Škaredé tenisky, na ktoré klikáte v poslednej dobe najviac

Kde sa vzali, tu sa vzali, nepotrebovali ohlasovať krásu, jednoducho boli. Ugly sneakers trend si v poslednom období razí vlastnú cestu úspechu a my sa občas zamýšľame, ako je to možné. Sú ich plné ulice, milujú ich ľudia po celom svete aj keď majú prívlastok škaredé…

V spleti trendov medzi topánkami sa objavuje jeden výrazný, ktorý sa vyšvihol na piedestál za pomerne krátky čas. Minimalizmus nahradil robustný vzhľad a mnoho značiek si začalo vytvárať vlastné ugly línie. V závoji tenisiek našich otcov či kultového spúšťača spomínaného trendu v podaní Triple S od Balenciagy sa objavuje model Disruptor od značky Fila. V dostupnej cene mizne z internetových obchodov ako teplé rožky a my máme možnosť sledovať ich pri rôznych outfitových variáciách v uliciach.
 

Tenisky roka 2018


Takže, poďme si to pekne zrátať. Okrem toho, že boli vyhlásené v uplynulom roku za kráľovné medzi teniskami, si ich dokážete kúpiť za peniaze, ktoré si odopriete za pár kávičiek so zákuskom. Prvý model Fila Disruptor uzrel svetlo sveta v roku 1996. Dvadsaťtriročné krásky sa vlani objavili na scéne vo veľkom štýle. Po úspešných release Yeezy od Kanye Westa či Puma Creepers od Rihanny prišlo na scénu niečo, čo nekorešpondovalo so žiadnym celebritným prepojením. Zatiaľ čo na hviezdne vydania tenisiek ste museli stáť v radoch plných fanatikov, Fila predávala svoje modely tradičným spôsobom, sprístupnila ich na mnohých platformách a ich kúpa vás nestála majetok. 
 

Kde pramení ich popularita?


Napriek tomu, že dnes zažívajú Disruptory svoje najlepšie dni, informácie o ich úplných začiatkoch sú zahalené rúškom tajomstva. Zdá sa, že pred viac ako dvadsiatimi rokmi tu boli iné modely, ktorým Fila umožnila výstup na výslnie. V roku 1995 značka vypustila von svoj prvý model basketbalových tenisiek, za ktorými stál Grant Hill a Jerry StackHouse. Legendy  svetovej rapovej scény Notoriuos B.I.G. a Tupac sa takisto odeli do značky pre svoj album All Eyes on Me.


 

„Nezaoberali sme sa tým ako vytvoriť čo najvernejšiu teniskovú kópiu tej doby. Namiesto toho sme ich priamo z tej doby vzali a vrátili ich späť do procesu.“ P.Siviter – marketingový manažér značky Fila

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juliana Iglesias (@julyskyyy),


Na druhej strane, ku starším kampaniam modelu Disruptor sa nevieme dopátrať. Zdá sa, že boli nevlastným synom značky Fila. V tej dobe sa skvel úspech basketbalovej línie, škaredé tenisky si museli počkať na svoju chvíľu. Zmŕtvychvstanie značky prišlo až v roku 2017, kedy sľubnú kolaboráciu odštartoval dizajnér Gosha Rubchinskiy. Módne nakopnutie posilnilo podpísanie dizajnového kontraktu s Fendi velikánom. Kolekcie jeseň zima 2018/2019 tak vošli skutočne pod kožu. Toto všetko sa ukázalo ako obrovská trefa do čierneho. Instagramové účty sa začali plniť robustnými teniskami a uliční fashionisti nechceli ostať nič dlžní svojej povesti.

Druhá šanca na vzostup

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IamMichelleF (@__beautifulgodess_),

 
Súčasná zmena dizajnu modelu priniesla možnosť farebných variácií. Z klasickych bielych, čiernych, námorníckych a neutrálnych tónov sa obzory rozšírili na súčastí z gumy, z kože a potešia aj milovníkov ružovej farby. Tínedžeri, ktorí sa nestihli spriateliť s érou deväťdesiatych rokov, sa tak prvýkrát dostávajú do kontaktu so značkou prostredníctvom modelu Disruptor. Tínedžerská obec sa rozrastá o fashion instagramerky budujúce okolo značky slušnú kultovú záležitosť. V auguste minulého roka sa tak Fila Disruptor stala najvyhľadávanejším modelom tenisiek v Londýne. Dokonca aj Vogue si myslí, že patria do topánkovej výbavy. K dnešnému dňu môžeme smelo prehlásiť, že sa k tomu pridáva aj náš Lovely vyhľadávač.
 

Na základe úspešného predaja a vzrastu popularity odštartovala Fila v Miláne svoju prvú módnu prehliadku. Jedny tenisky nemusia byť kľúčom k permanentnému korporátnemu úspechu, no tento progres stojí minimálne za hlbšie zamyslenie. Pri dnešnom pulzovaní trendov človek nikdy nevie. Možno sú Disruptory prototypom tenisiek, ktoré dostanú do kolien aj generácie po nás.
Zdroj foto:
pinterest.com

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy