Z dizajnérskeho sveta: Toto sú najdôležitejšie kabelky roka 2019

Výkladné skrine obchodov sa každý týždeň pýšia novým perím. Či už ide o ikonický prototyp tašky, ktorá pripomína sedlo, alebo o snahu priniesť tašku, do ktorej sa sotva zmestí pár drobných mincí. Originály hladia duše vášnivých zberateľov, kópie sa snažia robiť menej kvalitné kompromisy. Tie ale nie sú vždy takým výberom, za ktorý by sme dostali pochvalu od mamy. Dnes si naservírujeme trochu poctivého luxusu. Smelo môžete začať rozmýšľať o rozbití svojej pokladničky.

Všetky môžeme zastúpiť rolu Carrie Bradshaw, stačí mať na to tú správnu kabelku. A možno kúsok šťastia, ktoré sa snúbi s vaším kreditným kontom. Rolujte ďalej, objavte tie najlepšie dizajnérske kúsky a vyhliadnite si tú pravú. 

BOTTEGA VENETA: POUCH & ACRO

 

Módne debaty okolo značky Bottega Veneta rozvírili v tejto sezóne vodu doplnkového sveta. Môže za to aj kreatívny riaditeľ Daniel Lee, ktorý prišiel s návrhom dvoch nových modelov kabeliek – Maxi a Pouch. Táto oversize nazberkaná taška sa stala skutočným hitom v celebritnom svete. Dostane sa aj do širších kruhov?
 

Praktickejší variant zase predstavuje model Acro. Je rozmerovo väčší, no stále trendy. Okrem toho obohatí look akejkoľvek módnej nálady.

JACQUEMUS: LE CHIQUITO

 

Redakcia Lovely vám síce túto kabelku mini rozmerov už naservírovala, no ošiaľ okolo nej ani zďaleka neutícha. Ukázalo sa, že tento release bol akýmsi klincom po hlavičke a Jacquemus sa môže touto miniatúrou hrdiť právom. Čo nás po tom, že nevykazuje parametre praktickosti. Medzi instagramovými trendmi sa jej darí skvele.

CHLOÉ: C BAG

 

Produkcia kultových tašiek? Pre francúzsku značku sa to stáva rutinou záležitosťou. Poznávacím znamením nováčika je neprehliadnuteľné „céčko“. Elegantná línia púta nielen logom, ale aj koženým remienkom a farebnými prevedeniami. V ponuke sú všetky tie zemité odtiene, ktoré sa vám spájajú s prehliadkovým mólom plným Chloé girls.
 

FENDI: BAGUETTE

 

Prosby módneho publika boli vyslyšané. Baguette je takisto späť a jej návrat si zakladá na veľkoleposti. Farebné a materiálové variácie rozhodne nie sú pre „plaché“ nadšenkyne módy. Ak si hľadáte výrazný doplnok k vášmu basic šatníku, odporúčame všetkými desiatimi. Zamatová textúra, výrazný print, zlaté zdobenie – poznávacie znamenia, ktoré nemôžete prehliadnuť.
 

PRADA: SIDONIE

 

Nostalgia za trendmi z rokov minulých privádza mnohých tvorcov ku kreatívnym redizajnom. Spoločnosť si pýta aktualizované verzie a módne domy reagujú na túto požiadavku rýchlo. Zberatelia Prada vecičiek sa môžu tešiť z farebnej kombinatoriky, ale aj z praktického prevedenia, ktoré oživí streetový i formálnejší styling. Sidonie svoju slávu začala v roku 2019, ale myslíme si, že jej vzostup budeme ešte sledovať v kolekciách pre nasledujúce sezóny.

DIOR: SADDLE

 

Vo výkladoch nákupných centier sa hrdo vystatujú tvary kabelky, ktoré dôverne poznáme vďaka jednej z protagonistiek seriálu Sex v meste. Reťazce sa predbiehajú v tom, kto z nich príde s najvernejšou kópiou. Veľký úspech Saddle bag od Dioru zaručil ďalšiu výrobu. Môžeme sa tešiť na nové verzie i na klasické prevedenia - od okamžite identifikovateľnej Oblique verzie až po midi a mini varianty so zdobenými popruhmi. Výber je skutočne široký, stačí si už len nájsť tú pravú.

LOEWE: BASKET

 

Basket bag od značky Loewe je určený všetkým ženám, ktoré nerady bojujú s malým priestranstvom v kabelkách. Veľký úspech mladšej sestry s povestným koženým vreckom bol len nástupným schodíkom. Kreatívny riaditeľ spoločnosti Jonathan Anderson sa rozhodol tašku nechať v obehu a posunul ju na novú úroveň. Prepracované detaily rukovätí a poctivá práca s rafiou sú odpoveďou na požiadavku praktickej a zároveň štýlovej módy.

BURBERRY: TB BAG

 

Pokiaľ primárne vyhľadávate klasiku, potom bude kožené prevedenie TB bag pre vás to pravé orechové. Minimalistický dizajn, poctivý materiál a nadčasový charakter tašky patria k elementom, za ktoré sa oplatí priplatiť.

BOYY: KARL

 

Je pre vás vizuál podstatnejší než funkčnosť? V tom prípade nesmiete prehliadnuť ani podarený model z diele Boyy. Po Kodanskom týždni módy konajúcom sa v auguste sa začali objavovať všade a rozhodne nešlo o poslednú zastávku. Hodí sa v dňoch, kedy na experimenty s outfitmi neostáva čas.  
 

SHRIMPS: ANTONIA

 

Ako to už pri dizajnérskych kúskoch býva, aj táto taška bojovala s mnohými napodobeninami. No stala sa influencerom, ktorého začali uznávať viaceré zvučné značky. Originál je však vždy len jeden. A keď máte náladu na vystúpenie z davu, môže byť vašim najlepším sparring partnerom.

Zdroj:
www.whowhatwear.co.uk

Zdielaním môžete poďakovať autorovi

Sue

Umenie je voľnosť, umenie je neustále vnášanie nezvyčajnosti do všednosti, umenie je nový nádych pre zabudnutý kúsok oblečenia, ktorý si práve našiel v šatníku. Študentka, milovníčka tanca, cestovateľka za šťastím, možno raz budúca novinárka. Sue

Kolekcie, novinky, exkluzívne zľavy