Módne lekcie pre pokročilé: Naučte sa vrstviť ako profesionálky

Ako vhupsnúť do zimnej sezóny v teple, s gráciou a nepodobať sa na chodiaceho snehuliaka? Všetci o tom hovoria, no keď príde na lámanie chleba, zvádzame pred zrkadlom existenčné súboje. Existuje vôbec niečo také ako dokonalé desatoro vrstvenia?

Pravda je taká, že nie každý odev je ako Tetris. Niektoré kúsky oblečenia skrátka nie sú predurčené na to, aby do seba zapadli. A to je v poriadku. Dnes sa zahráme na malých Sherlockov a pokúsime sa vám priniesť odevný kompromis. Trochu sme potrápili mozgové závity a podelíme sa s vami o drobné experimenty. Nasledujúce vrstvy by vás mohli zaujímať.

AKO NA TO:

Rolák, prešívaná bunda a sako

 
 
Prvá lekcia je jasná – rolákový základ musí byť! Ten si ukrývate pod sako a to zas schováte pod prešívanú bundu. Nedajte sa zastaviť rečami, že to k sebe absolútne nejde. Pri vrstvení búrame akékoľvek predsudky a nahrádzame ich novými pohľadmi na módu. Nebojte sa siahnuť ani po puffer verzii bundy a kombinujte ju s nohavicami, ale aj so sukňami.

 

Rolák pod tričkom alebo pod košeľou

 

Z vysokého stupienka popularity pozývame rolák aj do basic spolupráce. V tomto prípade neberieme do úvahy žiadne kabáty, trenčkoty ani bundy. Len vy, vaše obľúbené veľavravné tričko a vyberaný spoločník do chladných dní.

 

Rolák, šaty a k tomu vesta

 

O kombinácii roláka so šatami sme už čo-to počuli, ale chceli sme tomu dať aktualizačný prvok. Drahé dámy, z útrob skríň vyťahujte vesty, ktoré ste odložili na zimný spánok. Ich čas je tu znova. 

 

Dôraz na volánové detaily, džínsovú bundu a trenčkot

 

Milujeme ich jednotlivo, ale nastal čas posunúť sa k novej méte. Doteraz ste ich obliekali oddelene, dnešným dňom spúšťame globálnu výzvu pre spoločné vrstvenie. Spárujte vašu blúzku s volánovými detailami, oblečte si k nej rifľovku a celé to zakončite čerešničkou na torte - trenčkotom. Nezabudnite svetu ukázať golier svojej blúzky, ten už netrpezlivo čaká na svoju premiéru.

 

Overal aj v zime

 

Nové pravidlá vrstvenia sa kamarátia aj s princípmi kapsulového šatníka – veci, ktoré štítky definujú len ako záležitosť jednej sezóny si teraz môžete s pokojom obliekať v každom ročnom období. Raz na vrstvení uberiete, inokedy tomu dáte grády. Váš overal z leta si nájde svoju cestu k roláku a koženej bunde.

 

PRAVIDLÁ VRSTVENIA DO VRECKA: 

1. Vyskladajte si pevný základ


V prvom rade – dobré vrstvenie musí mať pevné jadro. To znamená, že potrebujete kvalitné základné kúsky. Uistite sa, či vlastníte jeden dobrý pletený sveter, rolák, tričko a klasický kabát.

2. Adoptujte si neutrálnu paletu farieb


Ďalším krokom pre úspešné vrstvenie je kolaborácia farieb. Najjednoduchšie to pôjde s neutrálnymi odtieňmi, ktoré veľmi ľahko skombinujete aj navzájom.

3. Mixujte rôzne textúry


Nielen počet vrstiev, ale aj ich rôznorodosť. Toto heslo by sme mali zaradiť do svojich šatníkov rovnako ako oblečenie potrebné pre naše módne kreácie. Nebojte sa spájať denim, kožu i pleteninu. Nájdite balans medzi tvrdou a mäkkou tkaninou.

4. Rovnováha tkanín


Najlepšie sa vrství vtedy, keď ani jeden z kúskov nie je príliš objemný alebo štrukturovaný. Vyberajte z jemných úpletov, voľných košieľ a kabátov, ktoré sa prispôsobia viacerým vrstvám. Ak sa chystáte na robustný úplet, zjemnite ho tenšou bundou.

5. Šťastné číslo tri


Tri rôzne vrstvy, tri rôzne farby – ak aplikujete toto pravidlo do praxe, váš look bude pôsobiť neopozerane.  
 
 
Zdroje: 
www.vogue.com.au
www.manrepeller.com
sheerluxe.com

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy