v tom jedinečný streetový nádych pre naše šatníky. Veď posúďte sami. Aký názov, taká realita. Mikín a kabátov sa nebudete vedieť nasýtiť. 

#Wednesdaystore

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa W-E-D-N-E-S-D-A-Y (@wednesdaystorecom),


Dievčenský vintage obchod so zahraničnou doménou rozosiela svoje kúsky do celého sveta. Ich filozofia spočíva vo vyzdvihnutí krásy, unikátnosti a sebavedomia ženy. Táto komunita so širokým zázemím určite  nenechá váš nákupný košík prázdny. Ak milujete nadčasové košeľové kúsky, neváhajte s touto  návštevou. 

#Theceiling.shop

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Ceiling (@theceiling.shop),


Pre zberačov dizajnérskych módnych rukopisov z druhej ruky tu máme lukratívne instagramové miestečko, v ktorom nájdete poriadne chuťovky. Dostať sa k vám tak môže stará Céline v pôvodnom značkovom znení, Acne Studios či práca z dielne Jila Sandera. Odporúčame upriamiť pozornosť na trenčkoty. 
 

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy